Цветът на очите говори – 1-ва част

106 коментара5/5

Цветът на очите от физиологична гледна точка е отличителна черта, повлияна от различни гени в организма на човек. Учените смятат обаче, че освен наследствено формиран, цветът на очите е определящ и за характера и социалното ни поведение.

Той буди значителен интерес и при психолозите, тъй като вече има изградена представа, че притежателите на различен тип очи се различават по характер. За различните цветове очи се носят легенди или виреят предразсъдъци.

Кафяви очи6527_3.jpg

Най-голям процент от хората имат кафяви очи. Характерни черти за притежателите им е, че са нежни, любящи и искрени. В любовна връзка са верни и отдадени, но и много страстни. Способни са на силна и безусловна любов. За тях най-важни са близките им хора, готови са на саможертва за тях.
В работата са принципни, честни и трудно подкупни. Ценят истината, но едновременно с това търсят начини да я извъртят в своя полза. Изключително целенасочени и уравновесени са. Хора на действията, изпълнени с енергия и темперамент и пословично трудолюбиви, те методично и обмислено постигат много от това, което пожелаят. В кариерата са лоялни служители, партньори и добри работодатели.

Сини очи6527_2.jpg

Сините очи са често определяни като изключително коварни и студени, но според психолози притежателите им са чувствителни хора, които крият душевните си колебания зад привидна студенина. Понякога са непостоянни по характер или често менят настроенията си.
Имат богато въображение и фантазия. Често гледат по-леко на живота отколкото трябва и заради вятърничавостта си проиграват важни професионални или любовни шансове .
Синеоките имат развито стратегическо мислене и по-голям шанс за успехи в ученето и живота. Подходящи професии за тях са всичко в сферата на комуникацията и общуването с много хора, тъй като те са изключително контактни. Характерът им е открит, прям и с чувство за хумор. Притежателите им са умни, упорити и трудолюбиви. Обичат материалните придобивки.
Никога не се отказват, когато решат да имат нещо или някого, но във връзка се отдават.

Зелени очи6527_1.jpg

Много рядък цвят очи. Те хипнотизират, магнетични и примамливи са, но могат да бъдат и много коварни. Притежателите им са хитри, пресметливи и самолюбиви. Поради очарователността, която им придава зеленият нюанс, те лесно отварят всяка врата и покоряват всяко сърце.
Дори когато са намерили вече един партньор, притежателите им няма да се поколебаят да пофлиртуват с друг. Обичат да бъдат ласкани и глезени.
Зеленооките са пробивни хора, надарени с блестящи способности и остър ум. В професията и в личният живот непременно са лидери. Бързо напредват в кариерата като изпреварват всички съперници.
Като цяло характерът им е по-труден. Уважават само преуспелите хора.
Сексът за тях е по-скоро дисциплина. Външно са красиви поради този рядко срещан зелен поглед, но са студени и всъщност са егоисти, които не се отдават и рядко правят компромиси.

За по рядко-срещаните цветове очи четете следващия вторник в rozali.com

27.11.2007/Радостина Пеева

106 коментарaДобави коментар »

аз

От аз31.01.2014, 13:03 ч.

Не че нещо , но по коментара ти личи , че си леко надута.

Виж всички коментари за "Цветът на очите говори – 1-ва част".

Още от "Загадъчно"

Снаха според зодията

Снаха според зодията

Вижте каква снаха сте според зодиакалния знак и как това се отразява на отношенията ви с вашите свекър и свекърва.

Билките на зодиите

Билките на зодиите

Знаете ли коя миризма и растение пасва идеално на зодията ви? Джудит Уайът, автор на "Аромотерапия за цял живот", твърди, че всяка зодия трябва да използва определено ароматно олио или ежедневно, или за релаксация.

С оптимизъм излекувах тялото си!

С оптимизъм излекувах тялото си!

"...Минаха два месеца от момента, когато започнах да препрограмирам съзнанието си и дойде време да отида на преглед при лекаря си. Лекарят остана изумен. От рака нямаше и следа.“