Пророчески сънища между Коледа и Йордановден

0 коментара0/5

Вярвате ли в пророческите сънища? Според народните вярвания едни от най-показателните сънища за бъдещето са тези между Бъдни вечер и Йордановден.

Пророчески сънища между Коледа и Йордановден
 © istockphoto.com

Любопитно:15 неизвестни факти за сънищата >>>

Дните между 25-ти декември и 6-ти януари са познати в християнството като мръсни дни или още погански дни. А сънищата в този период имат силата да вещаят какво ще бъде бъдещето.

Поганските дни са и времето, когато в миналото се е гадаело за бъдещия годеник на момите. От тях се изисквало да вземат от четири различни къщи сол, брашно, пепел и огледало. Замесвали пита от брашното, солта и пепелта и я изпичали задължително на жар, която били откраднали. После отивали на торището, и от направен дървен мост една по една се оглеждали в огледалото. Когото видели в огледалото, за него щели да се сгодят. После се прибирали и изяждали по две хапки от питата пепелница, която били омесили. А през нощта сънували образа на този, за когото ще се омъжат.

Добави описание

Според други вярвания поганските сънища са не само пророчески, но и вещаят какво ще бъде бъдещето ви през следващите 5 години.

Ето как да тълкувате сънищата си >>> 

Още едно поверие гласи, че ако кажете какво сте сънували преди 12 часа на обяд, то ще се сбъдне. Така че, ако сте сънували нещо лошо през поганските дни, запазете го за себе си, и може и да не се сбъдне.

За пророчески се смятат и сънищата в нощта преди Игнажден (тоест тази нощ). Така че, ако помните какво сте сънували, вижте тълкуванието му и внимавайте на кого и дали ще го споделите.

20 декември:Празнуваме Игнажден >>>

20.12.2016/Ели Йорданова

Още от "Загадъчно"

Рейки – силата на вселенската енергия

Рейки – силата на вселенската енергия

Рейки олицетворява силата на вселенската енергия. С рейки лекуваме тялото си както физически, така и емоционално, като го пречистваме от всичко, което ни вреди. Рейки е изкуство, което всеки може да овладее.

Защо е трудно да разберете зодия Риби?

Защо е трудно да разберете зодия Риби?

Изглежда така сякаш представителите на зодия Риби се разбират с всички, но надали са наясно, че не всички разбират тях. Вижте кои са най-объркващите черти от характера на зодия Риби.

Гледане на кафе

Гледане на кафе

Гледането на кафе се практикува от векове. Самата практика на пиене на кафе е много стара и според една от хипотезите води началото си от Етиопия.