Заклинания за здраве

0 коментара0/5

Колкото повече напредват технологиите, толкова повече се разширяват и възможностите на съвременната медицина. Не е тайна обаче, че понякога близки на болен човек търсят помощ от окултното Заклинания за здраве – за вярващи и скептични.

Заклинания за здраве

Здравето – отвъд познанията на медицината

Медицината работи с факти, но дори тя признава, че има случаи, когато човек носи симптоми на заболяване по необясними от физиологична гледна точка причини. Понякога хората се разболяват заради проблеми на енергийно ниво, запушени чакри, небалансирани енергийни канали, вътрешен дисбаланс. Колкото човек е по-негативен и зле настроен, толкова по-голяма е вероятността да се разболее.

Проблемите със здравето не идват сами. Често те са предизвикани от отношението на човек към собственото си тяло (когато повтаря, че не го харесва, че е прекалено дебел или слаб), от насадено чувство за вина, от застигане на уроки. В последния случай заклинанията са малко по-сложни. Уроките обикновено намират израз в симптоми като главоболие, умора, отпадналост, световъртеж. Могат да се премахнат само от дете – при възрастните се чака да минат три дни. Смята се, че колкото човек е по-зле настроен към околните, толкова по-лесно го застигат уроки и клетви.

За да се елиминират подобни здравословни проблеми, хората прибягват до ритуали, баене и заклинания. Препоръчително е баенето да се извършва на родния език, защото ако заклинателят говори на такъв, който не разбира, може да привлече погрешни сили.

Заклинанията за здраве се изричат само при намаляваща луна и само на хора, които вярват, че това ще им помогне да се излекуват!

Добави описаниеЗаклинания за здраве

Срещу болки в кръста
Изпитано лекарство срещу болките в областта на кръста е масажът с метличка от билки. У дома, преди баня, „удряйте“ няколко пъти гърба и кръста с билковата метличка, после започнете разтриване с длани масажирайте тялото и проблемната област и изричайте думите „Тегля болката, изтеглям я, лекувам гърба, излекувам го. Остави ме на мира болежке, махни се от мен (името на човека) навеки, не ми пречи да живея човешки.“

Срещу язва
Заклинанието се изрича при намаляваща луна, над купа с вода в продължение на поне 14 дни. „Язвата е зла беда, ти, вода, ми помогни, от болежката спаси. И на (името на болния) здраве и живот прати.“

При мигрена
Заклинанието се извършва с помощта на ритуален нож, който се нагрява предварително над жълта свещ. След това с него се описват движения във формата на кръст и се изричат думите: „Не боли, глава, не боли. Болка да не ме затиска, че да страдам аз (името на човека) не искам.“ След ритуала ножът се измива под струя течаща вода, която трябва да отнесе болежките надалеч.

При грип и настинка
Заклинанието се изрича над топла, лековита напитка, която болният трябва да изпие след това. Над чашата се казва „Отнесете висши сили, болежката, не ме оставяйте (името на болния) да изтлее, изцерете го, помогнете, по ваша повеля болестта му махнете.“

Добави описание

Срещу ечемик
На отворен прозорец и при запалена свещ се изрича заклинанието: „Трева блатна, вода хладна, вземете ечемика, изцерете ечемика, с 33 ключалки го заключете и 33 ключа погребете. Не го допускайте при мен. От сега и завинаги, думата ми е силна.“

При акне, пъпки, кожни екземи по лицето
Заклинанието се изрича в затоплена парна баня. Болният трябва да е облечен, за да може когато се изпоти, да свали горната дреха и да забърше лицето си с нея, изричайки думите: „Както слънцето е ярко и лъчисто, така и лицето ми да бъде чисто!“ След това най-добре изгорете дрехата, за да се отървете завинаги от проблема.

При стрес, уплаха, страх
Заклинанието се изрича на отворен прозорец, при запалена синя свещ. Подгответе си празна метална тава и бял лист хартия. Накъсайте го на парчета, запалвайте ги в пламъка на свещта и ги хвърляйте в тавата, изричайки думите: „Твоята уплаха късам на части, махам всички напасти. Ще ги изгоря сега, да не идват никога.“

22.11.2013/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Заклинания за здраве".

Още от "Загадъчно"

Поверия и суеверия за зачеване

Поверия и суеверия за зачеване

Има ли начин да минете по пряк път, за да забременеете? Дори да сте от скептиците, има много бъдещи майки, които се вслушват в различни поверия и суеверия, за да заченат по-бързо.

Моден хороскоп

Моден хороскоп

Добрите продавачи, винаги знаят какво да ви предложат. Казват, че това се дължи на прозорливия им поглед или може би преценяват според зодията?

Нели Колева: Как ни въздейства Лична година 11, когато сме под влиянието й?

Нели Колева: Как ни въздейства Лична година 11, когато сме под влиянието й?

Всички „лични години“ от 1 до 11, в които попадаме, оказват своето влияние върху нас самите чрез засилен интерес към необозримото, невидимото, мистичното, паранормалните явления, нумерологията, астрологията, окултните науки, но в различна степен и с различна сила.