Екстрасенси, врачки, баячки... – къде е истината?

251 коментара2/5

Те всички твърдят, че притежават „дарба", нещо божествено. В периферията на официалната медицина, те по един или друг начин успяват да отстранят малките ни ежедневни болежки, но правят понякога и чудеса със сериозните заболявания,

дори и когато лекарите вече са ги отписали.

В началото на XXІ век те като че ли никога не са били толкова търсени. Чудотворната им дейност се спряга по всички поводи.
Врачки ангажират дори и босовете на мегакомпаниите по света като своеобразен барометър на просперитета на компанията.

И все пак, да вярваме или не?

Що за хора са тези фолклорни персонажи на границата на реалността и фантастиката?


Няма по-ефикасен лек срещу безсънието от смесването на лековити билки с щипка пепел от калциниран бухал. Или пък поставянето под леглото на спящия на съд с „тайнствена" синя течност. Ако продължите да вярвате на тези предписания, ще се снабдите с куп други „залъгалки" - кръст, махало, гривна с магнетично действие. Всичко това като залог за дълголетие, преди всичко здраве, но без да пропускаме и късмета и пламенната любов.

Човек сам може да влезе в контакт с духовете на формата, като почука на ръба на чиния със зъб на диво прасе. Получава се нещо като морз от африкански произход, който според „консуматорите" е изключително ефикасен.

А ние си задаваме въпроса:

„Що за терапия или лечение е това - различно процентно съотношение между достоверност, умение, глупост човешка и развинтено въображение? На това ли му казваме „дарба"?

Колкото и хора, толкова и мнения.

Трудно е да се отсече: Тези хора са шарлатани! Или обратно, единствено тяхното лечение е едновременно безболезнено и ефикасно. Защото, където и да отидете, все ще чуете някоя забавна, сензационна случка по този повод, ще ви цитират даден случай, дори и адрес, на който да се уверите в чудотворството.

Особено уязвими са екстрасенсите, които в последно време просто се нароиха в България. Някои дори определят страната ни като „развъдник" на подобен род лечители, които в повечето от случаите изтръгват болката само с двете си ръце. Самият магнетичен процес се дефинира като „енергопреливане”, при което този, който отдава, стимулира или пробужда енергията на “получателя". Но според някои екстрасенси успехът или неуспехът на терапията им се дължи на едно просто обстоятелство - подобно на кръвните групи, при които съвместимостта не е задължително възможна, и при магнитните полета се регистрира тотален отказ от контакт. И екстрасенс може с часове да „работи" , над пациента, единственото му усещане е за енергийно изпразване, парене в ръцете и изтощение. А пациентът, той просто нищо не чувства.

Твърде много парамедицински лечители смятат, че магнетизмът не е индивидуална дарба и че в различна степен всеки индивид има възможност да „раздвижи" своето магнитно поле.

Магнетизмът лекува успешно всички кожни възпаления, като екземата, която в повечето случаи се дължи на лошо храносмилане. Действието на екстрасенсите е още по-необикновено, когато лечението се прави от разстояние. Това е възможно и има случаи на почти невероятно изчезване на едно твърде болезнено заболяване: херпес зостер. И все пак лечителите сами признават, че всички заболявания не са им по силите.

Всъщност доктор или парамедик, всеки човек сам може да избере при кого да излее болката си. Това зависи от самия него. от способността да вярва в едно или друго...

Вярвате ли в талисманите?

 • Вие искате да опознаете по-добре себе си?
  Купете си кристално кълбо.
 • Имате нужда да бъдете обичани?
  Изберете медальон с кабалистични знаци.
 • Ако страдате от безсъние, сложете под възглавницата си лунен камък.
 • Ако сте напрегнати, слушайте класическа музика.


И накрая, здраво стъпили на земята, все пак ви съветвам да се пазите от шарлатаните!

Вие не можете да разберете дали те наистина притежават „божествена дарба", или просто умеят да изслушват и да предразполагат пациентите си.

И все пак ако решите да отидете, много внимавайте:

 • Вслушайте се в слуховете по повод един или друг лечител. Утвърдените терапевти нямат нужда от шумна рекламна кампания. Обикновено доволните или разочарованите пациенти свършват тази работа.

 • Бягайте надалеч от всеки който ви се кълне, че лекува такива страшни болести като рак и СПИН.

 • Преди да отидете при екстрасенса, разговаряйте с него по телефона за цената на сеанс, за използвания инструментариум, за постиженията му или специализацията му в лечението на една или друга болест. Не забравяйте да питате и за евентуалните странични ефекти от терапията.

 • Не вярвайте много на лечителите от разстояние. Малко вероятно е да се отървете от проблема си след поредица от телефонни разговори или писма.

 • Важно е да не прекъсвайте класическото, медицинско лечение, докато траят сеансите при екстрасенса или т.н. лечители.


30.05.2006/Розали

251 коментарaДобави коментар »

mirea

От mirea18.11.2017, 18:14 ч.

Здравейте аз тук попаднах на една статия за една жена любка пишеше едно момиче че е много добра и аз реших да опитам жената няма такси кой колкото остави.Писах на момичето даде ми гсм и посетих я и останах очарована...

Виж всички коментари за "Екстрасенси, врачки, баячки... – къде е истината?".

Още от "Загадъчно"

Как целува той според зодията си

Как целува той според зодията си

Наближава св. Валентин. В разгара на любовния „ловен” сезон... Искаш да го съблазниш? Искаш да си подготвена за неговата целувка?... Ами, тогава прочети зодията му.

Почивка и зодии

Почивка и зодии

Кажи ми зодията си, за да ти кажа къде и как да си починеш! Лято е. Вярно, че сме в криза, но все пак не можем да пропуснем дозата летен отдих, нали?

Тест: Избери врата и виж какво означава

Тест: Избери врата и виж какво означава

Вижте един бърз и забавен тест. При него трябва да изберете врата от картинката и да видите какво издава изборът ви за вас.