Пророчески сънища между Коледа и Йордановден

0 коментара0/5

Вярвате ли в пророческите сънища? Според народните вярвания едни от най-показателните сънища за бъдещето са тези между Бъдни вечер и Йордановден.

Пророчески сънища между Коледа и Йордановден
 © istockphoto.com

Любопитно:15 неизвестни факти за сънищата >>>

Дните между 25-ти декември и 6-ти януари са познати в християнството като мръсни дни или още погански дни. А сънищата в този период имат силата да вещаят какво ще бъде бъдещето.

Поганските дни са и времето, когато в миналото се е гадаело за бъдещия годеник на момите. От тях се изисквало да вземат от четири различни къщи сол, брашно, пепел и огледало. Замесвали пита от брашното, солта и пепелта и я изпичали задължително на жар, която били откраднали. После отивали на торището, и от направен дървен мост една по една се оглеждали в огледалото. Когото видели в огледалото, за него щели да се сгодят. После се прибирали и изяждали по две хапки от питата пепелница, която били омесили. А през нощта сънували образа на този, за когото ще се омъжат.

Добави описание

Според други вярвания поганските сънища са не само пророчески, но и вещаят какво ще бъде бъдещето ви през следващите 5 години.

Ето как да тълкувате сънищата си >>> 

Още едно поверие гласи, че ако кажете какво сте сънували преди 12 часа на обяд, то ще се сбъдне. Така че, ако сте сънували нещо лошо през поганските дни, запазете го за себе си, и може и да не се сбъдне.

За пророчески се смятат и сънищата в нощта преди Игнажден (тоест тази нощ). Така че, ако помните какво сте сънували, вижте тълкуванието му и внимавайте на кого и дали ще го споделите.

20 декември:Празнуваме Игнажден >>>

20.12.2016/Ели Йорданова

Още от "Загадъчно"

Синята кръв – мит или реалност?

Синята кръв – мит или реалност?

Синята Кръв е била признак на избраност и потвърждавала правото на царственост, а в древността правота на царственост са имали само боговете и техните потомци.

Не подарявай това! - забранените подаръци

Не подарявай това! - забранените подаръци

Както за всичко друго, има и куп суеверия, свързани с подаръците. Вижте най-популярните поверия и суеверия с подаръци.

Жената на Исус или св. Мария Магдалена

Жената на Исус или св. Мария Магдалена

В този толкова женски месец не може да не се опитаме да разкрием още едно загадъчно женско лице - лицето на съпругата. И коя жена би въплатила в себе си всички качества които трябва да притежава съпругата, ако не Мария Магдалина.