Развенчаните митове за характера на зодиите

0 коментара0/5

Какво се говори за 12-те зодии, а каква всъщност е истината за характера им. Вижте кои са развенчаните зодиакални митове.

Развенчаните митове за характера на зодиите

Овен

Мит: Гневът е първото им Аз и са в конфликт с околните 24/7.

Реалност: Не са те провокаторите на конфликта, а гневът им обикновено е защитна реакция. Те са на принципа "Каквото повикало, такова се обадило", така че, ако се отнасяте към Овните с уважение и разбиране, ще получите същото от тях.

Телец

Мит: Те са чревоугодници, които знаят само как да мързелуват.

Реалност: Определено знаят как да си почиват, обичат да си угаждат и скъпите неща, възползват се от всичко, което им се предлага в живота, но зад кулисите всъщност се трудят много усилено. Те работят малко часове, но много интензивно, за да имат после лично време за разхищение.

Близнаци

Мит: Те са похотливи и зли.

Реалност: Многоликата им същност ги кара да изглеждат такива, но всъщност са много искрени, интелигентни, с добри обноски и приятелски настроени. Близнаците са много адаптични към ситуации и хора и бързо променят поведението си, което заблуждава околните, че се държат фалшиво и злобно.

Рак

Мит: Те са слаби и беззащитни.

Реалност: Истината е, че Раците са много чувствителни и емоционални, което ги кара да изглеждат слаби. Но слабостта им се проявява обикновено само в личен любовен план. Иначе в живота Раците са силни и борбени натури, които постигат целите си, независими колко недостижими са те. Те са много издръжливи и не се поддават лесно на проблемите, които им предоставя живота.

Лъв

Мит: Те са винаги прави и крайно самовлюбени.

Реалност: Лъвовете изглеждат винаги уверени, наперени и самовлюбени, сякаш оперирани от комплекси и съмнения, но истината е, че всичко това е маска. Те се прикриват като защитна реакция, но всъщност са много чувствителни, несигурни и страдат от редица комплекси, силно се вълнуват от общественото мнение и въобще не се харесват толкова, колкото си мислите, когато се погледнат в огледалото. 

Дева

Мит: Мразят всички предпочитат да са насаме със себе си 24/7.

Реалност: Изглеждат затворени, скучни и сърдити, но истината е, че когато си намерят хора, които да им допадат, Девите могат да бъдат много социални, забавни и дори да се превърнат в душата на компанията, благодарение на остроумието си. Просто им трябва време да се отпуснат, а пък са и по-срамежливи, отколкото си мислите.

Везни

Мит: Държат се неестествено и неискрено.

Реалност: Истината е, че те винаги се стремят към хармония, постигане на компромис и към това да не развалят добрите си взаимоотношения с хората. Ето защо са склонни да изрекат и по някоя "бяла лъжа" в името на мира и спокойствието. Но когато става въпрос за важните неща и хора в живота им, те са безкрайно искрени, дори така да рискуват да наранят нечии чувства.

Скорпион

Мит: Те мразят всички.

Реалност: Изглежда така сякаш Скорпионите са твърде студени и дистанцирани при комуникацията си с хора, но това е така, защото са предпазливи и приятелството им трудно се печели. Когато веднъж им спечелите доверието, Скорпионите могат да бъдат много любвеобилни, всеотдайни, комуникативни, лоялни и топли в отношенията си.

Стрелец

Мит: Те са безнадеждни оптимисти и са в добро настроение 24/7.

Реалност: Истината е, че както всички, така и Стрелците имат своите възходи и спадове. А вечният им оптимизъм е просто маска, която цели да скрие слабостта и истинските им чувства. Често използват оптимистичното мислене като начин да излекуват депресията, в която са изпаднали.

Козирог

Мит: Те са скучни и мразят забавленията.

Реалност: Козирозите има склонност към работохолизъм, което ги кара да изглеждат винаги заети, скучни и никога нямащи време за почивка и забавление. Но те са хора, които мислят в дългосрочен план, планирайки бъдещето си на принципа: "Работи здраво днес, за да се забавляваш качествено утре".

Водолей

Мит: Те са неспособни да изпитват дълбоки чувства и задълбочени мисли

Реалност: Първото впечатление за Водолеите е, че са некомуникативни, студени хора, които сякаш реят някъде в облаците. Всъщност Водолеите са такива само, когато са в нечия компания, особено непозната. Когато са сами, са далеч по-емоционални, склонни са към задълбочени разсъждения за нещата от живота и проявяват една съвсем различна своя природа.

Риби

Мит: Те са луди за връзване.

Реалност: Изглеждат крайно несериозни непораснали деца. Предпочитат да живеят в облаците вместо да се фокусират върху негативните неща в живота. Но това не им пречи да бъдат сериозни, проявявайки гениалното си мислене, когато е необходимо. Те имат огромен интелектуален товар, който редовно разтоварват с щури дейности.

Още за: зодии

Още от "Загадъчно"

Когато ти трепти...

Когато ти трепти...

Подобно на суеверията, свързани с моментите, когато нещо ви засърби, има и такива, които отговарят на въпроса „какво значи, когато трепти“. Вижте най-популярните суеверия, когато ти трепти част от тялото.

Нели Колева, нумеролог: Числата от рождената дата носят късмет за Григор Димитров

Нели Колева, нумеролог: Числата от рождената дата носят късмет за Григор Димитров

Едно интервю с нумеролога Нели Колева за числата от рождената дата, любовта, късмета и звездата на корта Григор Димитров.

Как се прави Хороскоп?

Нели Колева: Как се прави Хороскоп?

Как се прави Хороскоп? Занимателно, увлекателно и приятно! Всички, които се интересувате от числата и цифрите. Искате да разберете тайните на нумерологията