Децата Индиго

66 коментара4/5

Напоследък се говори за ново поколение деца с изключителни способности. Това са децата Индиго.


Децата Индиго

Самото наименование произлиза от цвета на тяхната аура. А именно, установено е, че всеки човек е обкръжен от своята аура, която се състои от цветове от дъгата.

При тези деца, в тяхната аура преобладава цветът на индигото, т.е. тъмносиния и лилав цвят. Този цвят символизира така нареченото трето око, центърът, който отговаря за интуицията и психическите възможности.
Понеже се смята, че при тези деца третото око е изцяло отворено, те са получили наименованието деца Индиго.

Въобще не става въпрос за деца, които могат да правят чудеса, да материализират или физически да променят предмети, а става въпрос за изключително духовни деца, които със своето поведение и знание от най-рана възраст объркват родителите си и хората, които ги заобикалят.

С развитите морални сетива, любовта към живота, а много често и спомените на миналия живот, те се опитват да влияят върху околния свят и съзнателно дават да се разбере, че са дошли на свят с определена цел. Те представляват придвижването на духовната еволюция на човечеството.

Характерни черти на Детето Индиго
 • Решителен и настойчив.

 • Роден след 1978 год.

 • Проявява се като творческа натура, има склонност към музиката и поезията

 • Склонен е към вредни навици.

 • "Древна душа", чувства се така, като че ли не е на 13, а вече на 43.

 • Интуитивен, способен е да взема правилни решения като се основава изцяло на интуицията си.

 • Независим и горд, даже в унизителни ситуации.

 • В случай, че се натъкне на непреодолима стена от равнодушие и лъжи, е способен на ярост и жестокост.

 • Имат склонност към безсъние, неспокоен сън, нощни кошмари, често заспива трудно или се страхува да заспи.

 • Гори от желание да помогне на целия свят в някакво велико начинание.

 • Отличава се с висока самооценка.

 • В пубертета не са редки периодите на депресия, случвало се е да мисли за самоубийство.

 • Търси истинска, здрава и искрена дружба, има остра нужда от безусловната любов на близките хора, изисква да му се обръща голямо внимание.

 • Често изпитва привързаност към растенията или животните. Някои Индиго дотолкова са влюбени в природата, че разбират езика на птиците и растенията, страдат и преживяват заедно с тях.

 • Детето категорично отказва да върши някои неща: например да стои на опашка. Всички Деца Индиго въобще не могат да търпят да ги заставят да вършат нещо на принципа "аз ти казвам" или "така трябва", или "всички така правят".

 • Въобще не му действат предишните приоми на възпитанието. Той изобщо не реагира на строгите "възпитателни мерки".

 • Детето прави впечатление на необщително, освен ако не се намира в компания на себеподобни.

Децата ИндигоКаквато и да е аурата на децата, те действително въобще не са такива, като нас. Пред очите ни се появява поколението на бъдещето, за което трябва да  създадем плодородна почва.

Как се възпитават Децата Индиго?

Същността на възпитанието на детето се заключава не в това, да му „напълним” мозъка със знания, а в това, да го свържем с процеса, наречен живот, да му помогнем да намери отговори на въпросите: какъв е източника на живота? Защо всичко произхожда, както произхожда? За какво живеем? Къде се намира възможността за свободен избор на човека и какво изисква от нас тази Висша сила, силата на природата?

Много важен елемент във възпитанието на детето се явява примерът на възрастните. Само в случай, ако обучим децата ни на закона, според който действа природата, разясним им накъде ни води тя и каква цел преследва, ще можем да дадем в ръцете им практически инструменти, които ще им позволят да се устроят в тази реалност, в която живеем.

30.07.2009/Блага Димитрова

66 коментарaДобави коментар »

види221

От види22129.09.2012, 19:26 ч.

Мисля че детето ми е индиго поради факта че повечето характерни черти на детето индиго ги има.Сънува странни лабиринти и точки под формата на онези от заровете.Моля ви напишете какво мислите за детето ми.

Виж всички коментари за "Децата Индиго".

Още от "Загадъчно"

Пръстенът разкрива какъв сте

Пръстенът разкрива какъв сте

Пръстен с овален камък се подарява на жена, с която сте в дълбока емоционална връзка. Квадратен камък обичат жените хедонисти, камъка във формата на сълза е за твърдо уверени жени, а камъкът във форма на сърце за романтичните души.

Съвпадения и синхроничности (22-28 февруари)

Съвпадения и синхроничности (22-28 февруари)

Какво ни очаква тази седмица според звездите. Вижте седмичния хороскоп за периода 22-28 февруари, изготвен от топ астролога Татяна Янковска.

Магическите способности на кактуса

Магическите способности на кактуса

Много хора не подозират, че кактусът не е просто декоративно растение, което краси стайната ви градина. В много страни вярват, че кактусът притежава магически способности. Вижте повече за магическите тайни на кактусите.