Пророкът Нострадамус

16 коментара4/5

Напоследък всеки се интересува от края на света. Може би не успяхме достатъчно силно да реагираме, през 2000-та, на „апокалиптичния ентусиазъм”. После се появи календарът на маите, който така и не успя да измести Нострадамус.


Пророкът НострадамусКласиката в „случая Апокалипсис сега” си остават предсказанията на Нострадамус.

Кой е той?


Мишел дьо Нострадем е роден на 14 декември 1503 г., във Франция. Още от малък показва изключителни математически способности и голям интерес към астрологията, наричана тогава "небесна наука". На 14 години заминава да учи в гр. Авиньон. Там изучава философия, граматика и реторика, а в свободното си време се отдава на астрологически и окултни книги.

Дядото на Мишел - Жак научава за желанието на внука си да стане астролог и го убеждава да следва медицина. Така през 1522 г. Мишел се записва да учи медицина в Университета Монпелие. По-късно Мишел се установява в гр. Аген, където просперира като практикуващ лекар и се превръща в най-желания ерген в града. Жени се за обаятелна и красива жена, която го дарява с две деца. През 1537 г. Обаче градът е нападнат от чума. Нострадамус не успява да предпази семейството си от страшната болест и загубва жена си и двете си деца.

Репутацията му на лекар вече не е същата, след като не успява да спаси собственото си семейство. Близките на съпругата му дори го дават под съд след отказа на Нострадамус да върне зестрата. Църквата също завежда дело срещу него и той трябва да се изправи пред ужасяващите инквизитори в Тулуза. Под прикритието на нощта той напуска Аген и се насочва към Италия. Следващите шест години той обикаля Европа. Накрая се установява в гр. Салон, където за втори път открива любовта и стабилността на семейния живот. Жени за богатата вдовица.

Нострадамус успява да изгради живота си наново и се захваща успешно с бизнес с козметични продукти.

През 1550 г. публикува своя първи алманах с предсказания. Той е разделен на 12 части - за всеки месец от годината, като всяка част се състои от по едно четиристишие. Така успехът на първия алманах окуражава Нострадамус и той всяка година публикува нов до края на живота си.

През деня той изграждал репутация на ревностен католик, а вечер никога не спял. Прозорчето на таванската помещение вечно светело, защото рушал безпощадно „религиозните окови” на своето време, изпадайки в транс чрез собственоръчна отвара, която от своя страна му донасяла предсказанията.

Александър Лазарев е унгарски учен, който  твърди, че е успял да разшифрова всички предсказания на знаменития френски гадател. По думите му, в 1102 катрени на гадателя и трите му запазени произведения в проза под формата на писма, е описана бъдещата история на човечеството до XXIII век.
Според него, важен момент в предсказанията на Нострадамус е вероятността през XXII век да се разрази унищожителна Трета световна война, в която ще загине най-малко 30% от населението на Земята. Анализирайки Нострадамовите катрени, унгарският учен стига до извода, че ни очакват три глобални катастрофи.Според него между трите ще има причинно-следствена връзка, т.е. първата ще предизвика втората, а тя пък третата.

Трите световни катастрофи

  1. В началото на епохата на Водолея, която ще продължи от 2003 г. до 4163 г., ще започне Третата световна война. Тя ще е 27-годишна, религиозна и ще обхване половината от територията на Земята и 70% от населението. Войната все още може да се предотврати. Войната ще започне в Южна Европа, а след това ще засегне Северна Африка, Изтока, Азия, Русия и Северна Америка.

  2. През 2056-2058 г. няколко вулкана ще изхвърлят в атмосферата парче от повърхността на Земята с тегло 1,5-2 млрд. тона. То ще прелети през Северния полюс на височина 450-750 км и 7 денонощия след изхвърлянето му ще падне в Южна Европа. Преди падането (около 700-1000 км) парчето ще се раздели на три части. В резултат на удара Великият Рим и Ватикана ще загинат.

  3. През 2066 г. ще започне и едва 20 години по-късно ще завърши разцепването на континенталните плочи на Евразия и Африка.

Пророкът НострадамусНо изпитанията няма да свършат


Осемдесет години по-късно покрай Земята ще прелети планетата Нибиру. Тя ще донесе нова катастрофа, но заедно с това ще стане повратен момент за обръщането на човечеството към нова цивилизация. През ХХII век Земята ще се стабилизира и хората ще започнат процес на възстановяване. След 1000 години ще стане още един катаклизъм: Аравийският полуостров ще се отцепи от Африка. Човечеството ще оцелее в този "Апокалипсис" и ще се развива хиляди години, но технологиите и системата на организация и управление на държавите ще се променят.

Предсказания в стихове

Изобретяването на радиото и крушката
Когато животното е опитомено от човек
след големи усилия и трудности започва да говори,
светкавицата толкова болезнена за пръчката
ще бъде взета от земята и поставена във въздуха. 


Америка наименувана в пророчество
Правилото е останало между двама, скоро ще го забравят,
след три години и седем месеца ще отидат на война.
Техните кораби въстават срещу тях.
Победителят роден на Американска почва
. |

Пророкът НострадамусБомбардирането с атомната бомба
Близо до пристанищата на два града,
ще станат две пречиствание каквито никога преди не са били виждани,
Глад, болести, хора под ножа.
Тогава плачат за помощта на великия безсмъртен Бог!


Стъпването на човек на луната

Ще дойде на ъгъла на Луна,
Където ще бъде взет и сложен в странна земя,
Зелените плодове ще бъдат в голям хаос,
Голям срам, за един ще бъде голямо възхваление.


Любопитно

  • Нострадамус използвал таблетки, съставени от смлени не само розови цветове, но и розови плодове, съдържащи аскорбинова киселина, която днес използваме във Витамин С, и, както знаем, е ефективно средство срещу инфекциите.

  • Той се предпазил от заразяване с чума заради собствената си хигиена и това е нещо, на което сам силно държал преди да отиде при пациент, той самия да е чист както и пациентите да са чисти.

  • Едно от най-потресаващото предсказание е за три властни и тиранични водачи, които той нарича "Антихристи". Това са Наполеон, Адолф Хитлер и неизвестният.

22.05.2009/Блага Димитрова

16 коментарaДобави коментар »

Баге гошо

От Баге гошо25.10.2009, 09:01 ч.

някой да е разгадал последните му пророчества - нямя тъкъв)

Виж всички коментари за "Пророкът Нострадамус".

Още от "Загадъчно"

Какво се крие зад значението на магическите заклинания?

Какво се крие зад значението на магическите заклинания?

Има магически думи, като "фокус мокус" или "абракадабра", които всички сме чували, а илюзионистите използват в своите представления. Въпреки популярността на тези фрази обаче, тяхното значение и произход остават загадка за мнозина. Открийте какво се крие зад най-популярните магически заклинания:

Снаха според зодията

Снаха според зодията

Вижте каква снаха сте според зодиакалния знак и как това се отразява на отношенията ви с вашите свекър и свекърва.

Нели Колева: Рождената дата показва характера на човека

Нели Колева: Рождената дата показва характера на човека

Датата, на която е роден индивидът, е значим идентификатор, който непрекъснато си взаимодейства с други компоненти като: личната година в която се намираме, жизнен път, период от живота ни, в който се намираме.