Сциентология – религия за милиони долари

0 коментара0/5

Сциентологията е система от религиозни вярвания, създадена миналия век. Популярността на сциентологията се дължи на някои холивудски звезди, които са нейни верни последователи. Научете повече за сциентологията.

Сциентология – религия за милиони долари
Сциентология – религия за милиони долари © istockphotos.com

Сциентологията е създадена през 50-те години на XX век от писателя Лафайет Хъбард. Името й е образувано от две думи. Scio на латински означава да знаеш, а logos от гръцки е наука.

 • Човекът в сциентологията

В сциентологията човекът е тетан. Тетаните са много стари духовни същества. Възрастта им достига 300 трилиона години. Когато телесната обвивка на тетаните загине, те напускат материята и се пренасят в друга обвивка. Но запазват опита, знанията, както и всички негативни преживявания, през които са преминали. Тези преживявания в сциентологията наричат енграми. Енграмите пречат на нормалното съществуване на човек и го правят агресивен и нещастен. Тези енграми трябва да се изчистят. Тук идва ролята на сциентолозите. Те провеждат специални сесии и терапии, по време на които изчистват енграмите. Уловката е, че този процес често струва хиляди долари. След като обаче тялото ви се изчисти от енграмите, вие ще сте в мир със себе си и ще постигнете състоянието хомо новос.

Добави описаниеСциентологията има своите религиозни символи. Кръстът на сциентолозите наподобява християнския кръст, но към него са добавени 4 лъча. Кръстът на сциентологията има 8 върха, символ на 8-те движещи сили.

 • 8-те движещи сили в сциентологията

В сциентологията има 8 движещи сили, наричани още динамики. Вижте кои са:

 1. Аз-ът
 2. Семейство, секс
 3. Групите
 4. Човечеството
 5. Животът
 6. Физическата вселена
 7. Духовната вселена
 8. Бог, най-върховното същество
 • Противоречиви практики на сциентологията

Църквата на сциентолозите многократно е обвинявана и дори осъждана, защото изнудва хората да се присъединят към нея. Сциентолозите се свързват и с няколко самоубийста на техни бивши членове или членове на семействата им. Често сред методите им за психически тормоз е преследването.

Бързи факти за сциентологията

 • Църквата на сциентолозите иска да създаде свят без войни и престъпления. Пътят към това е всяко човешко същество да бъде пречистено от енграмите
 • Сциентологията не ви задължава да се откажете от религията си
 • Сциентолозите не се молят, в тяхната система от вярвания няма Ад и Рай, няма един Бог
 • Целта на сциентологията (поне на хартия) е да се научите сами да си помагате

Звезди, последоватеи на сциентологията

Сциентологията дължи популярността си отчасти на известността на някои свои последователи. Сред тях няма как да не споменем Том Круз. За него се смята, че е вторият най-важен човек в Църквата на сциентолозите. Според слуховете страстта на Круз по сциентологията е причината Кейти Холмс да поиска развод.

Кейти Холмс шпионирана от сциентолозите >>>

Други популярни членове са Джон Траволта, Уил Смит, Присиля Пресли, Лиза Мари Пресли. Актрисата Кърсти Али пък споделя, че сциентологията й е помогнала да се справи със зависимостта си към наркотиците

14.08.2015/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Сциентология – религия за милиони долари".

Още от "Загадъчно"

Смъртта на Романови

Смъртта на Романови

Как е убито царското семейство и кой се осмелява да прекърши руската царска династия Романови? Кога започва следствието? Има ли оцелели? Какво е станало с Анастасия и болния от хемофилия наследник Алексей?

Зодии и техните камъни

Зодии и техните камъни

Всяка зодия се различава от другата по своя темперамент и предпочитания. Ето защо на отделните знаци от зодиака подхождат различни скъпоценни и полускъпоценни камъни. Кои са те и как им влияят?

Нели Колева, нумеролог: Числата от рождената дата носят късмет за Григор Димитров

Нели Колева, нумеролог: Числата от рождената дата носят късмет за Григор Димитров

Едно интервю с нумеролога Нели Колева за числата от рождената дата, любовта, късмета и звездата на корта Григор Димитров.