Вярвате ли, че зодиите предначертават любовта?

169 коментара3/5

Човешкото съзнание е изключително манипулативно, когато заговорим за зодии, партньорство и любов.

Развили сме склонността да се ръководим прекалено много от характеристиките на даден зодиакален знак и това, което предвещават астролозите за евентуалното му партньорство с нашата зодия.

Един от най-често задаваните въпроси, който чуваме, когато започваме нова връзка с мъж е: „Той коя зодия е?“. Съответно, ако въпросната зодия навява отрицателни асоциации в съзнанието на човека, отправил въпроса, започват да валят коментари с повод и без повод. Те са изцяло вдъхновени от качествата и поведението на определена личност от нечие минало или настояще, който случайно е представител на същата зодия, която е и нашият нов избраник.

7307_1.jpgНедай си боже, тази конкретна личност – образец на стереотипите, наложени в начина на възприемане на дадена зодия, да не притежава качествата на мъжа, за който мечтае всяка жена. Недай си Боже, въпросният представител да се е отнесъл зле към някоя негова партньорка, да е бил невнимателен, груб, самовлюбен и др. Ужас!

Тогава се случва нещо странно. Още преди реално да познаваме човека, с когото започваме взаимоотношенията си, ние вече сме предубедени към него. Изцяло подведени от зодията.

Другият момент е съвместимостта между неговата и вашата зодия. Астролозите вещаят пълен крах в много от случаите. В други, където рисуват хармонично съжителство и живот като на кино, често картинката не е така розова.

И така, доколко се доверявате на предварително предначертаните пътеки, по които може да поемат отношенията с партньора ви. Всичко ли се изчерпва с двата зодиакални знака?

Факт е, че зодията предопределя характера на човек до известна степен. Но преди всичко личността се изгражда такава, каквато е в сложен и труден процес. И в този процес взимат участие преди всичко семейната среда, социалната среда, приятелският кръг и работната атмосфера. Всичко това изгражда човека, за да го направи в крайна сметка завършен продукт. И ако природата ни е дала някои характерни черти, заложени в зодията ни, то те са само основата, над която ние сами трябва да надграждаме и, които сами трябва да доразвием.

7307_2.jpgИма безброй мнения по темата кои зодии са съвместими. Везни и Козирог, например е недопустима комбинация, за Овенът е препоръчително да води отношения с Близанци, но не и с Дева, Телецът е подходящ партньор за Дева, Близнаците си пасват с Водолей, Ракът с Козирог, Лъвът с Везни, Девата със Стрелец, Скорпионът с Риби, Козирогът с Водолей, Водолеят с Лъв, а Рибите с Дева.

Това е само едно от мненията, които проповядват астро-прогнозите за любов и партньорство.
Дали да им се доверяваме?

Моят партньор е Везни, а аз съм Козирог. През живота си не съм имала по-хармонична връзка, а съм била с мъже от почти всички зодии. Никъде не съм прочела позитивен коментар относно отношенията Везни-Козирог. Напротив, отзивите винаги са крайно отрицателни. Това означава ли, че аз трябва да се откажа от мъжа, скойто се чувствам щастлива, за да избегна евентуално разочарование? Ами, предпочитам да рискувам ...

Съвместимостта на зодиите е интересна тема. От рождението си човек носи сложността на пътеката, която му е начертана. Човек опитва да намери най-добрия спътник в живота си и силният стремеж към най-перфектната половинка се е прострял до там той да съобразява зодиакалните си характеристики с тези на избраника си. Да отдава взаимното разбирателство и/или неразбирателство на несъвместимост на зодиите. А не е ли по-точно да говорим тук за несъвместимост на характерите?

Замислете се какво би било, ако всички сляпо се доверяваха на зодиакалнтите си характеристики, съобразяваха с тях партньорите си, целите си към професионално развитие, поведението си. Как щеше да бъде устроен света тогава? Нямаше ли да се изгуби очарованието му?

Защото най-голямото очарование се крие в това да откриваш сам какво те вълнува и какво те прави истински щастлив. Най-голямото очарование на живота, който живеем и любовта, към която вечно се стремим, е в това сами да опознаем човека до себе си. Независимо от зодията му. Това е посланието на сътворението ни. Съдбата ни не е написана в книги, а е заложена вътре във всеки един от нас и ние сами трябва да я открием, развием и следваме. Така е най-вълнуващо.


25. 03. 2008 г. / Радостина Пеева

169 коментарaДобави коментар »

Ani1955

От Ani195504.12.2011, 19:18 ч.

По повод съвместимост в зодиите искам да кажа че всяко правило има изключение аз съм кози рог имам връзка с овен което е невъзможно според зодиака бяхме 4 години заедно но се скарахме и прекратих връзката две години...

Виж всички коментари за "Вярвате ли, че зодиите предначертават любовта?".

Още от "Загадъчно"

Зодиите и алкохола - поносимост и специфики

Зодиите и алкохола - поносимост и специфики

Алкохолът действа върху всеки по различен начин. Астролозите обаче успяват да идентифицират влиянието и ефектите на алкохола върху представителите на различните зодиакални знаци. Ето и кои са най-податливите зодии:

Есенен хороскоп 2017

Есенен хороскоп 2017

Вижте какво очаква различните зодии през есента, кой ще има късмет и кой трябва да е по-предпазлив. Есенен хороскоп 2017

Какво представляват "орбовете"?

Какво представляват "орбовете"?

Случвало ли ви се е да се натъкнете на странни необясними петна, различни по големина, форма и плътност  по снимките ви?