5 начина за защита от негативна енергия

2 коментара0/5

Дали от суеверие, или от горчив опит, хората търсят начини да се предпазят от негативната енергия, която се разхожда около тях. Предлагаме ви 5 популярни начина за защита от негативна енергия.

5 начина за защита от негативна енергия

Осветено кръстче

Осветеното кръстче е изпитан метод за защита от негативна енергия, разпространен не само в християнските страни, но и в някои източни религии. В зависимост от това как носите кръстчето, то ще предпазва някоя от вашите чакри – тази на слънчевия сплит, на сърцето, на гърлото и на третото око. За да бъде методът максимално ефективен, кръстчето трябва да докосва кожата. Освен това трябва да се отървете от останалите амулети и талисмани, защото в противен случай кръстчето може да има обратен ефект.

Вижте също: Червен конец за здраве и късмет

Заключване
Заключването е един от най-популярните начини за защита от негативна енергия. Обикновено става с помощта на кръстосване на показалец и среден пръст. Другият вариант е да допрете палеца до малкия пръст, като при мъжа това трябва да става на лявата ръка, а при жената – на дясната. Третият вариант е двойно заключване – кръстосват се и краката, и пръстите (левият крак трябва да е отгоре, освен ако не сте левичар).

Вижте също: Как да предпазим дома си от зли сили?

Защита с помощта на материи
Оказва се, че някои дрехи в зависимост от материи също могат да послужат като предпазен щит срещу негативната енергия. Например, облеклото от естествени материи има способността да поема и да задържа положителната енергия. Негативен ефект може да имат дрехи, които са изработени от повече от два различни типа влакна, затова е препоръчително да ги избягвате.

Вижте също: Талисмани и амулети за щастлив живот

Добави описание

Безопасна игла

Безопасната игла е удобен начин за предпазване от негативна енергия, с помощта на който успявате да изолирате енергийното си биополе от външни намеси. Обикновено иглата се носи от обратната страна на дрехата, за да докосва кожата. Желателно е да е разположена под сърцето, като закопчалката й трябва да сочи носа на човека. За да има ефект, безопасната игла трябва да е заключена. Важно е да не я носите непрекъснато, защото постоянното заключване на вашето биополе от външни намеси може да ви превърне в интроверт и да ви създаде проблеми с общуването.

Вижте също: Енергийни вампири

„Жива помощ“
Така специалистите наричат колан с изписани молитви, който се носи на талията, докосвайки кожата. Особеното е, че коланът трябва да бъде осветен от църквата, за да се отключи силата на молитвите.

Други популярни методи за защита от негативна енергия са пречистването със светена вода и предпазване с помощта на икони. 

25.10.2013/ Христина Спасова

2 коментарaДобави коментар »

Gancheva

От Gancheva19.06.2015, 11:44 ч.

Известно е ,че изявленията,които прави всеки един от нас за останалите е неговата визитка как възприема себе си,което дава цялостна яснота на житейското му пътуване в общуването . Една дума"АМИН" от дясно на...

Виж всички коментари за "5 начина за защита от негативна енергия".

Още от "Загадъчно"

Направена ли ви е магия?

Направена ли ви е магия?

Ако животът ви не върви по вода, а постоянно се натъквате на подводни камъни, в които се спъвате, навярно започвате да се чудите къде е проблемът и дали случайно пък не ви е направена магия, виновна за неволите ви. Ето как може да разберете дали ви е направена магия?

Нели Колева: Лична година  4 в нумерологията

Нели Колева: Лична година 4 в нумерологията

Всяка лична година има своя негативен и позитивен аспект на действие. Как ще ни въздейства личната година в 3-те сфери на живота- зависи от нашия личен, персонален нумерологичен хороскоп.

Китайската нова година

Китайската нова година

Китайската нова година започва на 26 януари. Настъпва годината на бика. Ще бъде 4707-а. Но какво ще ни очаква? А как празнува тази толкова различна нация?