Гадаене – поглед в бъдещето

5 коментара2/5

Началото на новата година прави хората по-любопитни и те търсят отговори на различни въпроси, свързани с тяхната съдба. А различните методи за гадаене им помагат да отправят поглед в бъдещето.

Гадаене – поглед в бъдещето
Различните гадателски методи се опитват да предскажат съдбата, да „разкодират“ поличбите, да вникнат в необозримото. Някои от тях се основават на ясно посочени знаци, докато други изискват по-специално внимание, тъй като са наситени със сложна символика. Събрани от древността до днес, различните методи предлагат пълен спектър от възможности, с които да разгадаете бъдещето. Представяме ви някои от тях.

Гадаене в миналото

Гадаене – поглед в бъдещетоВ миналото гадаенето е заемало важна роля в политическия и обществен живот, а гадателските методи са били най-различни, заради разнообразието от племена, култури и религии по света. В Китай например гадаели по кости, които били нагрявани и когато се спуквали от високата температура, образували линии. Всяка линия имала своя символика, предричаща бъдещето. Някъде използвали кости от различни животни, които хвърляли в нарисуван кръг, като всяко животно символизирало дадена сфера от живота на хората.

В Средновековието на мода било гадаенето по камъчето с руини, докато постепенно не навлезли и картите таро. В някои части на Африка племената използвали наличните кокосови орехи, за да разберат какво ги очаква. Те гадаели по черупките на плода, като в зависимост от това колко от тях са обърнати надолу или нагоре, давали отговор на въпроса по скалата от 1 до 5.

Кристалното кълбо

Гадаенето с кристално кълбо е един от най-разпространените методи за предричане на бъдещето и разбулване на стари тайни. Не е задължително топката  да е кристална, достатъчно е да бъде направена от чисто оптично стъкло, по което няма дефекти. Най-добре е да е със средна големина. Кристалното кълбо концентрира в себе си светлината (символ на божествената мощ) и очертава видения и силуети, които само „избраните“ могат да различат. Вярва се, че в него се натрупват енергии, емоции и мисли, затова след всеки сеанс, кристалната топка трябва да се поставя под струя течаща вода.

Тасеография

Гадаене – поглед в бъдещетоТасеография означава разчитане на фигури, образувани от утайката на кафето или от чаените листа, останали на дъното на чашата. За този гадателски метод е необходима плитка, но по-широка чаша, от бял или светъл порцелан. При чаените листа първо се гледа разположението им. Тези, които са по стените на чашата, символизират бъдещето, а останалите на дъното – миналото. Кафето пък изисква по-особено отношение и се приготвя по специален начин , за да се образува утайката. Както при кристалното кълбо, и тук се формират силуети или фигури с определена символика, предричащи бъдещето.

Хиромантия

Или иначе казано „гледане на ръка“, което не включва само линиите по нашите длани. От значение са също фактори като формата на ръката или хълмовете, разположени по нея, които дават информация за любовния живот, за спадовете и успехите на човека. По дължината на  пръстите се гадае какъв ще е творческият му път, в кои области може да се чувства уверен в себе си и кои са слабите му места.

Гадаене – поглед в бъдещетоДългият показалец означава добри ораторски умения, а по-дълъг безименен пръст предвещава успехи в учението или в спорта. Гадаенето по линиите на ръката дава цялостната картина за бъдещето - какви предизвикателства е подготвила съдбата, предстоят ли важни пътувания и срещи с хора, които ще изиграят съществена роля в живота, какви пречки могат да възпрепятстват плановете на човека.

Гадаене със зарове

При гадаенето със зарове числата дават отговорите за бъдещето. Обикновено се използват 2 или 3 зара, които се хвърлят в начертан кръг, като предварително сте намислили въпроса, чийто отговор търсите. Падналите се числа се сумират и се тълкува символиката на крайния резултат, който при 3 зарчета може да е от 3 до 18. Например 6 символизира хармонията, 8 означава щастие, 9 означава  вечността, а 12 – духовния и земен ред. Ако пък сте използвали двойка зарове, тогава се разглежда комбинацията от числата.

Гадаене по природните знаци

Това е гадателски метод, който днес почти не се използва, но е имало периоди, когато природните знаци също са имали символика, предсказваща бъдещето. Всяко явление е носило определено значение. Лунното затъмнение предричало природните бедствия и проблеми със стопанството, а проблясването на ярка звезда, както и Северното сияние, символизирали раждането на нов цар. Светкавицата пък се възприемала както като символ на плодородието, така и като знак за просветление и божествена намеса.

Други познати гадателски методи сагадаене с карти таро , гадаене по сънищата, гадаене по скъпоценни камъни .

06.01.2012/ Христина Спасова

Още от "Загадъчно"

Мисълта е господарят на съществуването ни

Мисълта е господарят на съществуването ни

Мисълта е господарят на съществуването ни – позитивната мисъл е праведният господар, а лошата – злият подстрекател.

Карма

Карма

Кармата е реализацията на нашето поведение и последиците от всяко действие.

Калина Трендафилова – необикновената история на един екстрасенс

Калина Трендафилова – необикновената история на един екстрасенс

„Моля ви да се пазите и да не храните злоба и омраза към другите! Дори някой да ви е сторил зло, отговорете му с доброта! ...“ - из книгата на Калина Трендафилова „Видението“