Омамори - японски амулет

1 коментар0/5

Омамори е японски амулет, който ви предпазва от злини и талисман, който ви носи късмет.

Омамори - японски амулет
 © istockphoto.com

По традиция омамори е ръчно изработена торбичка тип плик от копринена тъкан, в която е сложено листче с молитва за късмет, благоденствие и предпазване от зли сили, направена от монах. Това листче не трябва да се вади, за да не се развали магическото му действие. А торбичката е затворена с въже, вързано на възел тип "мизухики" (японско изкуство).

За да действа като талисман и амулет, омамори трябва да се носи на ключодържател, в джоба на дрехите си, да го сложите в колата си, окичен на дамската ви чанта или до входната врата у дома.

Омамори има срок на годност или поне така казват просветените в будизма и шинтоизма, двете религии, които стоят в основата на молитвите, написани и пъхнати в копринените торбички. Смята се, че най-силно е действието на талисмана в рамките на година. После действието му отслабва и е добре да си вземете нов, а старият да върнете в будистки храм, ако имате тази възможност.

Добави описаниеВсеки талисман има типични символи, свързани с географския район и религиозни храмове, около които може да се сдобиете с омамори. Символите върху копринената торбичка са свързани и с целта, за която е предназначен омамори. Амулетът за "Успех" носи символа стрела, характерен за шинтоизма и свързан с постигането на поставени цели. 

Вижте още:  Талисмани и амулети за щастлив живот >>>

Мнозина вярват, че омамори е мощен талисман поради факта, че е свързан с будизма. Други смятат, че омамори има по-скоро плацебо ефект.

Омамори от амулет се е превърнат и в японски сувенир, който може да намерите на улични сергии и в сувенирните магазини. Разбира се, тези пликчета не са ръчно направени, нито листчето в тях крие монашеска молитва, но пак се вярва, че са силен талисман, който ще ви пази.

Добави описание

Вижте още:  Манеки Неко - котка талисман >>>

25.04.2017/Ели Йорданова

1 коментарДобави коментар »

Silwi25

От Silwi2525.04.2017, 16:15 ч.

Къде в България мога да си закупя такъв талисман?

Виж всички коментари за "Омамори - японски амулет".

Още от "Загадъчно"

Бяла магия

Бяла магия

Какво представлява бялата магия и крие ли рискова за онези, които я практикуват, и за хората, за които се прави. Научете малко повече за бялата магия.

Любовен Хороскоп от Нели Колева за 14.02.2014

Любовен Хороскоп от Нели Колева за 14.02.2014

Датата 14 февруари съдържа всички цифри от настоящата 2014 година, но това не трябва да притеснява влюбените двойки или тези, които са в етап на опознаване с любимия.

Когато ме сърби...

Когато ме сърби...

Какво значи, когато ви засърби ухото или носът? Дали да чакате щастие и успех или пък проблеми и затруднения? Съществуват различни суеверия за това какво може да ви сполети, когато ви сърби...