Кой ни пази?

40 коментара5/5

„Пияните и лудите Господ ги пази!“ Чували ли сте тази реплика? Обикновено тя се свързва с факта, че когато човек е в несъстояние да се грижи за себе си, сякаш някоя невидима сила го предпазва от опасности, които го грозят.


6962_1.jpgРазбира се, не е необходимо да сте луди, още по-малко - пияни, за да усетите дали някой или нещо ви закриля. Вероятно всеки е изпадал в ситуации да се размине на косъм с някаква опасност. В един момент осъзнавате какъв късмет сте изкарали, но реално не си давате сметка как се е сучило така.

Има ли сила, която ни кара да не поемаме по даден път, да се отдръпнем инстинктивно от улицата и тогава с бясна скорост покрай нас да префучи камион, да се обърнем в дадена посока, така предотвратявайки близка опасност?

Това висша сила ли е, ангел, Бог или, чисто и просто, шесто чувство?


Една от теориите гласи, че всеки човек си има ангел-хранител, който го пази от злини, докато не дойде времето същият този ангел да отведе душата му.
Смята се, че никой не може да избяга от смъртта, но също така е наложено твърдение, че ако не ти е писано да умреш, нещо те закриля. Тоест, освен ако не е с опит за самоубийство, смъртта няма да те отведе, докато не дойде времето ти.

И така, ако има ангели – хранители, „Къде са те?“
Или по-интересният въпрос: „Какво са те?“


Ангелите – чисти и непорочни.
От Библията, техният образ се е изградил и наложил в обществените възприятия под формата на човекоподобни същества с големи бели криле и ореол около главата.
Ангел-хранителят, обаче може да е по-скоро метафорично название на тип енергия, витаеща около нас, която ни влияе как да подходим в определени ситуации. 6962_2.jpgМного хора са на мнение, че този тип енергия не наставлява действията ни, а по-скоро интуицията ни.

Друго предположение сочи към идеята, че силата, която ни закриля, са духовете на починалите ни близки. Тяхното присъствие е невидимо, но осезаемо. Те ни предпазват от злините, които ни грозят. Реално, те нямат физическо влияние над нас, но по някакъв начин ни подсказват как е правилно да постъпим.

Според трета теория, няма сила, която да ни предпазва, освен собствената ни интуиция. У някои тя е развита до такава степен, че предусещаме много от опасностите, които ни заплашват. Това се случва на подсъзнателно ниво и умеем да отреагираме на момента.

Тъй като подобни усещания са част от ежедневието ни, ние като че ли сме спрели да им обръщаме внимание. Дали в действителност някой ни пази или това не е нищо друго освен собствената ни интуиция, не е доказано. Не, все още.

Просто, ако в дадени моменти усещате как нещо ви подсказва правилната посока, спира ви да направите даден ход или ви кара да не минавате по тази улица, а по-горната, доверете му се. Обикновено е за добро ...

12. 02. 2008г. / Радостина Пеева

40 коментарaДобави коментар »

някой без работа

От някой без работа30.03.2011, 01:25 ч.

Интересна статия,но поне според мен "ангела хранител" е собствения ни житейски опит. Наистина има и необясними ситуации,но едва ли са свръх естествени.По скоро "процесора в главите ни" или няма нужната информация ,база...

Виж всички коментари за "Кой ни пази?".

Още от "Загадъчно"

Нели Колева: Любовен Хороскоп по Лична година

Нели Колева: Любовен Хороскоп по Лична година

Подходящи Лични години за брак – 2 част

Предчувствията ... До колко може да им се доверим?

Предчувствията ... До колко може да им се доверим?

Предчувствието е вид предсказание, което се състои от чувствително предупреждение относно бъдещо събитие.

Разпятието

Разпятието

Основният символ на християнството е кръстът. Знакът, който вечно ще напомня за изкуплението.