Талисмани и амулети за щастлив живот

35 коментара2/5

Магически лампи, говорещи рибки, вълшебни огледала –  те не живеят само в приказките, които сме слушали като малки. Мнозина вярват, че можем  да ги срещнем и днес като талисмани или амулети, които помагат

 

Талисмани и амулети за щастлив живот


на своите собственици да сбъднат желанията си.

Какво представляват талисманите и амулетите?

Обикновено това са предмети, заредени с положителна енергия, с помощта на която ви помагат да изпълните най-съкровените си желания. За финансов успех, професионално израстване, семейно щастие, защита от проблеми или просто за да се чувствате добре – това е само една малка част от списъка с вълшебства на талисманите и амулетите. В зависимост от предназначението си те приемат различна форма – може да са както фигури на човек, животно, растение, така и монети, свещени надписи или символи на древни религии. Макар много хора да не откриват разликата между талисман и амулет, тя съществува:

 

 

 • Талисмани и амулети за щастлив животТалисманът се прави лично за своя собственик, като съгласува енергията си с неговата. Спорно е дали предметът трябва да е изложен на показ, за да упражнява влиянието си. Някои го носят като бижу(елемент от гривна, гердан или пръстен), а други го пришиват към дрехата или го крият в портмонето. Препоръчително е да е направен от естествени материали. Най-важното условие за правилното функциониране на талисмана е вярата, защото той изпълнява това, което е обсебило мислите ни, което искаме да ни се случи или да ни подмине.
  Внимание! Талисманът няма да ви сътрудничи, ако желанието ви е да навредите на някого.
   
 • Амулетът насочва съхранената в него позитивна енергия към собственика си. Често това са предмети, наситени с определена символика, които подреждаме в дома си като олицетворение на стремежите и желанията ни.


В офиса
За да постигнат по-бързо успехи и реализация в професионален план, някои декорират бюрото си с различни амулети.

 

 

 

Талисмани и амулети за щастлив живот

 

 

 

 • Костенурка – осигурява на притежателя си подкрепата и сътрудничеството на подходящите хора и едновременно с това го предпазва от завистници;
   
 • Слон – според поверията, ако се потърка по хобота, ще ви помогне да вземете решение по труден въпрос;
   
 • Свиня –  символ на богатството, печалбата и плодородието, затова е един от най-срещаните пазители на нашите спестявания;
   
 • Риба – древен християнски символ, за когото днес се смята, че носи успехи на собственика си.

У дома
Талисмани и амулети за щастлив животОще от древността домът е мястото, около което човек изгражда живота си, затова той прави максималното, за да го съхрани сигурен и спокоен. Едно от неговите оръжия са талисманите и амулетите, които не само че красят жилището, но и го пазят.

 

 

 • Вази, саксии и други керамични съдове сплотяват семейството и държат къщата пълна. Желателно е да не ги оставяте празни.
   
 • Живи растения – зеленият им цвят излъчва положителна енергия. Най-разпространени са бамбукът, дървото на щастието и дървото на парите.
   
 • Фигура на слонче ще запази обичта на близките и гарантира за тяхната вярност.
   
 • Дракон – древен символ на дълголетието, който предпазва дома от врагове и зли сили.
   
 • Според фън шуй подходящи амулети за жилището са още огледалото и камбанките.
   
 • Египтяните вярват, че ако декорирате дома си с изображения или фигури на котки, те ще съхранят семейния уют.

За любовно щастие

 

 

 

Талисмани и амулети за щастлив живот


Задължително условие е тези талисмани/амулети да са по двойки – например фигура на двойка птици. Патиците се олицетворение на съпружеската вярност и щастливия брак, лебедите – на неувяхващата любов, а гълъбите са смятани за пратеници на Венера – римската богиня на любовта.

Други предназначения
Талисмани и амулети за щастлив живот

 

 

 

 • За финансово благополучие се препоръчва фигура на Буда -  върховен бог на богатството и щастието. Когато го потъркате по корема, той ще ви донесе пари и професионални успехи.
   
 • Срещу завист и черни магии носете Окото на Медуза(познато още като Окото на Пророка) – син камък, наподобяващ човешко око. Той има способността да отразява лошия поглед и да го връща към първоизточника му.
   
 • Най-познатият талисман на щастието е четирилистната детелина. Тъй като се среща рядко, тя е изключително ценна за своя притежател. Листата й символизират вярата, надеждата, любовта и щастието.


Ако някой ви подари талисман или амулет, трябва да го откупите символично – така официално ставате негов собственик. И не забравяйте - когато откриете вашия талисман, пожелайте си нещо!

23.04.2011/Христина Спасова

 

 

 

 

 

 

 

35 коментарaДобави коментар »

Rosinda

От Rosinda09.04.2012, 19:17 ч.

Не ви разбирам къде да се публикува тази магия И и след като се направи ли

Виж всички коментари за "Талисмани и амулети за щастлив живот".

Още от "Загадъчно"

10 причини да обичаме Девите

10 причини да обичаме Девите

В живота на всеки от нас има по един човек, който е зодия Дева. Той прави живота ни по-цветен и изпълнен с емоции. Ето 10 причини, заради които обичаме Девите.

Годината на Заека: седмица празници за Поднебесната

Годината на Заека: седмица празници за Поднебесната

Тази нощ китайците посрещат годината на Заека: предстои седмица на обилни вечери, непрекъснати фойерверки и неудържими покупки.

Ритуал за предпазване от негативни влияния

Ритуал за предпазване от негативни влияния

Редовният душ не само че ще ви тонизира, но и ще ви предпази от негативните влияния.