2007 – да направим равносметка

37 коментара3/5

Каква беше 2007 - ма за вас? Наситена с приятни емоции и щастливи моменти или година на неприятни изживявания?

Всеки я е усетил по-различен начин и сега, когато тя си заминава е времето да погледнем назад и да се замислим ще ни липсва ли или се радваме, че си отива.

2007-ма беше много динамична в редица отношения.
Астролозите я определяха като благоприятна. По данни на „Washington Post“ „Качеството на живота през 2007г. би трябвало рязко да нарасне, да има и по-висока раждаемост. Поради положението на Юпитер в знака на Стрелеца би трябвало да сме завладяни от неудържим оптимизъм, а хората да са склонни на авантюри, неочаквани пътувания, премествания, грандиозни решения.“
За вас тя беше ли толкова положителна?

6640_2.jpgСпоред Световната метеорологична организация на ООН,2007 -ма година значително се отклонява от нормите и това предвещава твърде сериозни промени в климата във връзка с глобалното затопляне, което променя облика на нашата планета. "Средните температури в Северното полукълбо за втората половина на ХХ веk са рекордни за последните 1300 години", обезпокоени са изследователите. Тази година в България януари и февруари бяха необичайно топли, а термометрите показаха 43 градуса през лятото.

Тези данни сочат, че годината е била преломна в много отношения. И макар завидно добрата прогноза, която даваха почти всички за нея, тя ни изненада с неочаквани приумици.Освен климата, в страната ни се долавяше неспокойния разбунен дух на българите.

Логично следствие е с влизането в Европейския съюз да настъпят кризисни моменти в социалното положение на страната, драстични промени в стандарта на живот. Стачни действия, гневни хора, огорчени лица преобладаваха тази година. На фона на тази наситеност на негативни изживявания, концентрирани в страната през 2007, няма да е изненадващо ако и мнозинството ни сънародници не са прекарали най-хубавата година от живота си.

Естествено, не може да си позволим да определим 2007-ма като лоша година.
Ако е била неспокойна и динамична в по-общ план, в по-личен мнозина са изживели тази година положително. Според анкета, проведена в Розали, каква е била за вас 2007 г., 66 % от вас са отговорили „Имаше и хубави и лоши моменти“. Този по-скоро неутрален отговор е от една страна оптимистичен. Годината се е радвала на приятни емоции, а лошите изживявания са били тръпчиви, но без да нагарчат.

Ще ви липсва ли 2007? Мъчно ли ви е за всяка отминала година? С какви очаквания посрещате новата?

Като цяло се забелязва тенденцията да изпращаме всяка година, дали с носталгия или с радост, но с известна доза облекчение. Всеки се надява, че у нас „с годините нещата ще се подобрят“.  Все пак може да се каже че все още сме в период на „преход“.  Макар и да излизаме от него вече двадесета година. И така, всяка година вътрешно се надяваме, че догодина може нещата да се стабилизират. Или поне малко.
6640_1.jpg
Като по-малка винаги се разделях с всяка година с огромна доза болка и тъга. Носталгично си припомнях всеки хубав момент и със страх си мислех какво ли ще ми поднесе новата година.
С годините  съм придобила навика с въздишка на облекчение да (си) пожелавам „Честита Нова Година!“. Дали съм се разочаровала от предната или просто се надявам следващата да бъде по-светла? Не е ясно колко са се сбъднали желанията, които съм си пожелала в 00.00 часа на предния 1-ви януари.

Но в полунощ на 31-ви декември, нека изпратим 2007г. с добро чувство, да преглътнем лошите моменти и да съхраним хубавите спомени. Така ще влезем в 2008 с по-приятна  нагласа, заредени с оптимизъм. Това, което ни окриля е позитивното мислене. Затова, да му се доверим и вдигайки чашите, заедно с поздрава „Честита Нова Година“, да си кажем, че тя ще е прекрасна.

Резултатите ще сверим пак тук, догодина, в анкетата за 2008 на Rozali.com

Честита Нова Година!

11.12.2007 / Радостина Пеева

37 коментарaДобави коментар »

Чуденка

От Чуденка 22.01.2012, 16:32 ч.

А ти защо пишеш коментар под статия , писана на 11.12.2007г. , че и се възмущаваш даже :)

Виж всички коментари за "2007 – да направим равносметка".

Още от "Загадъчно"

По следите на валентинката

По следите на валентинката

Дори да не празнувате Свети Валентин, сигурно сте изпращали картичка с мило послание на любим човек. Така наречените валентинки са сред най-разпространените начини за обяснение в любов. Ако не знаете нищо за тях, тръгнете с нас по следите на валентинката.

Гробницата на Бастет в Странджа планина

Гробницата на Бастет в Странджа планина

Странджа е била дом на различни религиозни култове, някои казват, че поклонници на богинята Бастет са дошли и заровили мъдростта си, именно тук.

Новите хора

Новите хора

Как да се превърнем в нови хора? Как да се почувстваме част от новата земя? Как да разберем какви сме всъщност?