Зодии и здраве

2 коментара0/5

Здравословното състояние на всеки човек се влияе от много фактори като среда и начин на живот, генетична обремененост, хранителни навици. Един от факторите е и зодиакалният знак. Кои са слабите и кои силните места на зодиите, когато говорим за здраве?

Зодии и здраве

Овен
Представителите на зодия Овен се радват на здрав стомах и стабилна храносмилателна система. Проблеми могат да имат със сърцето заради натрупване на умора и липсва на сън. Голяма част от Овните се оплакват от безсъние, но най-слабото им място е главата, затова са най-застрашени от главоболие и мигрена. Да внимават и със зъбите!

Телец
Тъй като Телците са големи чревоугодници, те често страдат от наднормено тегло. Проблемни са също белите дробове и пикочният мехур. Схващания на врата, шипове и ушни инфекции допълват списъка с евентуални здравословни проблеми на зодията. Един от недостатъците на Телците е, че когато се разболеят, стават прекалено отпуснати и мрънкащи.

Близнаци
Здравословните проблеми при Близнаците произтичат главно от прекалено активния им начин на живот, натрупването на стрес и умора. Представителите на зодията трябва да се пазят от заболявания на сърдечно-съдовата система, ревматизъм, ставни болки. Желателно е да намалят темпото, за да ограничат умственото натоварване.

Добави описаниеРак
Раците са емоционални и чувствени натури, затова здравето им зависи до голяма степен от тяхното настроение. Когато те са щастливи, нямат никакви оплаквания, но наруши ли нещо спокойствието им, се появяват и болестите им. Да внимават с храносмилателната система, бъбреците и жлъчката. Застрашени са също от преяждане и препиване в следствие на някакъв емоционален стрес.

Лъв
Лъвовете са суетни и държат много на външния си вид. Ето защо проблеми с теглото и холестерола са изключени при тях. Трябва обаче да пазят повече сърцето, защото прекалените тренировки и натовареният график могат да предизвикат сериозни заболявания. Слабо място са им също белите дробове, затова пушенето може сериозно да им навреди.

Дева
Девата води спокоен начин на живот, при това до толкова, че понякога граничи със застоялост. Липсата на движение и консумацията на не особено полезни храни могат да създадат проблеми на стомашно-чревния тракт, да отворят язви и гастрити. Представителите на зодията се радват на стабилно кръвно налягане и здрави кости.

 

Страница 1 от 2

  1. Начало
  2. Зодии и здраве - от Везни до Риби
Предишна страницаСледваща страница
Още за: здраве, зодии

2 коментарaДобави коментар »

малинка*

От малинка*15.06.2013, 03:14 ч.

О не, изобщо не е вярно нито за телец, нито за дева.Спокойна и обездвижена дева няма.

Виж всички коментари за "Зодии и здраве".

Още от "Загадъчно"

Суеверия за Луната

Суеверия за Луната

Дълго време хората са ползвали Луната като ориентир в своя живот. С течението на времето са се родили различни суеверия относно силата на Луната и въздействието й върху хората. Вижте кои са най-популярните суеверия за Луната.

Бели дупки

Бели дупки

Ако наличието на черните дупки следва логически и математически подходи то бели дупки също съществуват.

Какво да подарим за празниците?

Какво да подарим за празниците?

С наближаващите коледни и новогодишни празници ни обзема и еуфорията по пазаруването с (не)разрешимата дилема - подходящ подарък за всеки.Имате ли колебания, че няма да успеете да улучите техния вкус, се съобразете със зодията им.