Пречистващ ритуал със солена вода

0 коментара0/5

Вярвате ли в свръхестественото? А намирате ли начини да се предпазите или пречистите от негативните енергии, които витаят наоколо? Вижте един лесен за правене пречистващ ритуал със солена вода.

Пречистващ ритуал със солена вода
 © istockphoto.com

Кога се прави?

Негативната енергия витае навсякъде около нас. Дали идва от духове или от лошите намерения на хората около нас, от предмети, всеки има различно мнение и вярвания. Тя ни атакува тогава, когато сме в уязвимо състояние (болни сме, имаме главоболие, уморени и отпаднали сме, напрегнати сме). Всички тези състояние ни правят по-чувствителни към негативната енергия около нас.

Вижте също:

5 начина за защита от негативната енергия >>>

4 начина да пречистим дома от негативна енергия >>>

Натрупването на негативна енергия, която не е изведена от организма, води до влошаване на физическото и психическо състояние, като при всеки човек проявленията са индивидуални.

Солта е може би най-популярното средство за пречистване от негативна енергия. Водата също има своето достойно място в "отмиването" на негативната енергия. Този метод комбинира две от най-мощните сили срещу злото, допълнен от силата на мисълта и способността на човек да се справя сам.

Какво ви трябва да пречистващия ритуал със солена вода

 • Кофа с вода
 • Каменна сол
 • Хавлия
 • Килимче, постелка или друг вид

пречистване с вода, кофа с вода

Как се прави пречистващия ритуал със солена вода (стъпка по стъпка)

 1. Напълнете кофата/легена с вода толкова, че да покрие глезените ви.
 2. Преди да направите каквото и да било друго, отправете молитва за пречистване. Говорете така, както чувстате нещата, няма нужда да е заучена молитва и няма значение към кое божество се обръщате. Молитвата е важна част от този ритуал и пречистващото му действие.
 3. Стъпете във водата така, че стъпалата и краката ви да не се допират един до друг. Това ще позволи на негативната енергия да напусне тялото ви.
 4. Дръжте стъпалата във водата 15 минути, като междувременно  отправяте молитва тялото и душата ви да бъдат пречистени
 5. След като мине времето, благодарете и подсушете добре стъпалата.
 6. Изхвърлете солената вода и след това добре изплакнете легена/кофата
 7. Веднага изперете хавлията

Молитвите, които отправяте влияят на негативната енергия, натрупана в тялото ви. Солената вода пък я издърпва от тялото. При излизането на негативната енергия от тялото ви, можете да усетите реакцията на тялото ви - изтръпване на стъпалата, заглъхване на ушите, необичайно загряване на тялото

Други начини да се пречистите от негативна енергия

 • Ефективен начин да се справите с негативната енергия е измиете очите и ръцете си със светена вода
 • В чаша с обикновена вода от чешмата и листа здравец, запалете няколко клечки кибрит, наричайки ги на човека, който искате да пречистите. След това измийте очите, врата и ръцете и изхвърлете водата
 • Запалете тамян
 • Запалете свещ и отправете молитва

 

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Пречистващ ритуал със солена вода".

Още от "Загадъчно"

Мария Асенова - посветила живота си да помага на хората

Мария Асенова - посветила живота си да помага на хората

Мария Асенова е сред известните ясновидки и единствената у нас, която е усъвършенствала дарбата си в Бразилия и Франция.

Леене на куршум

Леене на куршум

Когато сте изплашени и чувството на безпокойство не ви напуска, а медицината не намира логично обяснение на състоянието ви, може би вашето решение е леене на куршум. Какво представлява леенето на куршум и как помага?

Страх ли ви е от уроки?

Страх ли ви е от уроки?

Урочасването е едно от най-подценяваните, но и най-опасни магии. Много хора го отхвърлят с ръка, казвайки „Бабини-деветини!“, но урокито е изключително древна практика.