Тайната на вятърните чанове

0 коментара0/5

Вятърните чанове са не само популярен сувенир и универсален подарък за дома, но са и силно средство за прогонване на негативната енергия според фън шуй. Важно е обаче вятърните чанове да се сложат на правилното място, за да действат ефективно.

Тайната на вятърните чанове
 © istockphoto.com

Как изглеждат вятърни чанове?

5-те елемента на фън шуй са вода, земя, огън, метал и дърво. Ето защо 5 е броят и на металните или бамбукови тръбичките, от които се състоят класическите вятърни звънчета. Те са разположени в кръг, образувайки петолъчка, точно както са разположени петте елемента на фън шуй. В кръга енергията е в постоянно движение. Кръгът е символ и на хармония и равновесие. Ето защо класическите вятърни чанове се смята, че привличат добрата енергия и подобряват хармоничните отношения в дома.

Вятърните звънчета имат и специфична "песен".

Металните чанове имат звънлив звук и действат енергизиращо, докато мекият и приглушен звук на бамбуковите чанове действа по-скоро релаксиращо.

Добави описание

Алтернативна визия

Вятърните чанове имат и много други вариации, тъй като са и популярен предмет за декорация на дома, балкона или градината. В магазините за сувенири и декорации за дома може да намерите вятърни звънчета, направени от мидички, камъчета, стъклени и керамични висулки, мъниста. Често може да видите такива вятърни звънчета по морето и в крайбрежни заведения, създавайки романтична и релаксираща атмосфера.

Вижте също: Фън шуй подаръци за дома >>>

Добави описание

Къде се поставят вятърните чанове според фън шуй?

Най-популярното място е входната врата, независимо дали е на дома ви, на магазин, на фризьорски салон или друго помещение. Причината е, че вятърните звънчета моментално ви известяват, че някой влиза, и улавят лошата енергия, ако гостът носи такава със себе си, и в същото време пропускат чи енергията вътре.

24.01.2017/Ели Йорданова

 

 

Още за: фън шуй

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Тайната на вятърните чанове".

Още от "Загадъчно"

Какъв си според кръвната група?

Какъв си според кръвната група?

Какво издава кръвната група за човек като личност, кои са добрите и кои лошите черти от характера, кои са силните и слабите му страни. Вижте един забавен тест за това какво издава кръвната група за вас.

25-ият кадър

25-ият кадър

Мнозина от вас са чували, че всяко едно действие на филмовата лента е запечатано с помощта на 24 еднакво повтарящи се кадри.

Японски хороскоп – коя е вашата зодия?

Японски хороскоп – коя е вашата зодия?

Японският хороскоп има 11 знака, всички дълбоко свързани с Япония, японската култура и история. Вижте зодиите от Японския хороскоп и проверете коя е вашата зодия.