Психоатака и как да се предпазим от нея

1 коментар0/5

Какво е психоатака? Защо може да станем жертва на такава и кой е причинителят за енергийния дисбаланс, който се получава? И най-важното - как да се предпазим и справим с психоатаките?

Психоатака и как да се предпазим от нея
Психоатака и как да се предпазим от нея © istockphotos.com

Какво е психоатака?

Психоатака е, когато някой ви изпраща негативна енергия с цел причиняване на дисбаланс в живота ви, вреда върху психическото ви и физическо здраве, проблеми в работата и семейството. Обикновено психоатаката е провокирана от чувства като ревност, завист, гняв, яд, но понякога може да е резултат и от лошо настроение заради ниски постижения в живота на атакуващия. За разлика от други енергийни атаки  (тук лошите мисли са достатъчно оръжие, за да нанесат поражения. Освен това не е задължително да се осъществява зрителен контакт между атакуващия и атакувания.

Вижте също: Ритуали против уроки

Съществува и тезата, че психоатаката може да не е умишлена - обикновено, когато атакуващият няма настроение или е в депресия от проблеми в личния и професионалния му живот, той невелно сравнява на ум собствената си ситуация с тази на свой близък и по този начин може несъзнателно да му изпрати негативна енергия. Затова някои смятат, че психоатаката е признак на слаб характер.

Добави описание

Симптоми, че сте жертва на психоатака

Симптомите на тези, които са станали жертва на психоатака, често наподобяват тези на депресия или сезонна умора. Човек се чувства отпаднал и ленив, има склонност да се самовглъбява, върши нещата с нежелание, чувства, че губи контрол на живота си. Възможно е и той да се "зарази" с лошо настроение, да стане по-избухлив и докачлив. Наблюдават се още нарушен имунитет, леки главоболия, чести кошмари и видения с лика на човека, който е изпратил негативната енергия.

Вижте също: Каприянова молитва за разваляне на магии

Добави описание

Как да се предпазите от психоатака?

Най-важното условие, за да преодолеете и предотвратите психоатаките, е да останете позитивни. Изградете си навик винаги да се концентрирате върху положителното в живота ви и това, което имате, вместо да гледате това, което ви липсва. Най-силното оръжие срещу психоатаките е силата да прощаваш, защото в противен случай излъчваш същите негативни вибрации и се получава натрупване на отрицателна енергия, която вече вреди двустранно. Такава дисхармония може да задълбочи проблемите ви вместо да ги реши. Ето и няколко съвета, как да се справите с психоатаките:

  • Анализирайте хората около вас и се обграждайте само с такива, които излъчват позитивна енергия, подкрепят ви и ви разбират.
  • Медитирайте - по този начин по-трудно може да се наруши вътрешният ви покой.
  • Използвайте техники за дишане, когато имате подозрения, че сте станали жертва на психоатака.
  • Веднъж в седмицата си правете ароматни бани - есенция от бергамот, лавандула или лайм се отразява добре на енергийния баланс.
  • Носете в себе си кристали, които да обират негативната енергия - подходящи са черен оникс, обсидиан, тигрово око и аметист.
  • Почивайте и релаксирайте, когато имате възможност.

19.01.2018/ Христина Спасова

1 коментарДобави коментар »

Eli_bg3

От Eli_bg319.01.2018, 12:37 ч.

А каква може да е защитата, когато психоатаката идва от шеф, който харесва служителката си и има щения за интимност и неслужебна комуникация, но служителката не желае и го е заявила ясно. Въпреки това, шефа ежедневно си...

Виж всички коментари за "Психоатака и как да се предпазим от нея".

Още от "Загадъчно"

2016 – Годината на Маймуната

2016 – Годината на Маймуната

Според Китайския хороскоп 2016 година ще премине под знака на Червената Огнена Маймуна. Какво разказва зодиакът за родените под знака на Маймуната, какво е значението на елемента огън и на червения цвят. Ето какво да очакваме през 2016 – Годината на Маймуната.

Тест: Избери врата и виж какво означава

Тест: Избери врата и виж какво означава

Вижте един бърз и забавен тест. При него трябва да изберете врата от картинката и да видите какво издава изборът ви за вас.

Китайски хороскоп за 2018 - Годината на Кучето

Китайски хороскоп за 2018 - Годината на Кучето

Освен традиционната зодия, всеки има и зодиакален знак от Китайския хороскоп. Вижте какво ви очаква през Годината на Кучето в зависимост от знака, под който сте родени в Китайския хороскоп.