Маите вещаят бъдещето ни – II част

20 коментара4/5

Маите са един от най-древните народи, несъмнено с една от най интересните истории.

Миналата седмица обещахме да ви разкажем за техния вечен календар, който предвещава бъдещето на цялото човечество...

Според маите не само животът еволюира, а и съзнанието. Техният календар проследява точно това. Еволюцията на съзнанието!

Календарът им е разделен на отделни цикли – 9 на брой. Маите разделят всеки един от тези 9 цикли на 13 части – метафорично 7 дни и 6 нощи (седмият няма нощ, а времетраенето им не съвпада с нашето). Всяка „част” в цикъла бележи ново развитие на съзнанието. Макар не така изведнъж, разликата между поколенията вече започва да се очертава все по-натрапчиво. Всяко ново е някак си по-бързо възприемчиво, обработва информацията по-добре и я прилага в живота си по-ефективно. По-същия начин се получава  развитието на разума между отделните „части” в цикъла.

8004_0.jpgДруго важно е, че според календара във всеки цикъл през петия ден става нещо важно и добро, а на петата нощ нещо лошо.

Горе -долу така са проследени циклите на галактическо ниво според маите:

Цикъл 1. “Клетъчен”

Започва преди 16,4 милиарда години със събитието, което официалната наука нарича “Големият взрив” и е свързан с развитието на живота във вид на отделни клетки.  Всяка една от тринайсетте части в този цикъл е с продължителност от около 1,26 милиарда години. Всичко се развива много бавно. През петия „ден” се формира слънчевата система, а през петата „нощ” е метеоритната бомбардировка върху всички планети и луни (нашата все още си пази белезите).

Цикъл 2. “Млекопитаещи”

Започва преди 820 милиона години. като е условно наречен така. През този период се обединяват отделните клетки в по-сложни организми и отделните клетки се специализират в извършването на точно определена функция.  Всяка една от тринайсетте части в този цикъл е с продължителност от около 63,4 милиона години. През петия „ден” живота еволюира и излиза извън водата на сушата, а през петата „нощ” 97% от живота на планетата е изтребен.

Цикъл 3. “Семейство”

Започва преди 41 милиона години. Тогава се появяват маймуните. Съзнанието еволюира в „Стимул/Индивидуален Отговор”. Каква е разликата между тълпа и семейство? Индивидуалността! Целия този период от 41 милион години е помогнал на съзнанието да се свързва с други и да си създава взаимоотношения. Всяка една от тринайсетте части в този цикъл е с продължителност от около 3,2 милиона години. През петия „ден” живота отново еволюира на по-високо равнище, появява се цветното зрение, а през петата „нощ” на този цикъл все още не е ясно точно какво е станало.

Цикъл 4. “Племенен”

Започва преди 2 милиона години, когато за първи път се появява племето. Съзнанието еволюира в „Прилики/Разлики”. Докато през втория цикъл се развива мозъка, през третия той се разширява/увеличава, то в този четвърти цикъл се развива разума. Това да виждаме прилики и разлики, както и способността да вземаме решения относно различни неща, а не само възможността за реакция. Това е огромна стъпка напред в съзнанието.
През петия „ден” човекът открива огъня, а през петата „нощ” е бил ледниковия период. Добре че са имали огън, нали?Съзнанието винаги ни „доставя” нужните неща за да можем продължим към следващата стъпка.

Цикъл 5. „Културен”
Петия етап на развитие е започнал преди 102 хиляди години. Тогава все още сме живяли в пещерите, но за първи път се е появила културата. Някъде точно в началото на този цикъл сме започнали да си говорим един на друг. Съзнанието еволюира в „Причини”. А именно – причините защо нещата са такива каквито са.
 През петия „ден” се появява изкуството, а през петата „нощ“ е тъмната ера за изкуството.

Цикъл 6. „Национален”
Започва през 3115 година преди новата ера, когато за първи път Горен Египет се обединява с Долен Египет и се формира първата нация на Земята. По същото време за първи път се появява и писмеността. Съзнанието еволюира в „Закон”. Всеки човек персонално е длъжен да познава всеки от законите. Незнанието не е извинение.
През петия „ден” посланието на Исус Христос „обикаля” цялата планета, а през петата „нощ” Рим пада и за Европа започват 1000 години мрак.

8004_1.jpg

Цикъл 7. „Планетарен”
Започва през 1752 г. и се нарича така, защото по това време човечеството осъзнава, че обитава планета с кълбовидна форма. Това е и периода на започване на индустриалната революция. Съзнанието еволюира в „Сила”. В целия този цикъл става дума за създаването и укрепването на мощ/сила/власт.
През петия „ден” разбираме, че е=mc2, както и господин Хабъл открива, че живеем в безкрайна вселена, където всичко е възможно. Петата “нощ” е втората световна война.

Цикъл 8. „Галактически”

Започва е на 5 януари 1999 г. и ще продължи до 10 февруари 2011 година. В този период тринайсетте етапа са с продължителност от по 360 дни. Съзнанието еволюира в „Етика”. Етиката е различна от морала - тя идва отвътре, от сърцето ти. Тя ти казва кое е правилно и кое е грешно.
В момента сме в този период.

Цикъл 9. „Универсално съзнание”
Цикълът, който предстои започва от 10 февруари 2011 г. и ще продължи до 23 декемвриври 2012 г. Този цикъл е изключително по -кратък от предходните, защото развитието на еволюцията увеличава скоростта си непрекъснато!
Съзнанието на този цикъл еволюира в „Съзнателно обединено сътворение”. Точно за него е и цялата тази еволюция през милиардите години – всичките цикли, събития и т.н. Това е времето на придобиване на абсолютното и неограничено съзнание, на безграничните възможности. Това е и вероятно момента, в който всички „заключени” области на мозъка ще се отключат. Ще ползваме не 3-10% от него, а пълните 100%. Според някои учени, точно и затова сме тук - да достигнем до това ниво.

Дали е така, ще разберем съвсем скоро. Не ни остава нищо друго, освен да изчакаме.

Източници:
http://nolimit.cult.bg/presscenter/?p=60
http://okolosveta.com
http://www.mythology.tribak2007.com/amerika-history.htmМатериалът изготви: Радостина Пеева

20 коментарaДобави коментар »

Асен, сирак

От Асен, сирак13.02.2012, 08:45 ч.

Хората са грешка на природата. Те са виновни за бедите, които ги чакат. Ясно е, че сами се самоунищожават. Вече сме свидетели на тоталната разруха в ценностната система. Няма любов. Всичко е пари и разврат.

Виж всички коментари за "Маите вещаят бъдещето ни – II част".

Още от "Загадъчно"

Легенда за великденския заек

Легенда за великденския заек

Великденският заек е един от най-разпространените и познати символи на Великден. Как се е зародила легендата за дългоушкото и каква е неговата роля за празника?

Мария Асенова

Какво е "магическо замърсяване"?

В напрегнатото ни ежедневие имаме периоди, в които усещаме силен стрес, умора и напрежение. Негативната енергия е вредна за аурата ни.

Гадаене с червени скъпоценни камъни

Гадаене с червени скъпоценни камъни

Гадаенето със скъпоценни камъни (или литоманията) е дошло до нас от далечни времена. Няма цивилизация на земята, която да не го е практикувала.