Суеверия за Луната

0 коментара0/5

Дълго време хората са ползвали Луната като ориентир в своя живот. С течението на времето са се родили различни суеверия относно силата на Луната и въздействието й върху хората. Вижте кои са най-популярните суеверия за Луната.

Суеверия за Луната

Луната е естествен спътник на Земята. В същото време тя се свързва и с мистичния свят на древногръцката митология, където е представлявана от богинята Селена, която разполага с правомощията да пробужда интуицията у хората и да въздейства на тяхната психика, като им изпраща видения. В зависимост от фазата, в която се намира, Луната им различен ефект върху хората и съответно им носи късмет или неуспехи.

Суеверия при Пълнолуние

Като цяло хората свързват пълнолунието като фаза на Луната, която ще им донесе късмет и успехи в начинанията. Тогава е добро време да се започне строеж или ремонт, да се отпътува за екскурзия или в командировка, двойка влюбени да се сгодят или оженят. Късмет в живота ще имат и родените в нощта, когато има Пълнолуние.

Вижте също: Суеверия с бенки

Според популярните суеверия, тогава може да се захванете и с някаква земеделска работа. Казват, че при Пълнолуние се сеят бобови растения, защото набъбват най-бързо. Ако сте решили да приготвяте зимнина, също следете фазите на Луната. Денят след Пълнолуние е най-подходящ, иначе хората твърдят, че зимнината ще се развали.

Добави описание

Суеверия при Новолуние

Новолунието е от фазите на Луната, които понякога носят късмет, друг път ви обричат на неуспехи. На хубаво е ако видите новата Луна през дясното си рамо, но ако я погледнете през лявото – очаквайте проблеми. Друго суеверие гласи, че в нощта, когато има Новолуние, ако човек си пожелае нещо, което иска много силно, то ще се сбъдне. Важно уточнение е, че не трябва да си пожелавате нищо материално, защото мечтата ви пак ще се сбъдне, но едновременно с това съдбата ще ви отнеме нещо по-ценно.

Вижте също: Годината на Луната

Според някои суеверия Новолунието вещае пари за едни и безпаричие за други. Например, в нощта на новата Луна трябва да потупате портмонето си (или касичката), за да се пълни както започва да се пълни Луната. Ако на Новолуние нямате пари в портмонето си, така ще е през целия месец. Казват също, че ако захранването при бебето започне при нова Луна, то ще има апетит и няма да е злоядо.

Суеверия за Луната и времето

В миналото хората използвали природата, за да разберат какво ще бъде времето утре. Най-популярните суеверия за Луната също свързват небесното тяло с метеорологията. Например, казват, че ако на 4-тия ден след Новолуние небето е ясно, времето ще е хубаво целия месец.

Други обаче твърдят, че на 8-мия ден след Новолуние, времето рязко се променя. Трети вярват, че снегът се стопява за един ден, ако падне когато има нова Луна. Най-разпространено е суеверието, според което червен обръч около Луната е знак за бурен вятър и студ на другия ден. Ярка и ясна Луна в топли дни пък е предупреждение за проливен дъжд.

Други суеверия за Луната

  • При намаляваща Луна не се захващайте с нови начинания – обречени са на неуспех.
  • Преместването в ново жилище трябва да става в период между Новолуние и Пълнолуние.
  • При Новолуние не се подстригва косата, защото ще окапе. На фризьор се ходи, когато Луната се пълни, за да порасне по-бързо косата.
  • Не е на хубаво, ако сочиш с пръст Луната.
  • При намаляваща Луна не трябва да се изрича името на любимия, за да не му се случи нещо лошо.

07.02.2014/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Суеверия за Луната".

Още от "Загадъчно"

Самохипноза – защо и как

Самохипноза – защо и как

Хипнозата може да реши редица от проблемите ви – здравословни, емоционални, социални, личностни и т.н. Ако обаче ви е трудно да се доверите на човек, който да ви хипнотизира, ето как сами да изпаднете в състояние на хипноза.

Нели Колева: Хороскоп за 2014 година

Нели Колева: Хороскоп за 2014 година

2014 година e динамична, пъстра на събития година! Трябва да се внимава за влизане в конфронтация и противоречия в общочовешките отношения, които могат да доведат до напрежение, конфронтация и нетърпимост! 2014 година носи и елементи на единомислие, съдружаване на групи по интереси.

Нели Колева: Как ни въздейства Лична година 11, когато сме под влиянието й?

Нели Колева: Как ни въздейства Лична година 11, когато сме под влиянието й?

Всички „лични години“ от 1 до 11, в които попадаме, оказват своето влияние върху нас самите чрез засилен интерес към необозримото, невидимото, мистичното, паранормалните явления, нумерологията, астрологията, окултните науки, но в различна степен и с различна сила.