Какво казва лицето ни за нас

23 коментара3/5

Лицето е израз на човешката душа. То е съвкупност от линии.

Линиите като строителен материал са два вида: прави и криви. По отношение на пространството правите линии са три вида: вертикални, хоризонтални и наклонени. Вертикалните линии символизират възторг, радост и оптимизъм. Наклонените линии са динамични. Изразяват движение. Те са преход от хоризонталното към вертикалното състояние или обратно. Хоризонталните изглеждат спокойни и тихи.

11333_0.jpgВинаги трябва да имаме предвид, че умът е свързан с правата, а чувствата с кривата линия, ето защо във физическия образ на мъжа преобладават правите, а в жената – кривите.

Да познаем себе си чрез Носа

Носът е главния център на лицето.


  • Горната част на носа е духовна, морална и психическа.Ако тази част е масивна и широка, това означава устойчивост – физическа, морална и психическа. Хлътналата и тясна горна част на носа означава слабо здраве, неустойчивост, липса на самообладание, нерешителност, слаба интелигентност. Ако тази част е силно изпъкнала, това означава доминиране на волята и мисълта. Много изпъкналата горна част означава цинизъм и безсрамие.
  • Средната част на носа е свързана с умствения свят и логиката. Ако тая част е изпъкнала, това значи излишък от въображение, бърз и схватлив ум без дълбочина. Още – способност, личността да влияе над другите. Значи още – неотстъпчивост, „безпардонност." Вдлъбнатата линия има обратно значение. Хората с хлътнали носове са податливи на влияние, отстъпчиви, весели, шеговити. Всяка широка средна част означава възвишени качества на ума и склонност към философия.
  • Долната част на носа е свързана с животинското начало и низши физически качества. Ако тази част е неоформена, груба и дебела, това е белег за груби желания, лакомия. Изобщо широката долна част на носа говори за силни чувства на физическия свят.
Правият ъгъл е необходимо условие за мъдър, уравновесен и разсъдлив ум. Прекалено дългият нос е ненормален и често води до страхливост. Много късият нос никога не осигурява сила и дълбочина на мисълта. Няма гениален човек с къс нос.

Ред е на Челото
Ако челото, носът и брадата не са с еднакви размери, устойчивостта липсва. Долната част на челото е свързана с обективния свят, а горната – със субективния. Челото има три области: долна, свързана със света на фактите, средна – със света на законите и горна – със света на причините и следствията.

Долната част възприема фактите, средната ги складира, а горната ги организира и класифицира.

Колкото се увеличава интелигентността, толкова по-оформено е челото. Тогава по него се появяват и гънки. Хората с тесни чела са добри изпълнители, а хората с широки – творчески натури.

Какво казва лицето ни за нас А Устните казват
Здравият човек има красиви и симетрични линии на устните. Тънките устни не са здравословни. Широките и пълни устни са признак на изобилни чувства, сърдечност и доброта. Издадената напред горна устна означава положителен характер и активна натура. Горната устна е свързана с ума, а долната – със сърцето. С горната устна човек мисли, а с долната чувства.

Хората с тънки устни искат да вършат много неща, но не могат, поради оскъдност и недоимък. Много дебелите устни са на ленивите хора. Гневливите хора имат тънки и стегнати устни. Стиснати устни в права линия означават твърда воля, неотстъпчивост, контрол на ума над чувствата. Красивият човек има повдигнати ъгли на устата. Правилно очертаните устни са положителен знак. Когато горната устна е само една права линия, това означава, че умът на този човек се формира сега. Извитата линия на горната устна показва интензивни мисли и чувства. Трапчинката над горната устна е признак на способност за контрол.

Голямата уста означава големи желания, а и по-големи възможности.
Човекът с малка уста обещава много, а изпълнява малко, ако долната устна е завита малко надолу в краищата си, човек има желание да задържи всичко за себе си. Когато долната устна излиза напред, човек обича да го хвалят.

Изобщо красивата уста и красивата усмивка са гаранция за благородство и положителна вътрешна природа. Наличието на вдлъбнатина между устата и брадата е също положителен знак.

Очите прозорец към душата


Какво казва лицето ни за нас

Очите са най-изразителният орган.
Те са огледало на човешката душа. Единственото място, през което минава човешкият дух, това са очите.

Дясното око има отношение към ума и духовния свят, а лявото към сърцето и физическия свят.

Големите очи, когато са с нормална големина и израз, говорят за благородна и разсъдъчна натура.

По-затворените очи имат дипломатичните хора. Прекалено отворените очи означават аномалии и неопределени цели в живота. Малките очи означават ограничен ум.

Сините очи имат връзка с невидимия свят. Хората със сини очи са по-студени по характер и имат по-хладни чувства. Сините очи имат нужда от размишления и философстване. Сините очи приемат и вземат. Те се и надяват.

Хората със зелени очи са по-любознателни.
Те имат повече интереси и са склони към практически занимания.

Кафявите и тъмните очи са израз на сърдечност и топлота. Хората с такива очи са пожертвувателни и общителни. Те са щедри личности. Черните очи означават мъжествен характер. Малките черни очи, сред гъсти черни вежди значат лукавост, гневлив и коварен характер. Хитрост и злоба означават хлътналите и подвижни очи.

Удължените като бадеми очи говорят за хитър ум, лукавство и дипломатичност, особено ако краищата са извити нагоре
. Очи, които са скрити под горния клепач, не говорят добре за човека. Злият и остър поглед съчетан с остър нос и тънка права горна устна, разкриват крайно разсъдъчен тип, студен и пресметлив ум, абсолютен контрол над чувствата.

20.08.2009/Блага Димитрова

 

23 коментарaДобави коментар »

гери

От гери19.02.2010, 17:30 ч.

Боже....ама големи глупости! :DD Сайтът едно време беше интересен, сега вече пишете помии...!

Виж всички коментари за "Какво казва лицето ни за нас".

Още от "Загадъчно"

Кристалният череп

Кристалният череп

Всеки е чувал за това явление, което често се характериза с израза „черепът не би трябвало  да съществува“. Факт, обаче, че се намира на земята, дори преди година се е помещавал в дома на откривателката си. Кристалният череп.

 Нели Колева: Числата познават нашето минало, настояще и бъдеще

Нели Колева: Числата познават нашето минало, настояще и бъдеще

Нели Колева се занимава с нумерология от много години. Практиката я е научила да борави с езика на числата и да разкодира посланията им. Ето и какво ни сподели Нели за нумерологията.

Любими храни на зодия Рак

Любими храни на зодия Рак

Представителите на зодия Рак са едни от най-големите чревоугодници сред всички ни, съобщават от foodpanda. Те обожават всичко, което са обичали да хапват в детството си.