Суеверия за Луната

0 коментара0/5

Дълго време хората са ползвали Луната като ориентир в своя живот. С течението на времето са се родили различни суеверия относно силата на Луната и въздействието й върху хората. Вижте кои са най-популярните суеверия за Луната.

Суеверия за Луната

Луната е естествен спътник на Земята. В същото време тя се свързва и с мистичния свят на древногръцката митология, където е представлявана от богинята Селена, която разполага с правомощията да пробужда интуицията у хората и да въздейства на тяхната психика, като им изпраща видения. В зависимост от фазата, в която се намира, Луната им различен ефект върху хората и съответно им носи късмет или неуспехи.

Суеверия при Пълнолуние

Като цяло хората свързват пълнолунието като фаза на Луната, която ще им донесе късмет и успехи в начинанията. Тогава е добро време да се започне строеж или ремонт, да се отпътува за екскурзия или в командировка, двойка влюбени да се сгодят или оженят. Късмет в живота ще имат и родените в нощта, когато има Пълнолуние.

Вижте също: Суеверия с бенки

Според популярните суеверия, тогава може да се захванете и с някаква земеделска работа. Казват, че при Пълнолуние се сеят бобови растения, защото набъбват най-бързо. Ако сте решили да приготвяте зимнина, също следете фазите на Луната. Денят след Пълнолуние е най-подходящ, иначе хората твърдят, че зимнината ще се развали.

Добави описание

Суеверия при Новолуние

Новолунието е от фазите на Луната, които понякога носят късмет, друг път ви обричат на неуспехи. На хубаво е ако видите новата Луна през дясното си рамо, но ако я погледнете през лявото – очаквайте проблеми. Друго суеверие гласи, че в нощта, когато има Новолуние, ако човек си пожелае нещо, което иска много силно, то ще се сбъдне. Важно уточнение е, че не трябва да си пожелавате нищо материално, защото мечтата ви пак ще се сбъдне, но едновременно с това съдбата ще ви отнеме нещо по-ценно.

Вижте също: Годината на Луната

Според някои суеверия Новолунието вещае пари за едни и безпаричие за други. Например, в нощта на новата Луна трябва да потупате портмонето си (или касичката), за да се пълни както започва да се пълни Луната. Ако на Новолуние нямате пари в портмонето си, така ще е през целия месец. Казват също, че ако захранването при бебето започне при нова Луна, то ще има апетит и няма да е злоядо.

Суеверия за Луната и времето

В миналото хората използвали природата, за да разберат какво ще бъде времето утре. Най-популярните суеверия за Луната също свързват небесното тяло с метеорологията. Например, казват, че ако на 4-тия ден след Новолуние небето е ясно, времето ще е хубаво целия месец.

Други обаче твърдят, че на 8-мия ден след Новолуние, времето рязко се променя. Трети вярват, че снегът се стопява за един ден, ако падне когато има нова Луна. Най-разпространено е суеверието, според което червен обръч около Луната е знак за бурен вятър и студ на другия ден. Ярка и ясна Луна в топли дни пък е предупреждение за проливен дъжд.

Други суеверия за Луната

  • При намаляваща Луна не се захващайте с нови начинания – обречени са на неуспех.
  • Преместването в ново жилище трябва да става в период между Новолуние и Пълнолуние.
  • При Новолуние не се подстригва косата, защото ще окапе. На фризьор се ходи, когато Луната се пълни, за да порасне по-бързо косата.
  • Не е на хубаво, ако сочиш с пръст Луната.
  • При намаляваща Луна не трябва да се изрича името на любимия, за да не му се случи нещо лошо.

07.02.2014/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Суеверия за Луната".

Още от "Загадъчно"

Суеверия за лошо време и буря

Суеверия за лошо време и буря

Поройните дъждове, силната градушка и неприятният вятър, на които станахме свидетели това лято провокираха въпроса, защо не сме успели да предвидим проявите на лошото време. В миналото хората са използвали знаци от природата и така са тръгнали суеверията за буря.

Сезоните и характерът

Сезоните и характерът

Учени са открили връзка между сезона, през който човек е роден, и оформянето на характера му в бъдеще. Вижте какъв е вашият темперамент според сезона на раждане.

Скритите послания на еротичните сънища

Скритите послания на еротичните сънища

Не бива да се боите, че често ви се присънват най-парадоксални неща, съветват специалистите. Според сексолозите започнете ли да анализирате еротичните си сънища, ще разберете какви са най-съкровените ви желания.