Извънземните ... Вярвате ли?

58 коментара1/5

Вярвате ли? Вярвате ли, че сме сами в Космоса, мислите ли, че няма други ... Замисляли ли сте се колко малка е Земята на фона на безбрежието на Вселената?

И ако някога подобни размисли са минавали през ума ви, какво е чувството, което са оставяли те? Страх? Примирение? Недоверие?

Да го кажем направо ... Мислите ли, че съществуват извънземни?


ufo1.jpgТова е тема, по която се знае толкова малко, но в същото време е така широко-дискутирана. Обикновено точно така са устроени хората. Колкото по-мистериозно е нещо, толкова по-голям интерес предизвиква то в съзнанието им.Популярността, която придобива темата за извънземните става постепенно, но все по-натрапчиво.

За появата и съществуването на НЛО и странни хуманоидни раси е докладвано не веднъж още от библейски времена.И ако някога те са били отхвърляни със скептично пренебрежение, днес извънземната намеса върху планетата ни е придобила такава осезаемост, че ни е страх дори да си направим равносметка. Измислици ... така се успокояват повечето хора. Колажи ... така обясняват фотосите. Природни феномени ... убедени са скептиците. И цялостното възприятие е, че това е научна фантастика, с която ни се пълнят главите. Дали обаче проявленията на извънземна цивилизация/и не са факт? Дали не са послание? Или още по-лошо – предупреждение? Надали ...

Така си казвам аз, въпреки че дълбоко в себе си усещам, че е невъзможно да сме сами в цялата галактика, в целия Космос, в цялото това безбрежие. И въпреки че го осъзнавам, здравият ми разум като че ли не ми позволява да го повярвам и приема. Съществуването на извънземните винаги е било заклеймявано като тема табу, като плод на нечие богато въображение или разстроена психика. Оттам идва и изкривеното възприятие и налагането на стереотипи, че извънземните същества, ако съществуват, са враждебна цивилизация и ние не трябва да предизвикваме гнева им.

Задължително ли е да е така? Да допуснем, че същесвуват. Каква е гаранцията, че са зли? Кое ни навява на мисълта, че ще искат да ни навредят?Една от многото теории за съществуването им гласи, че от тях именно води началото си и нашия свят. Че те са нашите създатели, които са ни дарили с разум и възможност за развитие, но все още упражняват влиянието си над нас. Знаците, които оставят са, за да ни напомнят за присъствието им.

alien.jpg

Според друга теория това са алчни за територия и власт същества. Тяхната цивилизация е възникнала по подобен на нашата начин, но много преди появата на Земята. Те са доста по-усъвършенствани, надарени с повече интелект и способности от нас и е възможно ние да представляваме интерес за тях, затова да са зачестили посещенията си тук. От друга страна може да имат нужда от нова територия и нашата планета да им изглежда подходяща.

ufo2.jpgСпоред други схващания, извънземните са абсолютно добронамерени към нас и не желаят да ни навредят. Изследват ни от любопитство, така както ние изследваме по-низшите от нас живи същества. Целта е изцяло научна.

Никой не може да каже. Отвличани разказват спомени от преживяното. Други възстановяват картини под влияние на хипноза. Очевидци са толкова образни, че понякога звучат смешно и разказите им се приемат с недоверие. Има ли ги? И ако ги има какви са? Къде са? Дали не са сред нас? Защо, когато изтече информация от някоя мисия, провеждана от службите за национална сигурност по света, веднага бива потулена и скоро забравена.

Съмнението остава ... Tо ни измъчва и плаши ...

Какво ще се случи? Има ли ги и каква е целта им? За съжаление никой още не е намерил отговора на тези въпроси... Тези , които са го намерили са или мъртви, или обявени за луди. Е, искате ли да знаете? Оставям на вас да прецените...

29. 02. 2008 г. / Радостина Пеева

58 коментарaДобави коментар »

J

От J03.03.2011, 20:47 ч.

От доста време разсекретиха доста неща. Просто трябва да потърсиш.

Виж всички коментари за "Извънземните ... Вярвате ли?".

Още от "Загадъчно"

Ще има ли Земята нови полюси?

Ще има ли Земята нови полюси?

Промяна на наклона на земната ос е причината за природните бедствия в България и в цяла Европа, на които ставаме свидетели.

Предчувствията ... До колко може да им се доверим?

Предчувствията ... До колко може да им се доверим?

Предчувствието е вид предсказание, което се състои от чувствително предупреждение относно бъдещо събитие.

Какъв си според месеца на раждане: Февруари

Какъв си според месеца на раждане: Февруари

Какво издава месецът на раждане за характера ви и какво е типично за родените през февруари? Какъв си според месеца на раждане: Февруари