Гледачките-между вярата и недоверието

137 коментара3/5

Ходили ли сте на гледачка? Има три варианта: не сте ходили – за вас това са глупости, ходили сте, но въпросната гадателка на бъдещето ви е казала пълни измислици или пък сте ходили и тя е познала доста неща от настоящ и бъдещ план.

В крайна сметка мнението за тях е доста противоречиво – доверие, примесено със страх и недоверие. И онази притегателна сила ...

Не настръхвате ли като си помислите, че е възможно някой, само с поглед, докосване, концентрация, да проникне в мислите ви, да види отвъд тях и да очертае посоката на бъдещето ви? Несъмнено е вълнуващо, но и доста страшничко...

7384_1.jpg

Какво е мнението на хората?

Голяма част от нас са скептични. Човешкото съзнание е проектирано така, че да сме недоверчиви към всякакви необясними за нас феномени. Ясновидството, гадаенето, врачуването често са заклеймявани като висше средство на манипулация или шарлатанство главно от два типа хора. Едните - силно предубедени, които не са ходили и не биха отишли на гледачка, другите, които са отишли, но са били измамени.

Следователно, гадателите-шарлатани, все пак съществуват!

Как може да разграничим истинския ясновидец от добрия манипулатор?

От гледачките, които съм посещавала през живота си лично аз, винаги съм оставала изумена. Единствената информация, която подавам за себе си е лично име и рождена дата. Всичко, което чуя след това е лаконично коментирано от мен. Старая се да пазя хладнокръвие и да не се стъписвам на нещата, които тя познава от настоящето или миналото ми.

Много хора в такива ситуации сами се подвеждат и стават по -лесна плячка за мнимите гледачки. Гадателите споменават нещо за тях въз основа на това, което са подразбрали, назовават име или буква, която може да ги насочи и в този момент човекът, на който му се пророкува, се издава. Усетил, че тя е на прав път, той сам започва да подава жокери, които ясновидката допълнително доразвива. Е да, някъде може да се обърка, но нали е човешко да се греши.

7384_2.jpgТака той сам попада в капана. Истинските гадатели се разбират точно по това. Те нямат нужда от допълнителна информация. Ако зададат въпрос „За какво искаш да говорим?“ и вие отговорите „За приятеля ми“(достатъчно е име, рождена дата и максимум снимка), тя вече се е сдобила с достатъчно информация. От тук нататък мълчите и слушате.

Истинският ясновидец веднага ще подразбере дали става въпрос за болест, любовна трепет, проблеми в семейството, в работата, в образованието му. Ако ви зададе въпрос „Какво за него?“, значи вече може да си имате едно наум. С такъв подвеждащ въпрос, тя иска да ви провокира да издадете къде той има проблеми. Оттам нататък вече всичко е въпрос на въображение и изкуството й да убеждава. Всеки малко по-лабилен би се хванал.

Най-важното, когато ходите на гледачка, е да разберете, че последната, следователно най-тежката дума, е вашата. Каквото и да ви каже тя, каквото и да ви посъветва, вие сте господари на живота и най-вече на съдбата си. Тя може да ви насочи, но вие сами чертаете пътя, по който вървите.

Дали ще се доверите на гледачка или не, е въпрос на личен избор. Не си позволявайте обаче да се увлечете дотолкова, че да съгласувате с нея всеки ваш ход. Подобна зависимост единствено може да ви навреди. Може да ви се струва, че тя ви помага, но в повечето случаи, това са решения, които може да вземете и сами, без чужда помощ.

Любопитството да отидем на гледачка и да чуем какво може тя да ни пророкува, несъмнено е голямо. Но го има и страхът от това тя да види нещо лошо и неприятно за нас в бъдещето ни. В този ред на мисли, не е ли най-редно да не се месим в съдбата си, тъй като това е противоестествено и не е ли най-правилно да оставим нещата да се случват така, както са ни писани. Ако опитваме да променим  хода на събитията, може да избегнем лошите изненади, но ще помрачим и щастливите моменти. А така се разваля цялата магия.


08.04.2008 г./ Радостина Пеева

137 коментарaДобави коментар »

shefa27

От shefa2718.03.2017, 11:52 ч.

Здравейте. Ако е възможно, може ли някой да ми изпрати адреса или телефона на Мата Киликчиева, ясновидката от Стара Загора. Бих бил безкрайно благодарен!

Виж всички коментари за "Гледачките-между вярата и недоверието".

Още от "Загадъчно"

За да бъдеш щастлив не ти трябва повод

За да бъдеш щастлив не ти трябва повод

Какво е чувството да си истински щастлив? Убедена съм, че всеки е изпитвал страшно много пъти усещането да се чувства искрено щастлив без реална причина и да се насилва да се радва, когато има за какво.

Нели Колева: Какво да очакваме в Лична година 7 през 2014-та

Нели Колева: Какво да очакваме в Лична година 7 през 2014-та

Числото 7 няма граници в стремежа му към опознаване на света! Числото 7 е символ на мъдрост, проницателност, способност да разбира другите хора, но това доста често става в продължение на житейския път на личността.

2014-та – годината на коня

2014-та – годината на коня

На 31-ви януари 2014-та китайският хороскоп попада под знака на коня. Какво ще ни донесе този зодиакален знак и какви са прогнозите за родените под знака на коня. 2014г. – годината на коня.