Окото на Назар пази от уроки

0 коментара0/5

Окото на Назар е един от най-популярните в света амулети за предпазване от уроки, лоши очи и негативна енергия. Научете повече за Окото на Назар.

Окото на Назар пази от уроки
 © istockphoto.com

Окото на Назар е символ, много популярен днес в Турция, Иран, Сирия, Афганистан и Азърбайджан, но известен и носен по цял свят като амулет против уроки

Окото на Назар всъщност е символ, който датира отпреди 5 000 години., от ерата на Палеолита. Ранни доказателства за Окото на Назар са открити  и върху каменни плочи на териториите на Древна Месопотамия. Препратки към този древен символ учените откриват и в различните религии - Ислям, Християнство, Будизъм и Хиндуизъм. Смятало се е, че Окото на Назар се взира във врага и му изпраща негативна енергия, подобна на прокоба. В някои култури се смята, че даването на Окото на Назар някому, ще донесе лош късмет. Днес Окото на Назар се използва основно като амулет, който предпазва от злите сили и лоши очи.

Любопитно: Някои смятат, че "сините очи" урочастват няй-много, затова точно те могат и да пазят. Поради тази причина Окото на Назар е синьо

Окото на Назар обикновено се изработва от синьо стъкло. В центъра му има бял кръг, в който има по-малък черен кръг. Те символизират всъщност Окото. Смята се, че Окото на Назар се взира в недоброжелателя и  успява да отрази изпратената негативна енергия.

окото на назар

Като амулет Окото на Назар трябва да се носи на видно място. Често пъти хората го носят на врата или на ръката, като гривна, както и закачен на дреха

Любопитно: Ако Окото на Назар се счупи или се появи пукнатина, значи е приело прекалено много лоша енергия и вече не може да предпазва. Трябва да се замени с друго

Окото на Назар може да се сложи и като амулет, който да пази дома или колата, като отново важно условия тук е да е на видно място. У дома най-добре е да сложите Окото на Назар срещу входната врата на влизане в дома. Така то ще отблъсква негативната енергия на хората още с влизането.

Ръката на Фатима и Окото на Назар

Вече сме ви разказвали за символа Хамса, познат още като Ръката на Фатима. В нея могат да бъдат преплитани различни елементи, като един от тях е именно Окото на Назар. Днес подобни амулети се срещат в Близкия Изток като символи в женските бижута. Използват се за защита от зли сили, като се смята, че съчетаването на два символа прави амулета още по-силен.

Научете повече за Символа Хамса, наричан още Ръката на Фатима >>>

Амулет според зодията >>>

окото на назар и ръката на фатима

17.03.2017/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Окото на Назар пази от уроки".

Още от "Загадъчно"

Любопитни поверия за хляба

Любопитни суеверия за хляба

Хлябът винаги е заемал почетно място както на българската трапеза, така и в културата и традициите ни. Има безброй суеверия, свързани с хляба. Вижте кои са любопитните суеверия за хляба, както и някои интересни гадания с хляб.

Проверете какви партньори сте

Проверете какви партньори сте

Ако искате да научите повече за себе си и да узнаете как да въздействате на партньора си в леглото, погледнете този хороскоп.

Прогнозите на Ивелина Христова

Прогнозите на Ивелина Христова

Ивелина Христова е ясновидец номер 1 на България. Тя притежава дарбата да вижда е необозримото, да предрича бъдещето и да помага на хората, като предрича съдбата им. Вижте какви са прогнозите на ясновидката Ивелина Христова.