Магията – вредна, но модерна

0 коментара0/5

Магиите са отживелица и въпреки това в XXI в. има твърде много хора, които наивно вярват в тях и ги практикуват

Магията – вредна, но модерна
 © Сн.: iStock.com

Близо 90% от хората по света вярват, правят или са били жертва на магии.

Звучи налудничаво, но такива са статистиките. Явно не само приказните феи и Хари Потър се отдават на заклинания - магиите са много актуални и в реалността. Доколко влияят различните ритуали, е отделен въпрос. Повечето са чиста проба шарлатанство, но други действат. Дори и учени признават силата на самовнушението.

Бяла за любов, черна – за смърт

Черна магия - звучи доста зловещо, но вдъхновява поколения писатели и киносценаристи. Вуду кукла със забодени по нея игли е топ кадър във всеки филм, в който окултното е основна движеща сила. Култът към вуду тръгва от Ню Орлиънс с идването на първите роби на американска земя. В началото тайнствените ритуали са се използвали за лечение и намиране на любов. Нещата се обръщат, когато някому хрумва да направи магия за смърт срещу злите си господари. Постепенно за силата на магьосниците тръгват легенди и всички започват да търсят помощта им. И така, докато на властите им писва и забраняват на чернокожите да се събират на групи, освен в неделя, и то на конкретни места. Такова място бил домът на някоя си Мери Лавю, която успява да превърне тайните церемонии в шоу.

Но вуду има свой добър бял събрат - худу магията. Тя не е така пикантна, страховита и интересна като черната. Практикува се и днес в страни от Южна Америка, Западна Африка и на остров Хаити. Но родината й е Африка. В Америка е пренесена при търговията с роби. Худу се прави обикновено за финансово благополучие и здраве, за късмет и, разбира се, за любов.

Силата на цветята

Най-честият атрибут в магиите за любов са цветята. А най-могъща от всички е розата. Много популярен ритуал е този с бяла и червена роза.

лист от бялата роза

Прави се винаги в петък. Върху лист от бялата роза се изписва личното име на желания обект, а върху червено – собственото. Двете се връзват заедно с червен конец. Вярва се, че ако се носят в продължение на пет дни до тялото, а на шестия бъдат изгорени с червена свещ, желаният мъж или жена ще бъдат завинаги ваши.

Така поне обещават маговете. Струва ви се сложно? Е, магията не е за всеки. Но със сигурност на любимия ви ще подейства вълшебно ароматът на роза и канела. Тази смес, плюс ухания на ирис и пачули нажежава любовните страсти, а ако украсите дома си с пролетни цветя, те ще внесат хармония и разбирателство.  Но има и цветя, с които трябва да се внимава -  момината сълза например вещае изневяра, ако е откъсната при новолуние.

Щит срещу заклинания

Има два начина да се предпазите от магии: с бижу-талисман или чрез силата на водата. Още в античността са използвали водата като пречистващо средство - държавните дела били решавани в градските бани. А през средновековието избирали най-младото и невинно момиче да изкъпе новодошлия рицар, за да го дари с положителна енергия. Днес има редица трудове, разглеждащи паметта на водата, както и доказателства, че тя може да отмие не само нечистотиите, но и натрупаните негативни преживявания. И до сега много майки измиват очите на малките деца със студена вода след разходка, за да ги предпазят от „зли погледи“. Повечето църковни ритуали също са свързани с вода.

От древността датира и използването на бижутата като амулети, които да пазят своя притежател от уроки, магии и болести.

Кехлибар се носи за здраве, аметист - за брачна стабилност, а ахатът привлича пари. По принцип златните колиета са подходящи за омъжени дами, тъй като се смята, че закрилят семейството, а сребро е по-добре да носят младите момичета, защото то гарантира добър брак. Разбира се, това са само легенди, но нищо не пречи да се съобразяваме понякога с тях. Току-виж се оказали истина.

Омагьосани ли сте

За да проверите това (ако изобщо се връзвате на подобни неща) ви трябват вода, олио и две панички, обяснява дама, запалена по мистиката. В едната паничка се сипва вода, в другата – олио.

Топвате пръст в олиото и оставяте от него да паднат три капки във водата. Не сте омагьосани, ако една от тях се разтвори в течността, а другите две останат на повърхността. На повърхността е останала една, а две са се разтворили – значи сте омагьосани. Дали?

Омагьосани ли сте

Най-популярните магии

  • Една от най-често търсените магии е за връщане на любим човек. Обяснимо е – когато близките на изчезнал не могат да го открият, в отчаянието си стигат до крайни мерки.
  • Много хора прибягват и до заклинания за късмет, просперитет и печелене на пари, дори да не вярват в магии. Според различни онлайн анкети този вид ритуали нарастват в дните, преди да бъде теглен джакпотът на някоя лотария.
  • Доста популярни са и магиите за разваляне на магия.
  • Любовните заклинания са също сред обичайно търсените. Те могат да бъдат за намиране на сродна душа, за предизвикване на силни чувства в определен човек, за вярност, за брак, за страст, дори и за секс.
  • Доста хора прибягват и до ритуали за предпазване на дома от вредни влияния. В този ред на мисли като своеобразна защита на жилището може да се приеме и традиционното християнско освещаване на дома от свещеник.
  • Малко по-неизвестни са заклинанията за успешна кариера, ново начало или т.нар. магия на златната рибка, при която се сбъдват три желания.

Съвети

Най-ефективният начин да се предпазите от магии е като не вярвате в тях. Това, разбира се, е шега, но ако все пак сте склонни към мистика, вижте какви са „симптомите“, че ви е направена магия.

Карфици, влакна, намотани конци и други подобни, оставени на необичайни места в дома ви не от вас, са класически пример за направена магия. Особено ако намирането им съвпадне с поредица от неприятни случки или липса на късмет. Ако откриете такива предмети, веднага ги изхвърлете и почистете основно жилището;

  • Опасно е да хвърляте където ви падне подстригана коса, отрязани нокти или паднал бебешки зъб. С тях се правят най-страшните черни ритуали според специалистите по магии;

Бъдете внимателни със снимките. Мястото им е вкъщи, а не в интернет,

където всеки може да ги види, копира и използва за нечисти цели.

Между другото това е полезен съвет дори и да не вярвате в магии.

Снимките на деца лесно могат да попаднат пред погледа на педофили, така че помислете, преди да се изфукате с новата рокля на красивата си дъщеря във фейсбук например;

Имате роднини или познати, които понякога ви правят подаръци, макар да знаете, че никак не сте им симпатични? Намерете начин да откажете тези предмети или ги изхвърлете – те могат да внесат лоша енергия в дома ви.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Магията – вредна, но модерна".

Още от "Загадъчно"

Заклинания за здраве

Заклинания за здраве

Колкото повече напредват технологиите, толкова повече се разширяват и възможностите на съвременната медицина. Не е тайна обаче, че понякога близки на болен човек търсят помощ от окултното Заклинания за здраве – за вярващи и скептични.

Цветове

Цветове

Цветовете – символи, значения, предсказания

Атлантида

Атлантида

Дали е съществувала Атлантида? Дали сме в ерата на петото слънце? Как са изглеждали атлантите? Коя е последната новина около този мит?