Хюга – тайна за щастлив живот от Дания

0 коментара0/5

Чували ли сте странната думичка "хюга"? А знаете ли, че зад нея се крият може би най-обикновените и прости неща? Научете повече за "хюга" - тайната на датчаните за щастие.

Хюга – тайна за щастлив живот от Дания
 © istockphoto.com

Какво се крие зад думата „хюга“

Хюга е дума в датския език, която се използва, когато човек иска да признае как се чувства в определен момент. Този момент може да е споделен с някого или човек да е сам. Може да е усещане за нещо любимо и познато, или пък нещо съвсем ново. Думата хюга съчетава в себе си уют, чар и специалност на момента.

Хюга не означава човек да се научи да прави нещо, да си купи предмет или да направи някаква промяна в начина си на живот.

Няма как някой да ви каже, че се чувствате така, защото е въпрос на вътрешно усещане.

Добави описание

Хюга: Датска тайна за щастие

Концепцията за хюга се ражда в Дания, за да помогне на хората да се справят със студа, тъмнината, скуката. Да им помогне да намерят начинпразнуват специалните моменти и хора. Хюга може да е специално ястие, в което сте вложили цялата си любов, за да зарадвате себе си или близък човек, може да е съзерцаването на свещ у дома, може да е специално приготвена чаша чай, чието изпиване ще ви потопи в блаженство.

Хюга е дума с различен смисъл за всеки човек.

щастие

10 правила за щастие

"Щастието е здраве. То ни прави усмихнати, спокойни и удовлетворени от живота. Щастието обаче не се получава даром, то зависи от собствената нагласа на човек. Вижте кои са 10-те правила за щастлие..."

 

Как да живеем, за да сме хюга?

Не можете да си купите хюга от магазина, никой не може да ви научи да се чувствате така. Важното при тази концепция е да сте осъзнати. Да забавите малко темпото си на живот. Да живеете в настоящето, но осъзнато и с удоволствие.

Друг начин да се опише хюга е като изкуството да създаваш близост. Тази близост може да бъде със самите вас, с приятелите или семейството ви, с дома ви. Думата хюга за съжаление няма как да бъде преведена с една дума, но може да се опише максимално близо като

  • чар
  • уют
  • щастие
  • усещане за спокойствие и сигурност
  • познатост
  • комфорт
  • увереност и
  • семплост

щастие

Дом, който носи усещане за хюга

Както казахме вече, хюга е въпрос на вътрешмно усещане и кое в дома ви ще ви носи тази емоция, зависи изцяло от вас. За датчаните обаче хюга много често се свързва с палене на свещи, големи меки одеала, пухкави пуловери, топли напитки и сезонна декорация.

домашен уют

8 прости начина за постигане на домашен уют

"Ако се домошари и обичате домашния уют или пък се премествате в нов дом и искате да го превърнете във ваше отражение, ето 8 прости правила, които ще ви помогнат да му придадете усещане за уют..."

Всичко онова, което ви създава усещането за топлина, спокойствие и уют, което ви кара дискретно да се усмихнете на себе си и да въздъхнете с облекчение.

03.11.2017/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Хюга – тайна за щастлив живот от Дания".

Още от "Загадъчно"

Уика – модерната религия

Уика – модерната религия

Уика е религия на общуването. Уика е магия. Уика носи доброта и хармония на онези, които вярват в нея.

Тест: Избери врата и виж какво означава

Тест: Избери врата и виж какво означава

Вижте един бърз и забавен тест. При него трябва да изберете врата от картинката и да видите какво издава изборът ви за вас.

Зодиакална геометрия - защо зодиите са подредени така?

Зодиакална геометрия - защо зодиите са подредени така?

Чудили ли сте се защо зодиакалните знаци следват определена последователност и защо са подредени така? И защо зодия Овен е първата от зодиака? Ето отговорите на тези и други въпроси, касаещи зодиакалната геометрия.