Ретроградните планети през 2017

0 коментара0/5

Всички сме чували за Ретрограден Меркурий, но чували ли сте за Ретроградна Венера. Вижте кои са ретроградните планети през 2017 и как според астрологията ще ни влияе това.

Ретроградните планети през 2017
 © istockphoto.com

Какво означава планетите да са ретроградни?

Ретроградността е период, в който изглежда, че планетите се движат назад на фона на статичните на вид звезди. Това изглежда така само заради позицията на Земята в Космоса и Слънчевата система в частност. Феноменът е известен от хилядолетия на човечеството, а последните години на ретроградността се придават и различни влияния върху човешкия живот и поведение.

Меркурий и Венера са най-бързо движещите се планети и затова техните ретроградни периоди са най-кратки. 

  • Ретрограден Меркурий - 21 дни
  • Ретроградна Венера - 41 дни

Ретрограден Меркурий 2017

През 2017 има 4 периода на Ретрограден Меркурий. 3 от тях са изцяло в 2017-та, докато единият започна на 19 декември 2016 и приключи на 8 януари 2017. Когато сме период на Ретрограден Меркурий според астрологията можем да изпитаме проблеми с комуникацията. Ретроградният Меркурий влияе и на пътувания на къси разстояния. Меркурий има много силно влияние върху зодиите, които управлява - Близнаци и Дева.

Вижте също:

Ретрограден Меркурий - какво трябва да знаем? >>>

планети, зодиак, космос

Ретрограден Меркурий в Телец: 9 април - 22 май 2017 

В този период Меркурий ще се връща към Овен, после пак ще влезе в Телец. Доста специфична астрологична обстановка. Обърнете специално внимание на личните си финанси в този период. Намирайте много време за семейството. Специално за зодия Овен - бъдете внимателни какво, как и пред кого говорите, защото настроението и думите ви ще бъдат от едната крайност към другата.

Ретрограден Меркурий в Дева: 13 август - 5 септември 2017

Внимавайте с критиките, които отправяте към хората. Период е идеален за разчистване на дома. Изхвърлете всички излишни вещи и променете дневните си навици към по-добро.

Ретрограден Меркурий в Стрелец: 3-23 декември 2017г.

Бъдете по-сдържани в емоциите и действията си. Избягвайте да правите планове и да взимате сериозни решения в този период.

ретроградна венера

Венера

Ретроградна Венера

Венера е планетата, която управлява телец и Везни. Периодът на Ретроградна Венера не е подходящ за инвестиции, започване на нова връзка или нова работа.

Ретроградна Венера е период за самонаблюдения и лична оценка. Този период обаче се очертава като истинско предизвикателство за представителите на зодия Телец и Везни. При Телците Ретроградната Венера ще влияе върху финансовия аспект в живота им, докато при Везните - по отношение на личния живот. Хубавото на Ретроградната Венера е, че има т.нар. 8-годишен цикъл. Чак след 8 години ще попадне в същите зодиакални знаци.

планети, слънчева система

Други ретроградни планети през 2017

 

Ретрограден Юпитер 6 февруари - 9 юли 2017

Юпитер е планета, отговорна за растежа в различни отношения. Затова, когато е ретроградна тази планета, очаквайте забавяне на темповете на развитие в различни ситуации

Ретрограден Сатурн 16 април - 25 август 2017

В период на Ретрограден Сатурн трябва да преосмислим приоритетите си. периодът е идеален за реорганизация на дейностите ни. Време да помислим дали правилно разпределяме времето си.

Ретрограден Уран 3 август 2017 - 2 януари 2018

Наричат Уран планетата на пробуждането. Период, в който се очакват много промени, но и напражение, свързано с тези промени.

Ретрограден Нептун 16 юни - 22 ноември 2017

Възможно е в този период да изпитвате криза на личността.Щадете нервите си общувайте с хора, които ви успокояват.

13.01.2017

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВЛИЯНИЕТО НА РАЗЛИЧНИТЕ ПЛАНЕТИ, КАТО КЛИКНЕТЕ НА СНИМКАТА ДОЛУ:

планети

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Ретроградните планети през 2017".

Още от "Загадъчно"

ТЕСТ: Как виждате живота си?

ТЕСТ: Как виждате живота си?

Предлагаме ви един лесен психологически тест, който ще разкрие малко повече за същността ви, за начина, по който виждате света и за това, какво е наистина важно в живота ви.

Каква алкохолна напитка подхожда на личността ви?

Каква алкохолна напитка подхожда на личността ви?

Любимата ви алкохолна напитка е като огледален образ на характера, дори визията ви. Тя е вашият уникален подпис. Ако пък все още не се установили коя е вашата алкохолна напитка, вижте коя от изброените ви пасва най-добре.

15 неизвестни факти за сънищата

15 неизвестни факти за сънищата

Сънувате ли? Всички сънуват, дори и да не искат. Сънищата са една мистериозна част от живота ви, която носи със себе си много въпроси без отговор. Ето едни от най-любопитни факти за сънищата, които може би не знаете.