Смехът ни издава

6 коментара5/5

Смехът притежава чудодейно действие – израз на радост и веселие, той има силата да лекува, като намалява важността на проблемите. Смехът също може да бъде и много издаен за характера на събеседниците ни.

Смехът ни издаваСмехът е неразделна част от живота ни. Смеем се вкъщи, в офиса, на улицата. Смеем се гръмко, тихо, през сълзи и така докато ни заболи коремът от смях. В зависимост от това как се смее и колко се смее човек, можете да прецените с какъв темперамент е той. Имайте предвид обаче, че представителите на двата пола се смеят различно.

Женски маниери на смях

Когато жена се смее сдържано и прикрива устата си с ръка, това означава, че тя е скромна, срамежлива и нерешителна. По време на разговор се притеснява и се чувства неловко. Често тези жени са комплексирани, изчервяват се и предпочитат да останат незабелязани.

Докосването на устата с върха на кутрето при смях е признак за претенциозна натура с големи изисквания към обкръжаващите. Това е жена, която иска да бъде център на внимание.

Лекомислена, доверчива и весела е жената, която отмята главата си назад, когато се смее. Този тип жени са силно чувствителни, много емоционални, въз основа на което са способни на импулсивни и неочаквани постъпки. Почти никога не се вслушват в гласа на разума. Звънкият и висок смях, съчетан с отмятане на главата е типичен за жените фантазьорки, но едновременно с това и с широко скроен характер.

Смехът ни издаваЖените, които се смеят кокетливо и сбръчкват носа си, са емоционални и малко капризни. Чувствата, възгледите и настроенията им бързо се променят. Изпадането от едно състояние в друго често създава трудности на околните.

Тихият и нисък смях, съчетан с примижаване, е знак за силна личност, която може и да е с твърде тежък характер. Тези жени често се случва да потискат мъжете, но пък са много страстни.

Когато жена се смее така, че чак се задушава
, опитвайки се да хване част от лицето си, може да сте сигурни, че тя е душата на всяка компания. Тя е любопитна, романтична и мечтателна натура. Тя никога не се замисля дълго как трябва да постъпи. Обожава да е  център на вниманието.

Високият смях с широко отворена уста и открито лице е знак за темпераментна жена.
Тя не се срамува, знае какво иска и го получава. Спада към добросърдечните, съвестни жени, свикнали да се приспособяват към обстановката. Чувствата и постъпките й винаги са под контрол. Рядко разочарова хората около себе си.

Приличният смях,
в рамките на етикета, съчетан с изящен жест като докосване на веждите или края на ухото, е признак за непристъпна и дори студена жена. Това е истинска дама, която винаги премисля кое е редно и кое не.
 
Жестът, при който жена докосва брадичката си, докато се смее, свидетелства за уравновесен характер и самоувереност, а също така и за нестандартно мислене. Тя е деен и напорист човек. Понякога даже повече отколкото е необходимо.

Някои жени нямат определен маниер на смях. Те могат да се определят като ярки индивидуалности, които се ръководят от собствените си чувства и мисли, пренебрегвайки чуждите.  

Мъжки маниери на смях


Смехът ни издаваКогато мъжете се стремят да сдържат смеха си, то те са надеждни, сериозни, спокойни и уравновесени. По правило те са и много верни на партньорките си. За жените обаче този тип мъже са по-скоро скучни.

Мъжете, които се смеят гръмко, със свити очи и отмятат назад главата си
, са чудесна компания, весели и забавни са. Но в личния си живот могат да бъдат много несериозни, лекомислени и трудно може да се разчита на тях.

Широко отворената уста при смях 
говори за мъже, които са душата на компанията. Те са остроумни, непосредствени, но в интелектуално отношение са доста примитивни. Четенето на книги за тях е табу. Със сигурност обаче умеят да се наслаждават на живота.

Ако мъжът се подсмихва, като присвива устни надясно,
то пред вас стои груб и дебелокож човек. Склонен е да лъже, а в някои моменти може да бъде дори жесток. Често този тип мъже изглеждат много обаятелни на пръв поглед.

Ако мъжът се подсмихва, като присвива устни наляво,
то този човек е порядъчен и честен, като същевременно не е педантичен и има добро чувство за хумор. На такъв мъж определено може да се разчита и той е в състояние да направи всяка жена щастлива.  

Мъжете, които се тресат от смях, пляскат с ръце по коленете,
са до известна степен комплексари. Обичат да са център на внимание и, ако не им се отдаде такава възможност, могат да станат доста озлобени и раздразнителни.

Смехът може да бъде разшифрован и според гласните, които преобладават в него.

Смехът ни издава


Хората, в чийто смях преобладава гласната „а“ (ха-ха)
са открити, лоялни, активни, но доста непостоянни. Те се смеят искрено, сърдечно и изразяват радост.

В смеха на флегматиците и меланхолиците преобладава гласната „е“ (хе-хе). Те са недоверчиви и често неуверени в себе си, дистанцират се от хората. Понякога такъв смях е израз на презрително отношение.

В смеха на наивните и лековерните хора преобладава “и” (хи-хи).
Този хихикащ смях е типичен за кокетни жени, които искат да изглеждат млади. В някои случаи този смях звучи злорадо. Изразява ехидност или ирония.

Благородните и смели хора се смеят на „о“ (хо-хо).
Често такъв смях е израз на учудване, упоритост или протест.. Може да бъде и защитна реакция към човек, който ви е засегнал.

Хората, които посрещат опасностите с усмивка се смеят на „у“ (ху-ху).
Смехът понякога изразява и уплаха и издава желание за спазване на дистанция от околните.

Смехът има и своето универсално значение. Той е признак за безгрижие, оптимизъм и леко отношение към живота. Затова и всички обожават да са в компанията на хора, които обичат да се смеят.

19.03.2011/Ели Йорданова

6 коментарaДобави коментар »

Cveti786

От Cveti78627.01.2012, 18:19 ч.

Погледни се теб и тогава казвай кой как да пише..

Виж всички коментари за "Смехът ни издава".

Още от "Загадъчно"

Целувка според зодията

Целувка според зодията

Възможно ли е представителите на различните зодии да се целуват по различен начин? Ето какво показват звездите.

Кой е вашият покровител според часа на раждане?

Кой е вашият покровител според часа на раждане?

Твърди се, че не само датата, но и часът на раждане влияят върху формирането ни като личности. Открийте кое животно от китайския хороскоп е вашия покровител според часа, в който сте родени:

Пречистващ ритуал със солена вода

Пречистващ ритуал със солена вода

Вярвате ли в свръхестественото? А намирате ли начини да се предпазите или пречистите от негативните енергии, които витаят наоколо? Вижте един лесен за правене пречистващ ритуал със солена вода.