Не подарявай това! - забранените подаръци

0 коментара0/5

Както за всичко друго, има и куп суеверия, свързани с подаръците. Вижте най-популярните поверия и суеверия с подаръци.

Не подарявай това! - забранените подаръци
Не подарявай това! - забранените подаръци
  • Обувки

Смята се, че ако подарите на някого партньора си, той/ тя ще ви напусне. Никога не подарявайте на любимия/ любимата чифт обувки, защото ще се разделите.

  • Празен портфейл

Портфейлът е популярен подарък за предстоящите празници. Не утежнява бюджета, избира се сравнително лесно и е практичен подарък. Никога обаче не го подарявайте празен. Смята се, че ще донесе финансови проблеми на човека, за когото е. Това суеверия важи и при подаряването на чанта. Преди да подарите портфейла/ чантата, сложете вътре монета или банкнота.

Добави описание

  • Парфюм

Парфюмът е сред подаръците, които носят лош късмет, ако не се „откупят“. Когато някой ви подари парфюм, трябва да му дадете някакви пари в замяна, дори да е само една монета и откупването да е по-скоро символично.

Парфюм според зодията >>>

  • Часовник на любим човек

Не подарявайте часовник на любимия си човек. Смята се, че това ще повлияе зле на връзката ви и ще доведе до раздяла. Според поверието часовника отброява изтичащото време за двама души.

  • Не подарявай това! - забранените подаръциНож

Ножовете са скъп и практичен подарък, необходим в много домакинства. Други ножове пък са желан подарък от много колекционери. Въпреки това според суеверията трябва да избягвате подобен подарък, защото ще донесе лош късмет. Смята се, че ножът ще „убие“ връзката между подаряващия и получателя. Същото важи и за ножиците. Ножът, също като парфюма, може да бъде откупен срещу символична сума.

  • Брошка

Не много популярен, но интересен подарък за дамите. Въпреки това трябва да избягвате да подарявате брошки, защото се смята, че човекът, за когото е, ще изпита някаква физическа или емоционална брошка (защото човек обикновено закачва брошката някъде близо до сърцето - извършва символично проббождане).

  • Изделия от стъкло

Независимо дали става дума за красив стъклен сувенир, чаши или други предмети за дома. Смята се, че ако подаръкът се счупи, отношенията ви с този човек ще се развалят.

Не „рециклирайте“ подаръци

Всеки от нас е получавал подарък, който не харесва или няма как да му влезе в употреба. Изхвърлянето често не е опция, защото започва да ни гризе съвестта. Затова често компромисен вариант е да подарим съответната вещ. Направим ли го празниците дори ще спестим пари, освен че ще се отървем от предмета. Затова опаковаме наново подаръка и го даваме на някого, без да знаем обаче, че това може да ни донесе лош късмет. Ако имате подобни излишни предмети, дайте ги на някой, но обяснете, че са ви били подарени, но не са ви влезли в употреба. Честността е начин да избегнете това суеверие

04.12.2015/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Не подарявай това! - забранените подаръци".

Още от "Загадъчно"

Цветът на очите говори – 2-ра част

Цветът на очите говори – 2-ра част

Цветът на очите е определящ за характера и социалното ни поведение.

Ще има ли Земята нови полюси?

Ще има ли Земята нови полюси?

Промяна на наклона на земната ос е причината за природните бедствия в България и в цяла Европа, на които ставаме свидетели.

Професионалното ти „аз“ според китайския хороскоп

Професионалното ти „аз“ според китайския хороскоп

Коя зодия си според китайския хороскоп? Коя професия е за теб?