2007 – да направим равносметка

37 коментара3/5

Каква беше 2007 - ма за вас? Наситена с приятни емоции и щастливи моменти или година на неприятни изживявания?

Всеки я е усетил по-различен начин и сега, когато тя си заминава е времето да погледнем назад и да се замислим ще ни липсва ли или се радваме, че си отива.

2007-ма беше много динамична в редица отношения.
Астролозите я определяха като благоприятна. По данни на „Washington Post“ „Качеството на живота през 2007г. би трябвало рязко да нарасне, да има и по-висока раждаемост. Поради положението на Юпитер в знака на Стрелеца би трябвало да сме завладяни от неудържим оптимизъм, а хората да са склонни на авантюри, неочаквани пътувания, премествания, грандиозни решения.“
За вас тя беше ли толкова положителна?

6640_2.jpgСпоред Световната метеорологична организация на ООН,2007 -ма година значително се отклонява от нормите и това предвещава твърде сериозни промени в климата във връзка с глобалното затопляне, което променя облика на нашата планета. "Средните температури в Северното полукълбо за втората половина на ХХ веk са рекордни за последните 1300 години", обезпокоени са изследователите. Тази година в България януари и февруари бяха необичайно топли, а термометрите показаха 43 градуса през лятото.

Тези данни сочат, че годината е била преломна в много отношения. И макар завидно добрата прогноза, която даваха почти всички за нея, тя ни изненада с неочаквани приумици.Освен климата, в страната ни се долавяше неспокойния разбунен дух на българите.

Логично следствие е с влизането в Европейския съюз да настъпят кризисни моменти в социалното положение на страната, драстични промени в стандарта на живот. Стачни действия, гневни хора, огорчени лица преобладаваха тази година. На фона на тази наситеност на негативни изживявания, концентрирани в страната през 2007, няма да е изненадващо ако и мнозинството ни сънародници не са прекарали най-хубавата година от живота си.

Естествено, не може да си позволим да определим 2007-ма като лоша година.
Ако е била неспокойна и динамична в по-общ план, в по-личен мнозина са изживели тази година положително. Според анкета, проведена в Розали, каква е била за вас 2007 г., 66 % от вас са отговорили „Имаше и хубави и лоши моменти“. Този по-скоро неутрален отговор е от една страна оптимистичен. Годината се е радвала на приятни емоции, а лошите изживявания са били тръпчиви, но без да нагарчат.

Ще ви липсва ли 2007? Мъчно ли ви е за всяка отминала година? С какви очаквания посрещате новата?

Като цяло се забелязва тенденцията да изпращаме всяка година, дали с носталгия или с радост, но с известна доза облекчение. Всеки се надява, че у нас „с годините нещата ще се подобрят“.  Все пак може да се каже че все още сме в период на „преход“.  Макар и да излизаме от него вече двадесета година. И така, всяка година вътрешно се надяваме, че догодина може нещата да се стабилизират. Или поне малко.
6640_1.jpg
Като по-малка винаги се разделях с всяка година с огромна доза болка и тъга. Носталгично си припомнях всеки хубав момент и със страх си мислех какво ли ще ми поднесе новата година.
С годините  съм придобила навика с въздишка на облекчение да (си) пожелавам „Честита Нова Година!“. Дали съм се разочаровала от предната или просто се надявам следващата да бъде по-светла? Не е ясно колко са се сбъднали желанията, които съм си пожелала в 00.00 часа на предния 1-ви януари.

Но в полунощ на 31-ви декември, нека изпратим 2007г. с добро чувство, да преглътнем лошите моменти и да съхраним хубавите спомени. Така ще влезем в 2008 с по-приятна  нагласа, заредени с оптимизъм. Това, което ни окриля е позитивното мислене. Затова, да му се доверим и вдигайки чашите, заедно с поздрава „Честита Нова Година“, да си кажем, че тя ще е прекрасна.

Резултатите ще сверим пак тук, догодина, в анкетата за 2008 на Rozali.com

Честита Нова Година!

11.12.2007 / Радостина Пеева

37 коментарaДобави коментар »

Чуденка

От Чуденка 22.01.2012, 16:32 ч.

А ти защо пишеш коментар под статия , писана на 11.12.2007г. , че и се възмущаваш даже :)

Виж всички коментари за "2007 – да направим равносметка".

Още от "Загадъчно"

Руни

Руни

Те са един от най-опасните магически инструменти. Това се дължи на неспособността на духовниците в Средновековието, да ги разгадаят.

Цветът на очите издава характера ви

Цветът на очите издава характера ви

В зависимост от това какъв е цветът на очите на даден човек, може да научите за някои негови черти на характера му. Вижте какво издава цветът на очите за характера ви?

Злото се връща

Злото се връща

Връща ли се вредата и причиняването на зло със също толкова голяма сила върху този, пожелал го другиму?