Какво казва лицето ни за нас

23 коментара3/5

Лицето е израз на човешката душа. То е съвкупност от линии.

Линиите като строителен материал са два вида: прави и криви. По отношение на пространството правите линии са три вида: вертикални, хоризонтални и наклонени. Вертикалните линии символизират възторг, радост и оптимизъм. Наклонените линии са динамични. Изразяват движение. Те са преход от хоризонталното към вертикалното състояние или обратно. Хоризонталните изглеждат спокойни и тихи.

11333_0.jpgВинаги трябва да имаме предвид, че умът е свързан с правата, а чувствата с кривата линия, ето защо във физическия образ на мъжа преобладават правите, а в жената – кривите.

Да познаем себе си чрез Носа

Носът е главния център на лицето.


  • Горната част на носа е духовна, морална и психическа.Ако тази част е масивна и широка, това означава устойчивост – физическа, морална и психическа. Хлътналата и тясна горна част на носа означава слабо здраве, неустойчивост, липса на самообладание, нерешителност, слаба интелигентност. Ако тази част е силно изпъкнала, това означава доминиране на волята и мисълта. Много изпъкналата горна част означава цинизъм и безсрамие.
  • Средната част на носа е свързана с умствения свят и логиката. Ако тая част е изпъкнала, това значи излишък от въображение, бърз и схватлив ум без дълбочина. Още – способност, личността да влияе над другите. Значи още – неотстъпчивост, „безпардонност." Вдлъбнатата линия има обратно значение. Хората с хлътнали носове са податливи на влияние, отстъпчиви, весели, шеговити. Всяка широка средна част означава възвишени качества на ума и склонност към философия.
  • Долната част на носа е свързана с животинското начало и низши физически качества. Ако тази част е неоформена, груба и дебела, това е белег за груби желания, лакомия. Изобщо широката долна част на носа говори за силни чувства на физическия свят.
Правият ъгъл е необходимо условие за мъдър, уравновесен и разсъдлив ум. Прекалено дългият нос е ненормален и често води до страхливост. Много късият нос никога не осигурява сила и дълбочина на мисълта. Няма гениален човек с къс нос.

Ред е на Челото
Ако челото, носът и брадата не са с еднакви размери, устойчивостта липсва. Долната част на челото е свързана с обективния свят, а горната – със субективния. Челото има три области: долна, свързана със света на фактите, средна – със света на законите и горна – със света на причините и следствията.

Долната част възприема фактите, средната ги складира, а горната ги организира и класифицира.

Колкото се увеличава интелигентността, толкова по-оформено е челото. Тогава по него се появяват и гънки. Хората с тесни чела са добри изпълнители, а хората с широки – творчески натури.

Какво казва лицето ни за нас А Устните казват
Здравият човек има красиви и симетрични линии на устните. Тънките устни не са здравословни. Широките и пълни устни са признак на изобилни чувства, сърдечност и доброта. Издадената напред горна устна означава положителен характер и активна натура. Горната устна е свързана с ума, а долната – със сърцето. С горната устна човек мисли, а с долната чувства.

Хората с тънки устни искат да вършат много неща, но не могат, поради оскъдност и недоимък. Много дебелите устни са на ленивите хора. Гневливите хора имат тънки и стегнати устни. Стиснати устни в права линия означават твърда воля, неотстъпчивост, контрол на ума над чувствата. Красивият човек има повдигнати ъгли на устата. Правилно очертаните устни са положителен знак. Когато горната устна е само една права линия, това означава, че умът на този човек се формира сега. Извитата линия на горната устна показва интензивни мисли и чувства. Трапчинката над горната устна е признак на способност за контрол.

Голямата уста означава големи желания, а и по-големи възможности.
Човекът с малка уста обещава много, а изпълнява малко, ако долната устна е завита малко надолу в краищата си, човек има желание да задържи всичко за себе си. Когато долната устна излиза напред, човек обича да го хвалят.

Изобщо красивата уста и красивата усмивка са гаранция за благородство и положителна вътрешна природа. Наличието на вдлъбнатина между устата и брадата е също положителен знак.

Очите прозорец към душата


Какво казва лицето ни за нас

Очите са най-изразителният орган.
Те са огледало на човешката душа. Единственото място, през което минава човешкият дух, това са очите.

Дясното око има отношение към ума и духовния свят, а лявото към сърцето и физическия свят.

Големите очи, когато са с нормална големина и израз, говорят за благородна и разсъдъчна натура.

По-затворените очи имат дипломатичните хора. Прекалено отворените очи означават аномалии и неопределени цели в живота. Малките очи означават ограничен ум.

Сините очи имат връзка с невидимия свят. Хората със сини очи са по-студени по характер и имат по-хладни чувства. Сините очи имат нужда от размишления и философстване. Сините очи приемат и вземат. Те се и надяват.

Хората със зелени очи са по-любознателни.
Те имат повече интереси и са склони към практически занимания.

Кафявите и тъмните очи са израз на сърдечност и топлота. Хората с такива очи са пожертвувателни и общителни. Те са щедри личности. Черните очи означават мъжествен характер. Малките черни очи, сред гъсти черни вежди значат лукавост, гневлив и коварен характер. Хитрост и злоба означават хлътналите и подвижни очи.

Удължените като бадеми очи говорят за хитър ум, лукавство и дипломатичност, особено ако краищата са извити нагоре
. Очи, които са скрити под горния клепач, не говорят добре за човека. Злият и остър поглед съчетан с остър нос и тънка права горна устна, разкриват крайно разсъдъчен тип, студен и пресметлив ум, абсолютен контрол над чувствата.

20.08.2009/Блага Димитрова

 

23 коментарaДобави коментар »

гери

От гери19.02.2010, 17:30 ч.

Боже....ама големи глупости! :DD Сайтът едно време беше интересен, сега вече пишете помии...!

Виж всички коментари за "Какво казва лицето ни за нас".

Още от "Загадъчно"

Индийски хороскоп II част

Индийски хороскоп II част

Кои са основните черти от характера на нашите близки и приятели, дори на нас самите? Как животът ни може да бъде определен от една единствена дума? Може да откриете отговора на този въпрос, благодарение на индийския хороскоп.

Кристалните деца – как да ги познаем?

Кристалните деца – как да ги познаем?

Кои са кристалните деца, какво е характерно за тях и как да ги познаем. Научете повече за кристалните деца.

Вуду- религия или вид магия

Вуду- религия или вид магия

„Вуду“ днес е по-известно като вид магия, въпреки че първоначално възниква като религиозно течение и все още е изповядвана религия в Африка.