Освещаване на дома – какво, кога, как и защо?

0 коментара0/5

Когато човек се нанесе в нов дом, бил той купен или под наем, трябва да се освети. Вижте какво трябва да знаете за освещаването на дома.

Освещаване на дома – какво, кога, как и защо?
Освещаване на дома – какво, кога, как и защо?

Кога се освещава домът?

Добре е да осветите дома, преди да се нанесете. Ако преди вас жилището е имало други собственици, освещаването ще изчисти жилището от натрупана негативна енергия.

Неблагоприятна енергия у дома >>>

5 начина за защита от негативна енергия >>>

Мнозина твърдят, че дори при ново жилище трябва да се направи освещаване.

Причината: Строителите може да се направили магия на сградата и това да донесе различни проблеми на всичките й обитатели.

Освещаване на дома – изгонете злите сили

Кой, кога и как освещава дома?

Според традициите и религиозните схващания домът трябва да се освети от свещеник. Той идва, чете специална  молитва и ръси дома с китка здравец/ чемшир и светена вода. Поръсват се както пода, така и стените.

Най-подходящата дата за освещаване на дома е 14-ти октомври, Петковден

Според някои по-нестандартни прочити освещаването на дома е вид екзорсизъм. Защото прогонва злите сили и духове от дома ви.

Някои хора, предпочитат сами да осветят дома си. Те взимат светена вода от църквата и с китка здравец/чемшир поръсват ъглите и прага на дома. Въпрос на личен избор, религиозни (пред)убеждения е кое ще изберете.

Фън Шуй съвети за вашия дом >>>

Освещаване на дома – изгонете злите силиНа освещаването на дома се канят само най-близки хора – родителите на семейството, кумове и тесен кръг приятели. Преди да посрещнете гостите си, вземете за дома си малко жито и бутилка вино. Празненството не минава и без традиционната българска питка.

Когато гостите ви дойдат, те трябва да носят подаръци за дома. Не е препоръчително гостите ви да са с празни ръце. Това ще попречи на благоденствието на семейството.

Идеи за подаръци за новодомци >>>

Когато пристъпят прага на новия дом, гостите хвърлят по земята монети, за да е добро финансовото състояние на семейството.

За да запазите дома си чист от зли сили, внимавайте кого каните на гости. Ако се притеснявате, че някой може да ви урочаса, вържете червен конец на бравата. Червеният конец не е  християнски символ или амулет, но пък мнозина вярват в способността му да предпазва

Червен конец за здраве и късмет >>>>

За да пречистите дома си, може да извършвате този дребен и лесен ритуал. Всеки последен ден от месеца хвърляйте по щипка сол през прага на вратата отвътре навън. Това трябва да се случи след залез слънце и преди полунощ (преди да е настъпил новият месец). Така изчиствате негативните влияния на стария месец, пречиствате дома си и започвате новия на чисто.

А вашият дом осветен ли е? Вярвате ли, че домът трябва да се освети?

29.08.2014/ Радослава Михайлова
 

Още за: дом, уроки

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Освещаване на дома – какво, кога, как и защо?".

Още от "Загадъчно"

Как зодиите прекарват свободното си време?

Как зодиите прекарват свободното си време?

Всяка зодия има специфични особености на характера и харесва различни неща, което се отразява и на хобито и на предпочитанията й, свързани със свободното време. Как зодиите прекарват свободното си време?

Добрите и лошите месечни дни

Добрите и лошите месечни дни

Едно на друго почти всички месеци се състоят от средно 30 дни, които според наблюденията на астрономите се разделят на лоши и добри по следния начин:

Китайски хороскоп за 2010 година

Китайски хороскоп за 2010 година

Тази година началото на новия китайски хороскоп съвпада със деня на св. Валентин.