Гадаене с червени скъпоценни камъни

9 коментара2/5

Гадаенето със скъпоценни камъни (или литоманията) е дошло до нас от далечни времена. Няма цивилизация на земята, която да не го е практикувала.

Ето една доста опростена версия, свързана с червените скъпоценни камъни - символ на любовта и радостта.

Повторете наум имената на следните камъни:


Без да мислите за истинската им стойност, изберете един от тях, който ви харесва и с който бихте се отъждествили. След това прочетете какво е написано за този камък. Той ще очертае вашия образ и ще ви направи предсказания за любовта и интимните ви чувства.

 

 

 • Алмандин
  Разновидност на граната, с наситен тъмен и темпераментен червен цвят. Камък, който винаги е носил късмет в нежните чувства, особено в семейството, но свързван още от времето на английската кралица Виктория с лека меланхолия.
  • Ако се отъждествявате с него, вие сте малко необщителни, но готови на отстъпки, ако ги намирате за уместни, повече сте загрижени за материалните облаги и успеха, отколкото за самата любов.
   Много сте сигурни в себе си, можете да чакате, като отклонявате всичко, което според вас не е най-добрият случай.
   Ще го срещнете през октомври-ноември.

 

 

 • Корал
  Талисман на превъзходството, слънчев дар от морето, както перлата.
  Има животински, а не минерален произход и от край време е ценен от Венера.
  • Ако се отъждествявате с него, вие сте склонни към авантюри в любовта и в живота, макар досега да не сте могли да го покажете.
   Близките и приятелите ви смятат за забавни поради свежото ви, младежко очарование, което излъчвате независимо от възрастта. Късната пролет или ранното лято ще ви донесат нова любов.
 • Корнеол
  От хиляди години се смята за камък на императорите, от Тутанкамон до Теодор Комнин.
  Заради златисточервения си цвят е символ на следобедното слънце.
  • Ако се отъждествявате с него, сте узрели да излетите към нови приключения. Това, което имате, е малко за вас, чувствате се недостатъчно оценени.
   Жалко е, че сънувате, че летите, а ви е страх да го направите. Жалко, че заради дребни неща ще изпуснете много важен случай в края на май.
 • Пироп
  Разновидност на червения гранат, който в древността е бил наричан „въглен" заради цвета си, напомнящ жарава. Много предпочитан камък, сравняван по стойност с рубина. И като него е смятан за типично мъжки любовен камък.
  • Ако се отъждествявате с него, вие се намирате в много особен момент на любовната си връзка.
   Знайте, че ще се случи нещо ново, и не се страхувайте да действате, за да постигнете целта. Яркочервеното на пиропа ви подхожда и много добре отразява жарта на желанието ви, което тлее под пепелта и ще избухне в нещо неудържимо през октомври и ноември.
 • Рубин
  Камъкът на царете, универсален символ на властта и славата.
  Няма корона, която да не е била украсена с него.
  Истински любовен камък било поради цвета и великолепието си, било защото магическата традиция съветва да бъде носен ако не на челото като махараджите, то поне на левия безименен пръст, от който се смята, че тръгва една вена директно към сърцето.
  • Ако се отъждествявате с него, вие сте великолепни, уверени в себе си, решени да извоювате високо място под слънцето или в сърцето на някого.
   Вие сте неоценими, амбициозни, царствени и се целите високо. Моментни финансови или други затруднения не ви засягат, както и наличието на завистливи съперници или неверни приятели. Вие винаги печелите. Кулминацията ще достигнете през август.
 • Спинел
  Яркият спинел е високо ценен и често го бъркат с рубина, т. нар. „рубин на Черния принц" в английската корона е всъщност спинел.
  • Ако се отъждествявате с него, вие сте боец, антиконформист, готови да реагирате на всяка обида. От друга страна, сте темпераментни и уязвими. Винаги в търсене на любовта, но с желание да бъде оценена личността ви.
   Внимавайте да не се забъркате в авантюра с повърхностен обект. Грабнете сюблимния миг през септември.
 • Турмалин
  Този скъпоценен камък е с всички цветове на дъгата, а най-ценен е червеният му вариант, наречен рубенит.
  Както кехлибара, турмалинът има свойството да се зарежда с електричество. Той има сравнително нова история - само от три века, макар че в Индия е познат от хиляди години. Камъкът се свързва с Венера.
  • Ако се отъждествявате с него, вие сте живи, жизнени, очарователни и мъничко повърхностни, което ви прави по-привлекателни.
   През годината ще се проявят вашите дарби за откривателство, интуиция и нежно обаяние, които ще ви отворят много пътища. Ще ви донесат и много любов.

17.03.2005/rozali.com
 

9 коментарaДобави коментар »

Guchi

От Guchi11.12.2008, 12:04 ч.

Гадаене с камъни - дрън-дрън

Виж всички коментари за "Гадаене с червени скъпоценни камъни".

Още от "Загадъчно"

Ретрограден Меркурий – какво трябва да знаем?

Ретрограден Меркурий – какво трябва да знаем?

Вярвате ли, че планетите имат влияние върху живота ни? Ако е така със сигурност се тревожите, че от днес навлизаме в период на Ретрограден Меркурий. Вижте какво трябва да знаете за Ретроградния Меркурий и как влияе той върху нас.

Хороскоп за Любов – 2015

Нели Колева: Любовта в Лична година 8 през 2015-тa

Хороскоп за Любов – 2015. Какво да очакваме в Лична година 8 през 2015- любов и любовна съвместимост? Какво вещае 2015- в нумерологичен план?

Стъпалата издават характера

Стъпалата издават характера

Характерът на човека може да се познае по стъпалата и дори по всеки отделен пръст. Вижте какво издава за характера ви формата на стъпалото и какъв сте според пръстите на краката.