Огън, земя, въздух, вода. Как влияе елементът на зодията?

0 коментара0/5

Знаете ли към кой елемент принадлежи вашата зодия? Всяка зодия принадлежи към един от тези четири елемента. Вижте как влияе елементът на зодията

Огън, земя, въздух, вода. Как влияе елементът на зодията?

Зодиите принадлежат към един от четирите елемента – огън, земя, въздух и вода. Всеки от тях има своя принос към характерните черти на зодията. Смята се, че елементите на зодиите са свързани с основните черти на характера на човек и с онези черти, които най-трудно можем да изкореним. Към всеки елемент има три зодии.

  • Огън

Зодии:Овен, Лъв и Стрелец

Огънят дава на зодиите от елемента много енергия. Хора на действието и риска. Огнените зодии са много пробивни и уверени в себе си. Започват всички с ентусиазъм. Често са дори идеалистично настроени.

Негативни качества:

Сред негативните им качества е липсата на търпение. Често пъти са егоисти и понякога не умеят да мислят в перспектива, просто защото са твърде заслепени от постигането на целта.

За Овена е типично да действа. Лъвът води, а Стрелецът опознава

Вижте също:

Какво е значението на асцендента? >>>

12-те междинни зодии >>>

  • Земя

Зодии:Телец, Дева и Козирог

Елементът Земя държи всички зодии здраво стъпили в реалността. Тези зодии мечтаят, но някак по-предпазливо и скептично. Надеждни и задълбочени са, но лесно се отчайват, защото намират знак за отстъпление и в най-малкото препятствие.

Негативни качества:

Липсата на въображение и необоримият инат. Земните зодии действат бавно и твърде конвенционално, но всяка тяхна стъпка напред е сигурна.

Телецът обмисля. Девите анализират, а Козирогът прави опити за напредък, но само след като има ясен план за действие.

Огън, земя, въздух, вода. Как влияе елементът на зодията?

  • Въздух

Зодии:Близнаци, Везни и Водолей

Зодиите, подчинени на елемента Въздух, са мислители. Въпреки това обаче обичат да са сред хората, да разговарят и да попиват мъдрост. Винаги са готови за ново познанство или приятелство. 

Негативни качества:

Основният им недостатък е, че бързо се отегчават. Рядко изразяват емоциите си, дори пред най-близки хора. Когато нямат интерес към нещо, бързо го изоставят и заменят с далеч по-приятно занимание

Близнаците за винаги любопитни във всевъзможни сфери. Везните обичат да работят в екип, но трудно се обвързват емоционално. Водолеите са най-добрите съветници

  • Вода

Зодии:Рак, Скорпион и Риби

Водата дава на тези три зодии свръхчувствителност. Те са много емоционални и винаги мислят за околните. Типична черта за характерите на водните зодии е спокойствието. Трите водни зодии имат силно развита интуиция, в която се вслушват.

Негативни качества:

Сред негативните им качества е липсата на стабилност. Емоциите често им играят лоша шега и водят до прибързани действия. Често пъти са неуверени и срамежливи. Често се оставят да ги манипулират. Имат слонност към тъга и дори депресия.

Ракът обича да се грижи за близките си и те да се грижат за него. Скорпионът гледа само напред, като успява да предвиди проблеми, които биха възникнали в бъдеще. Рибите са най-сложната за описване зодия. Те наблюдават, опознават и реагират спрямо обстановката, подобно на хамелеони.

23.01.2015/ Радослава Михайлова

Още от "Загадъчно"

Китайски хороскоп за 2010 година

Китайски хороскоп за 2010 година

Тази година началото на новия китайски хороскоп съвпада със деня на св. Валентин.

Риби – лак за нокти според зодията

Риби – лак за нокти според зодията

Какво казва астрологията и кой е подходящият лак за нокти за зодия РИБИ.

Моден хороскоп

Моден хороскоп

Добрите продавачи, винаги знаят какво да ви предложат. Казват, че това се дължи на прозорливия им поглед или може би преценяват според зодията?