По грима и бижутата ще ви познаят

32 коментара2/5

Лицата на жените придобиват съвсем различно излъчване, след като си сложат грим. Достатъчно е да се вгледате в макиажа и бижутата на своята колежка, приятелка или роднина, за да разберете какви са качествата и недостатъците й.

Ако обичате да подчертавате очите си с черна линия, това означава, че сте бдителна жена и наблюдавате живота с ясен поглед, от който нищо не може да убегне.

Сините сенки пък говорят за общителност. Ако предпочитате светлосивите нюанси, значи сте коректна и лесно завързвате приятелства. Турскосиньото пък издава критичен поглед към действителността. А ако най-често посягате към кафявата гама, то сте твърде взискателна. Това е предпочитаният цвят от зрелите дами, които обичат лукса. Те се наслаждават на живота и се възползват дори от най-малките удобства.

Червилото също говори по своему за темперамента и качествата ви.

 • Предпочитате ли го в розово, то имате ведър характер. Този цвят издава добър тонус и липса на предразсъдъци в общуването. Предпочита се от жените с младежки дух. Дамите с розово червило са улегнали, спокойни, добри приятелки, майки и съпруги.
   
 • Оранжевото твърди, че сте енергична. Това е цветът на авангардистките. Устните, подчертани с този топъл цвят, заявяват открито: "Обичам живота, любовта и доброто настроение. Всекидневните проблеми преодолявам енергично и решително."
  Жените, които предпочитат този цвят често се занимават с изкуство, работят в света на модата или рекламата и пробиват благодарение на своята оригиналност. Не ги карайте обаче да вършат домакинска работа или да бъдат верни в любовта.
   
 • Къпиновите нюанси казват: "Ненаситна!" Дамите, които предпочитат този изкусителен цвят, обичат риска и предизвикателствата, нуждаят се от всекидневна доза адреналин и мразят скуката.
   
 • Кафеникавото червило пък зове: "Ела по-близо!" Ако често го ползвате, значи обичате живота и знаете какво искате от него. Жените, които ги харесват, обичат да са в крак с модата, млади са по дух, организирани и енергични. Понякога обаче са твърде консервативни и се възхищават от всичко, което излиза извън границите на общоприетото.
   
 • Дамите, които залагат на аленочервеното, са сексапилни, предизвикателни, с огнена природа и буен темперамент. Работохолички, те обичат да са първи във всичко и нерядко се издигат до лидерски постове. Понякога обаче са откровени до болка, не се съобразяват с чувствата на околните и могат дори да изглеждат груби в техните очи.
   
 • На цикламено залагат борбените дами, които постигат всичко със собствени сили. Те са праволинейни, неуморни и неотстъпчиви. Понякога обаче им липсва въображение, както и чувство за такт.
   
 • Има и жени, които харесват червила с неестествен цвят. Обикновено това е временно явление, продиктувано от някоя преходна мода. Но видите ли по-възрастна дама с такъв грим, можете да сте сигурни, че с нея няма да ви е скучно. Има обаче опасност да се разочаровате от вулгарността и липсата й на мярка.


Лакът за нокти в пастелни люлякови нюанси издава резервираност и консервативност. Ако сте сред жените, обичащи люляковото, околните трябва да подхождат към вас с търпение, тъй като вашата тактика е изчакването.

Яркочервеният лак крещи: " Самоуверена!" Това е цветът на звездите! Вие сте страстна натура, своеволна, обичате да впечатлявате и не позволявате да ви напътстват.

Оцветените в бяло нокти пък издават, че сте категоричен човек.

Предпочитате ли прозрачни и светлите перлени лакове, то вие имате ясно отношение към живота и приятелите.

Начинът, по който носите бижутата си, също разкрива на околните неподозирани тайни за вас. Ако кичите палеца си с пръстен, то вие сте безстрашна и пробивна жена, която винаги постига онова, което си е наумила.
Обичате ли да носите пръстен на средния пръст, значи се нагърбвате с повече отговорности, отколкото е необходимо. Имате ли слабост към масивни колиета, знайте, че този тип бижу действа като покана за общуване, но винаги притежателят му определя каква ще е дистанцията между двете страни.

Обеци те във формата на халки излъчват женственост. Те издават, че сте сред онези дами, които винаги са готови открито да обсъждат и най-сериозните теми.

Предпочитате ли висящите украшения за уши, то вие сте изключително контактен човек. Интересувате се живо от околните и сте готови винаги да ги изслушате.

30.05.2007/РОЗАЛИ

32 коментарaДобави коментар »

Ops

От Ops18.07.2009, 13:02 ч.

Вятърничава и несериозна,не знаеш какво точно искаш от живота,макар и да не си го признаваш и сама пред себе си.Това е отговора на въпроса ти,Вики.):):

Виж всички коментари за "По грима и бижутата ще ви познаят".

Още от "Загадъчно"

Нели Колева: Какво да очакваме в Лична година 7 през 2014-та

Нели Колева: Какво да очакваме в Лична година 7 през 2014-та

Числото 7 няма граници в стремежа му към опознаване на света! Числото 7 е символ на мъдрост, проницателност, способност да разбира другите хора, но това доста често става в продължение на житейския път на личността.

Седмичен хороскоп (18-24 януари)

Седмичен хороскоп (18-24 януари)

Посланието на Юпитер: “От окови към криле” със знание и сърце. Бодро и жизнерадостно ще е в душите ни в началото на седмицата, независимо че някои заплетени житейски ситуации не предоставят логическа обосновка за подобна нагласа.

Съвпадения и синхроничности (22-28 февруари)

Съвпадения и синхроничности (22-28 февруари)

Какво ни очаква тази седмица според звездите. Вижте седмичния хороскоп за периода 22-28 февруари, изготвен от топ астролога Татяна Янковска.