Супер луна на 28 септември - какво да очакваме

1 коментар0/5

На 28 септември, рано сутринта, предстои да станем свидетели на Суперлуна. Освен това на тази дата ще наблюдаваме пълно лунно затъмнение. Комбинацията от тези две явления е по-позната като Кървава Суперлуна. Вижте дали и как ни влияе Суперлуната.

Суперлуна на 28 септември - какво да очакваме
Суперлуна на 28 септември - какво да очакваме

Какво представлява явлението Супер луна?

Супер луната е съвпадение на пълнолуние или новолуние с момента, в който Луната се намира най-близо до Земята. В резултат на това явление Луната изглежда много ярка и много голяма, оттам и името й.

Вижте също:

Суеверия за Луната >>>>

Как Луната влияе на красотата >>>

Супер луната през септември 2015

Супер луната, която предстои да наблюдаваме на 28-септември в 05:50 ч. българско време, е най-голямата Супер луна за годината. Това означава, че Луната се намира най-близо до Земята. През септември 2015 Супер луната съвпада с друго явление - лунно затъмнение. Когато има Лунно затъмнение Луната изглежда оцветена в червено, наричана още Кървава луна.

За 2015 г остава да наблюдаваме още една Супер луна - на 27 октомври от 03:05 часа българско време.

Суперлуна на 28 септември - какво да очакваме

Как влияе Супер луната

Супер луната, както много други подобни явления, влияе много на чувствителните хора. Възможно е около този период (преди и след) да са по-нервни, дори по-избухливи от необичайното. Според суеверията бременните жени трябва да се пазят в този период, тъй като Супер луната крие рискове за тях и нероденото им дете. Смята се, че Супер луната се отразява много негативно и на хората с психически проблеми, отново суеверие, свързано с чувствителността.

Суперлуна на 28 септември - какво да очакваме

Супер луната се обвързва и с различни природни явления. Според някои има връзка между Супер луната и сеизмичната активност на Земята. Суеверията твърдят, че при Супер луна на Земята се случват някои от най-мощните земетресения. От друга страна, научно доказано е, че има връзка между силата на приливите и отливите и Супер луната.

25.09.2015/ Радослава Михайлова

1 коментарДобави коментар »

bisis

От bisis25.09.2015, 09:40 ч.

бих добавила ,че луната влияе на всеки аз лично изпитвам страхопочитание към нея и смятам ,че тя е причината за всичко което се случва на земята т.е други са го открили аз просто съм го прочела

Виж всички коментари за "Супер луна на 28 септември - какво да очакваме".

Още от "Загадъчно"

Ронгоронго – загадъчните йероглифи на моаите

Ронгоронго – загадъчните йероглифи на моаите

Ронгоронго са мистериозни символи, смятани за древната писменост на населението на Рапа Нуи. И макар и още да не са дешифрирани, мнозина смятат, че съдържат информация за една изгубена цивилизация на Великденските острови.

Нели Колева: Избор на дата за раждане на дете

Нели Колева: Избор на дата за раждане на дете

През последните години все по- често бъдещи майки пристъпват към съвети на нумеролози и астролози относно избор на дата за раждане на дете. Нели Колева: Избор на дата за раждане на дете (планирано секцио).

Легенда за великденския заек

Легенда за великденския заек

Великденският заек е един от най-разпространените и познати символи на Великден. Как се е зародила легендата за дългоушкото и каква е неговата роля за празника?