Тайната на вятърните чанове

0 коментара0/5

Вятърните чанове са не само популярен сувенир и универсален подарък за дома, но са и силно средство за прогонване на негативната енергия според фън шуй. Важно е обаче вятърните чанове да се сложат на правилното място, за да действат ефективно.

Тайната на вятърните чанове
 © istockphoto.com

Как изглеждат вятърни чанове?

5-те елемента на фън шуй са вода, земя, огън, метал и дърво. Ето защо 5 е броят и на металните или бамбукови тръбичките, от които се състоят класическите вятърни звънчета. Те са разположени в кръг, образувайки петолъчка, точно както са разположени петте елемента на фън шуй. В кръга енергията е в постоянно движение. Кръгът е символ и на хармония и равновесие. Ето защо класическите вятърни чанове се смята, че привличат добрата енергия и подобряват хармоничните отношения в дома.

Вятърните звънчета имат и специфична "песен".

Металните чанове имат звънлив звук и действат енергизиращо, докато мекият и приглушен звук на бамбуковите чанове действа по-скоро релаксиращо.

Добави описание

Алтернативна визия

Вятърните чанове имат и много други вариации, тъй като са и популярен предмет за декорация на дома, балкона или градината. В магазините за сувенири и декорации за дома може да намерите вятърни звънчета, направени от мидички, камъчета, стъклени и керамични висулки, мъниста. Често може да видите такива вятърни звънчета по морето и в крайбрежни заведения, създавайки романтична и релаксираща атмосфера.

Вижте също: Фън шуй подаръци за дома >>>

Добави описание

Къде се поставят вятърните чанове според фън шуй?

Най-популярното място е входната врата, независимо дали е на дома ви, на магазин, на фризьорски салон или друго помещение. Причината е, че вятърните звънчета моментално ви известяват, че някой влиза, и улавят лошата енергия, ако гостът носи такава със себе си, и в същото време пропускат чи енергията вътре.

24.01.2017/Ели Йорданова

 

 

Още за: фън шуй

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Тайната на вятърните чанове".

Още от "Загадъчно"

Телекинезата – може ли да се научим?

Телекинезата – може ли да се научим?

Изумително е колко много от способностите на съзнанието и от капацитета  на собствения си мозък не познаваме...

Кристалните деца – как да ги познаем?

Кристалните деца – как да ги познаем?

Кои са кристалните деца, какво е характерно за тях и как да ги познаем. Научете повече за кристалните деца.

2008 - година на Плъха

2008 - година на Плъха

Според Източният хороскоп на 12-те месеца от годината отговарят 12 животни. Легендата разказва, че те са избрани от самия Буда.