Кажи ми как се храниш, за да ти кажа какъв си!

0 коментара0/5

Някои хора предпочитат да се хранят бързо, други – бавно. А вие от кои сте? Вижте какво издава начинът, по който се храните, за вас като човек.

Кажи ми как се храниш, за да ти кажа какъв си!
 © istockphoto.com
  • Ако се храните бавно...

Ако се храните бавно, то вие наистина цените храната. За вас храненето е ритуал, който изпълнявате бавно и смислено.

Като човек вие обичате да се радвате на всеки момент от живота. Не бързате. На работното място сте изпълнителни, но не винаги се справяте перфектно с крайните срокове. В личен план не обичате да планирате. Живеете тук и сега, а това понякога създава проблеми между вас и половинката. Понякога хората около вас се дразнят на привидната мудност, с която се храните и действате, но вие не обръщате внимание.

  • Ако се храните бързо...

Ако се храните бавно, то вие не се задържате много-много на масата. Понякога сте се нахранили още преди домакините да са сервирали на всички.

Вие сте човек, за който крайният срок е нещо, което да се спази на всяка цена. Не закъснявате, не обичате да чакате. Нервни и припряни сте във всичко, което вършите. Понякога не изпипвате задачите в детайли. Целта ви е просто да свършите работата и да преминете към следващата. Често поставяте нуждите на околните над своите, състрадателни сте.  Трудно намирате време за себе си, за спокойствието си. Понякога си налага да спрете и да се насладите на момента.

как се храниш разкрива личността ти

  • Ако се храните организирано...

Ако се храните организирано, то вие никога не ядете месото и гарнитурата паралелно. Първо изяждате едното, после другото. Преминете ли към основното, не посягате към салатата. Не пиете течности, докато се храните.

Вие сте човек на реда и дисциплината. Обичате да чистите и да подреждате. Това е приоритет във вашето ежедневие и стои на заден план дори след почивката, храненето и дори приятно прекараното време със семейството. Предпочитате да сте у дома, отколкото навън. На работа сте старателни, но не прекалено. Не вършите допълнителна работа, а само зададеното от ръководителите.

Какво не бива да правите след хранене?

Какво не бива да правите след хранене?

"Много от вас си имат ритуали за след хранене, които преценяват като полезни за храносмилането – чаша чай, лека дрямка, плод... Дали пък не грешим, като упорстваме с тези навици?..."

  • Ако обичате да експериментирате с храната...

Ако обичате да експериментирате с храната, то вие често залагате на непознати за вас кухни и храни. В кошницата ви с покупки често има нов вид плод, непозната подправка и т.н.

Вие не обичате еднообразието. Хората ви познават като пътешественик, авантюрист, човек с огнен дух. Спорите горещо и прощавате бързо. Винаги сте в центъра на компанията и знаете как да забавлявате хората. Гледате на всеки ден като възможност да направите нещо ново, да опитате нещо различно, за да стане животът ви по-цветен.

  • Ако обичате да смесвате храните...

Ако обичате да смесвате храните, то за вас всяка хапка е възможност да опитате едновременно максимално количество храните. Към месото си взимате малко гарнитура, салата и сос, създавайки перфектната хапка.

Вие сте силен човек, който обича да се захваща едновременно с много задачи. На работното място сте инициативни и сте едновременно любимци и на шефовете, и на колегите си. Контактни сте и бързо завързвате дълбоки приятелства. Негативна страна на характера ви е, че се ангажирате прекалено много, дори да не е необходимо. Научете се да отделяте приоритетните от неважните задачи.

молекулярна кухня

  • Ако сте претенциозни към храната...

Ако сте претенциозни към храната, то вие държите всичко в чинията ви да е изпипано – от вкуса до презентацията. В ресторантите разпитвате подробно, преди да поръчате. Толкова държите на всеки детайл, че отстрани изглеждате досадни.

Вие сте човек, който обича еднообразието. Всяко излизане от рутината ви притеснява и обърква. Човек на семейния уют сте, рядко излизате по заведения. Ако сте в големи компании, се чувствате напрегнати и дори леко избухливи. Като човек сте любопитни и ученолюбиви, обичате да учите нови неща, държите на образованието.

27.03.2018

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Кажи ми как се храниш, за да ти кажа какъв си!".

Още от "Загадъчно"

Петък, 13 число

Петък, 13 число

Черна котка, разсипана сол, счупено огледало - всекидневни банални неща, но са имали значение за хората, които се стремели да победят нещастието, а и днес все още вярваме в тях.

Нели Колева: За Номерата на партиите в бюлетините

Нели Колева: За Номерата на партиите в бюлетините

Числата в нумерологията дават информация, носят послания, датиращи от векове. Вселената, Космоса биха могли да се изразят чрез нумерологичното значение на числата от 1 до 9, които са източник на всичко, което съществува. В числата се крият отговорите на голяма част от природните мистерии и загадки.

Ом - свещената мантра

Ом - свещената мантра

Ом е свещен звук и духовен символ в индуизма. Ом е мантра, свързана с божественото и сътворението.