Маите вещаят бъдещето ни – II част

20 коментара4/5

Маите са един от най-древните народи, несъмнено с една от най интересните истории.

Миналата седмица обещахме да ви разкажем за техния вечен календар, който предвещава бъдещето на цялото човечество...

Според маите не само животът еволюира, а и съзнанието. Техният календар проследява точно това. Еволюцията на съзнанието!

Календарът им е разделен на отделни цикли – 9 на брой. Маите разделят всеки един от тези 9 цикли на 13 части – метафорично 7 дни и 6 нощи (седмият няма нощ, а времетраенето им не съвпада с нашето). Всяка „част” в цикъла бележи ново развитие на съзнанието. Макар не така изведнъж, разликата между поколенията вече започва да се очертава все по-натрапчиво. Всяко ново е някак си по-бързо възприемчиво, обработва информацията по-добре и я прилага в живота си по-ефективно. По-същия начин се получава  развитието на разума между отделните „части” в цикъла.

8004_0.jpgДруго важно е, че според календара във всеки цикъл през петия ден става нещо важно и добро, а на петата нощ нещо лошо.

Горе -долу така са проследени циклите на галактическо ниво според маите:

Цикъл 1. “Клетъчен”

Започва преди 16,4 милиарда години със събитието, което официалната наука нарича “Големият взрив” и е свързан с развитието на живота във вид на отделни клетки.  Всяка една от тринайсетте части в този цикъл е с продължителност от около 1,26 милиарда години. Всичко се развива много бавно. През петия „ден” се формира слънчевата система, а през петата „нощ” е метеоритната бомбардировка върху всички планети и луни (нашата все още си пази белезите).

Цикъл 2. “Млекопитаещи”

Започва преди 820 милиона години. като е условно наречен така. През този период се обединяват отделните клетки в по-сложни организми и отделните клетки се специализират в извършването на точно определена функция.  Всяка една от тринайсетте части в този цикъл е с продължителност от около 63,4 милиона години. През петия „ден” живота еволюира и излиза извън водата на сушата, а през петата „нощ” 97% от живота на планетата е изтребен.

Цикъл 3. “Семейство”

Започва преди 41 милиона години. Тогава се появяват маймуните. Съзнанието еволюира в „Стимул/Индивидуален Отговор”. Каква е разликата между тълпа и семейство? Индивидуалността! Целия този период от 41 милион години е помогнал на съзнанието да се свързва с други и да си създава взаимоотношения. Всяка една от тринайсетте части в този цикъл е с продължителност от около 3,2 милиона години. През петия „ден” живота отново еволюира на по-високо равнище, появява се цветното зрение, а през петата „нощ” на този цикъл все още не е ясно точно какво е станало.

Цикъл 4. “Племенен”

Започва преди 2 милиона години, когато за първи път се появява племето. Съзнанието еволюира в „Прилики/Разлики”. Докато през втория цикъл се развива мозъка, през третия той се разширява/увеличава, то в този четвърти цикъл се развива разума. Това да виждаме прилики и разлики, както и способността да вземаме решения относно различни неща, а не само възможността за реакция. Това е огромна стъпка напред в съзнанието.
През петия „ден” човекът открива огъня, а през петата „нощ” е бил ледниковия период. Добре че са имали огън, нали?Съзнанието винаги ни „доставя” нужните неща за да можем продължим към следващата стъпка.

Цикъл 5. „Културен”
Петия етап на развитие е започнал преди 102 хиляди години. Тогава все още сме живяли в пещерите, но за първи път се е появила културата. Някъде точно в началото на този цикъл сме започнали да си говорим един на друг. Съзнанието еволюира в „Причини”. А именно – причините защо нещата са такива каквито са.
 През петия „ден” се появява изкуството, а през петата „нощ“ е тъмната ера за изкуството.

Цикъл 6. „Национален”
Започва през 3115 година преди новата ера, когато за първи път Горен Египет се обединява с Долен Египет и се формира първата нация на Земята. По същото време за първи път се появява и писмеността. Съзнанието еволюира в „Закон”. Всеки човек персонално е длъжен да познава всеки от законите. Незнанието не е извинение.
През петия „ден” посланието на Исус Христос „обикаля” цялата планета, а през петата „нощ” Рим пада и за Европа започват 1000 години мрак.

8004_1.jpg

Цикъл 7. „Планетарен”
Започва през 1752 г. и се нарича така, защото по това време човечеството осъзнава, че обитава планета с кълбовидна форма. Това е и периода на започване на индустриалната революция. Съзнанието еволюира в „Сила”. В целия този цикъл става дума за създаването и укрепването на мощ/сила/власт.
През петия „ден” разбираме, че е=mc2, както и господин Хабъл открива, че живеем в безкрайна вселена, където всичко е възможно. Петата “нощ” е втората световна война.

Цикъл 8. „Галактически”

Започва е на 5 януари 1999 г. и ще продължи до 10 февруари 2011 година. В този период тринайсетте етапа са с продължителност от по 360 дни. Съзнанието еволюира в „Етика”. Етиката е различна от морала - тя идва отвътре, от сърцето ти. Тя ти казва кое е правилно и кое е грешно.
В момента сме в този период.

Цикъл 9. „Универсално съзнание”
Цикълът, който предстои започва от 10 февруари 2011 г. и ще продължи до 23 декемвриври 2012 г. Този цикъл е изключително по -кратък от предходните, защото развитието на еволюцията увеличава скоростта си непрекъснато!
Съзнанието на този цикъл еволюира в „Съзнателно обединено сътворение”. Точно за него е и цялата тази еволюция през милиардите години – всичките цикли, събития и т.н. Това е времето на придобиване на абсолютното и неограничено съзнание, на безграничните възможности. Това е и вероятно момента, в който всички „заключени” области на мозъка ще се отключат. Ще ползваме не 3-10% от него, а пълните 100%. Според някои учени, точно и затова сме тук - да достигнем до това ниво.

Дали е така, ще разберем съвсем скоро. Не ни остава нищо друго, освен да изчакаме.

Източници:
http://nolimit.cult.bg/presscenter/?p=60
http://okolosveta.com
http://www.mythology.tribak2007.com/amerika-history.htmМатериалът изготви: Радостина Пеева

20 коментарaДобави коментар »

Асен, сирак

От Асен, сирак13.02.2012, 08:45 ч.

Хората са грешка на природата. Те са виновни за бедите, които ги чакат. Ясно е, че сами се самоунищожават. Вече сме свидетели на тоталната разруха в ценностната система. Няма любов. Всичко е пари и разврат.

Виж всички коментари за "Маите вещаят бъдещето ни – II част".

Още от "Загадъчно"

Египетски хороскоп

Египетски хороскоп

Древните египтяни са имали обширни познания, свързани с астрологията. Прочутите египетски пирамиди също са построени съобразно разположението на звездите.

Какво се крие зад значението на магическите заклинания?

Какво се крие зад значението на магическите заклинания?

Има магически думи, като "фокус мокус" или "абракадабра", които всички сме чували, а илюзионистите използват в своите представления. Въпреки популярността на тези фрази обаче, тяхното значение и произход остават загадка за мнозина. Открийте какво се крие зад най-популярните магически заклинания:

Отрицателни черти ... на зодиакалните знаци

Отрицателни черти ... на зодиакалните знаци

Никой не обича да чете за негативните черти от характера си, но защо пък да не ги съберем на куп? За всяка зодия. Така ще установим, че всъщност не сме чак толкова лоши.