Сезоните и характерът

1 коментар0/5

Учени са открили връзка между сезона, през който човек е роден, и оформянето на характера му в бъдеще. Вижте какъв е вашият темперамент според сезона на раждане.

Сезоните и характерът

Изследването на връзката между времето, през което човек е роден, и чертите на неговия характер е продължило няколко години, но едва в края на миналата специалистите потвърдиха резултатите си. Проучването показва, че сезоните влияят върху нивото на допамин и серотонин в организма и по този начин се отразяват върху настроението на човек.

В зависимост от това кога си роден има вероятност да развиеш определени черти от характера. Например, родените през пролетта и лятото са склонни да мислят по-оптимистично сравнено с тези, които са се родили през есента или зимата. Вижте вие към кой тип спадате.

Добави описание

Ако сте родени през пролетта
Идеалистични, усмихнати и позитивни – такива са родените през пролетта. За тях чашата винаги е наполовина пълна, вместо празна. Понякога са малко самовлюбени и нарцистични, затова не е тайна, че обичат ласкателствата и комплиментите. Трудно взимат решения и често търсят подкрепа или съвет. Освен това са по-големи егоисти в сравнение с родените през другите сезони.

Ако сте родени през лятото
Родените през най-топлия сезон от годината са много емоционални и страстни натури. Известни са с това, че са широкоскроени и толерантни, имат авантюристичен дух и обичат риска. Недостатъкът е, че са склонни бързо и внезапно да си променят настроенията. Не се изненадвайте, ако сутринта ги намерите усмихнати, а след няколко часа ги видите да се мръщят. Освен това са малко колебливи.

Добави описание

Ако сте родени през есента
Типичните черти за характера на родените през есента са мъдрост и дипломатичност. Представителите на този сезон внимателно подбират думите си, разбират от такт, затова са идеални за провеждане на преговори. Освен това излъчват сигурност и стабилност, търсят златната среда във всяко отношение. Недостатъкът е, че са по-склони към депресия сравнено с родените през другите сезони.

Ако сте родени през зимата
От родените в най-студения сезон от годината струи спокойствие и уравновесеност. Обикновено те са амбициозни, целеустремени, работят много, за да реализират мечтите си. Освен това са известни с множеството си таланти. Недостатъкът е, че често разсъждават песимистично и са по-мудни.

16.01.2014/ Христина Спасова

1 коментарДобави коментар »

sisi333

От sisi33318.01.2015, 19:09 ч.

Родените през зимата е много вярно.

Виж всички коментари за "Сезоните и характерът".

Още от "Загадъчно"

Карма

Карма

Кармата е реализацията на нашето поведение и последиците от всяко действие.

Рейки – силата на вселенската енергия

Рейки – силата на вселенската енергия

Рейки олицетворява силата на вселенската енергия. С рейки лекуваме тялото си както физически, така и емоционално, като го пречистваме от всичко, което ни вреди. Рейки е изкуство, което всеки може да овладее.

Нели Колева: Рождената дата показва характера на човека - 2 част

Нели Колева: Рождената дата показва характера на човека - 2 част

Числата от рождената дата дават информация за нашето минало, настояще и бъдеще в 3-те аспекта на живота ни - професионален, личен, здравен.