Пророчески сънища между Коледа и Йордановден

0 коментара0/5

Вярвате ли в пророческите сънища? Според народните вярвания едни от най-показателните сънища за бъдещето са тези между Бъдни вечер и Йордановден.

Пророчески сънища между Коледа и Йордановден
 © istockphoto.com

Любопитно:15 неизвестни факти за сънищата >>>

Дните между 25-ти декември и 6-ти януари са познати в християнството като мръсни дни или още погански дни. А сънищата в този период имат силата да вещаят какво ще бъде бъдещето.

Поганските дни са и времето, когато в миналото се е гадаело за бъдещия годеник на момите. От тях се изисквало да вземат от четири различни къщи сол, брашно, пепел и огледало. Замесвали пита от брашното, солта и пепелта и я изпичали задължително на жар, която били откраднали. После отивали на торището, и от направен дървен мост една по една се оглеждали в огледалото. Когото видели в огледалото, за него щели да се сгодят. После се прибирали и изяждали по две хапки от питата пепелница, която били омесили. А през нощта сънували образа на този, за когото ще се омъжат.

Добави описание

Според други вярвания поганските сънища са не само пророчески, но и вещаят какво ще бъде бъдещето ви през следващите 5 години.

Ето как да тълкувате сънищата си >>> 

Още едно поверие гласи, че ако кажете какво сте сънували преди 12 часа на обяд, то ще се сбъдне. Така че, ако сте сънували нещо лошо през поганските дни, запазете го за себе си, и може и да не се сбъдне.

За пророчески се смятат и сънищата в нощта преди Игнажден (тоест тази нощ). Така че, ако помните какво сте сънували, вижте тълкуванието му и внимавайте на кого и дали ще го споделите.

20 декември:Празнуваме Игнажден >>>

20.12.2016/Ели Йорданова

Още от "Загадъчно"

Летните авантюри според зодиакалните знаци

Летните авантюри според зодиакалните знаци

За раците, рибите и лъвовете летните романси изглеждат като по филмите, а за стрелците и близнаците те са по-скоро романтичен сериал. Ново проучване показа каква е идеалната лятна любов за различните зодии.

Приятел според зодията

Приятел според зодията

Кои са плюсовете и минусите на приятелите ви? Какво ви кара да се чувствате толкова близки, освен общите преживявания...

Привлечи късмета на своя страна

Привлечи късмета на своя страна

Ако си мислиш, че животът те е лишил от “печелившата ръка”, защо сама не се научиш да стимулираш късмета си?