Зодии и цветове

0 коментара0/5

Кои цветове са подходящи за вас според характера на вашата зодия? В какви тонове да се обличате, за да подчертаете положителните страни на зодиакалния си знак? Вижте най-важното за зодиите и цветовете.

Зодии и цветове
Зодии и цветове

Овен

Цветът, който отговарят напълно на характера на Овена, е наситено червено. Причината е, че този цвят излъчва енергия и страст, сигнализира за действие и напомня за състезателния хъс на зодията.

Телец
Подходящи цветове за зодия Телец са голяма част от земните тонове, като започнем със зеленото и кафявото. Земните цветове говорят за баланс и хармония. Розовото също отива на телците.

Близнаци
Близнаците  са много активни и жадни за знания. Ярките цветове им подхождат, като най-добре е да изберат нещо в жълто. Зеленият цвят също отговаря, тъй като символизира израстване – цел, към която представителите на зодията се стремят.

Вижте също: Зодии и пари

Рак

На изисканата натура на Рака пасват само елегантни цветове. Перлени нюанси, бледо сиво, сребристо – това са трите цвята, които са най-подходящи за зодията. Да избягват обаче черното.

Лъв
За най-суетния представител на зодиака трябва да подхожда цвят, който да сигнализира за появата му, така че всички да разбират и вниманието да е в него. Оранжево, златно, неоновите цветове вършат отлична работа.

Вижте също: Зодии и здраве

Дева
На спокойната Дева отговарят всички нюанси на кафявото – от най-тъмните до бежовото и пясъчното кафяво. Цвят каки също подхожда на характера на зодията. Друг вариант е наситеното синьо, което символизира мъдрост и хармония.

Добави описание

Везни
Везните са нежни, романтични и загадъчни. В този ред на мисли всички пастелни цветове са добър избор за представителите на тази зодия. Розовото и виолетовото пък отговарят на чувствителния им характер.

Скорпион
Скорпионът е известен с това, че е неразгадаем, загадъчен, мистичен. Бордото е цветът, който отговаря напълно на тайнствения характер на зодията.

Вижте също: Зодии и цветя

Стрелец
Стрелците излъчват позитивно настроение, затова може спокойно да миксират ярки и наситени цветове. Тъмносиньото пък отговаря на философските им размисли за живота.

Козирог
Козирогът излъчва увереност, решителност, твърдост. Затова най-много му прилягат строгите цветове като тъмносиво и черно.

Водолей
Водолеят е известен с това, че е безгрижен и свободолюбив. Светлосиният цвят пасва отлично на тези черти на представителите на зодията.

Вижте също: Зодии и хранене

Риби
Замечтани, често отнесени някъде във фантазиите, водени от въображението - Рибите са чувствени и  спокойни, държат на духовния мир. Виолетовият цвят е най-подходящият за тях. Разбира се, нюансите на синьото, които ги връщат обратно във водата, също са добър избор. Да избягват зеленото.

22.08.2014/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Зодии и цветове".

Още от "Загадъчно"

Куче според зодиакалния знак

Куче според зодиакалния знак

Оказва се, че всяка порода кучета, имат своя аналог при човешките зодиакални знаци.

Почивка и зодии

Почивка и зодии

Кажи ми зодията си, за да ти кажа къде и как да си починеш! Лято е. Вярно, че сме в криза, но все пак не можем да пропуснем дозата летен отдих, нали?

Популярни суеверия с цветя

Популярни суеверия с цветя

Пролетта и цъфналата градина ни наведе на асоциации, свързани със символиката на цветята. В миналото те са станали причина и за появата на различни суеверия, които обяснявали трагични инциденти и щастливи моменти. Вижте някои популярни суеверия с цветя.