На коя древногръцка богиня отговаря вашата зодия?

0 коментара0/5

Коя е вашата богиня покровителка и кои специални нейни качества притежавате и вие?

На коя древногръцка богиня отговаря вашата зодия?
 © iStock

Трудно е да се каже кой и къде за пръв път е открил връзката между позицията на звездите и съдбата на човека. В Древна Гърция звездобройците притежавали специална звезда карта, която не приличала на съвременната. Техните имена били свързани с гръцките богове и така всеки месец има свой покровител. Смята се, че човек, роден под звездата подкровителствана от конкретно божество, е орисан да притежава неговите качества. Открийте, коя е вашата богиня покровителка?

Овен - Атина

Атина - една от най-почитаните гръцки богини. Тя притежава свръхмъдрост и се счита за покровителка на занаятите. Родените в месеца на Атина са трудолюбиви и лесно постигат успехи в професионален план. Отличителна черта на тези хора, според древногръцкия хороскоп, е стремежът към самоусъвършенстване.

Отрицателно качество на този знак обаче е тяхната несдържаност, непоносимост към критика и  доза егоизъм. Въпреки това не са добри приятелки и верни съпруги.

Телец - Деметра

Към богинята Деметра, древните гърци винаги са се отнасяли с голямо уважение. Тя е покровител на земеделците и майките. Според гръцкия хороскопа, Телците, които са родени в месеца на Деметра, са трудолюбиви и отговорни, притежават практическо мислене и безпрецедентна изобретателност. Основните ценности за такива хора са семейството и дома. За тях те са готови да жертват всичко.

Близнаци - Ирида

Добави описание

Ирида е пратеникът на боговете и нейната задача е да разнася нарежданията на боговете по всички краища на света: на земята, в дълбините на морето и дори в царството на мъртвите. Точно като нея Близнаците обичат да пътешестват, способни са да предприемат най-невероятни неща, но само при едно условие: да им бъде наистина интересно и вълнуващо.

Представителите на тази зодия са запалени купонджии и страхотни приятели. Освен това те са много общителни и рядко приемат съществуването на някакви граници между хората. Както Ирида връхлитала в покоите на Зевс, така и дамите Близнаци са готови да се запознаят и с президента, ако им се отдаде такава възможност. Те покоряват със своя чар и естественост, които им печелят обожанието на околните.

Рак - Гея

Гея - богинята на Земята, е почитаната като майката на света, от чиито недра започва живота. Точно като нея, Ракът обича да се грижи, да възпитава и да дава съвети.

Всъщност  Гея някога са наричали Хтония, а прилагателното „хтоничен“  се отнасяло до дивата същност на земята и подземния свят. Така и Раците в ролята си майки са способни да се борят и да изпратят в Ада всеки, който заплашва детето им или техен близък.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Амулети за всяка зодия >>>

Лъв - Хера

Хера е една от най-мощните богини на Древна Гърция и покровителка на семейството. Родените под нейната звезда се смятат за отговорни и честни хора. Не понасят лъжите и лицемерието, които усещат интуитивно.

На тях винаги може да се разчита, тъй като са надеждни партньори в бизнеса и любовта. Родените под този знак виждат същността на хора. Ето защо е по-добре да не се опитвате да ги измамите, защото ще изпитате гнева им върху себе си.

Дева - Темида

Добави описание

Темида - богиня на правосъдието и съпруга на Зевс. Темида е символ на справедливостта и честността. Тя е и гласът на Бога - Темида била тази, която изричала волята на Зевс, за да може да достигне до всеки простосмъртен, без той да загуби слуха си от гръмовния глас на Зевс.

Едно от качествата, които Темида дарява на родените в нейния месец е искреността. Девите  винаги говорят истината и рядко променят мнението си. Те винаги претегля на кантар фактите и рядко се доверява само на чувствата си.

Везни - Персефона

Персефона е сред най-ухажваните богини, като двама от нейните обожатели са Арес и Аполон. Заради своята провитворечива същност обаче, тя не успяла да избере само един. В крайна сметка съдбата решава красавицата да изживее своя живот с  Хадес – богът на подземния свят. И макар той да я отвлича и взема със себе си в царството на мъртвите, те заживяват щастливо.

Тази легенда е показателна и води към една от най-отличителните черти на Везните – тяхната нерешителност. Те винаги чакат нещата да се случат от самосебе си и не предприемат сами действие. Ако дадете на Везните решение на даден проблем, те ще го приемат за правилен. За тях са еднакво привлекателни както предизвикателствата, така и спокойния начин на живот.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Как се влюбва всяка зодия? >>>

Скорпион - Хеката

Хеката е богинята на подземния свят. Тя е господарка на вещиците, учи на магьосничество и комуникира с мъртвите души. От нея се страхуват всички на Олимп.

Обаянието, което притежава, богинята предава и на родените в нейния месец. Така жената Скорпион е изкусителка, в нея може да се влюбиш от пръв поглед, но същевременно е опасна. Тези жени винаги постигат онова, което искат и  рано или късно знаят, че ще им се кланят, по един или друг начин.

Стрелец - Артемида

Добави описание

Древногръцката богиня Артемида е покровителка на лова и дивата природа. Родените под нейния знак са искрени и честни хора, които притежават вродена интуиция.

Жените Стрелци са страсни натури. Те влагат ентусиазъм и сърце във всяко свое начинание. Те  не толерират монотонността, но желанието им за приключения понякога води до проблеми на околните. Стрелците обаче винаги се измъкват от тежките ситуации по невероятен начин.

Козирог - Хестия

В Древна Гърция Хестия била почитана като пазител на семейното огнище. Хората, на които съдбата е дарила тази покровителка, са тихи и спокойни. Шумните компании и новите познанства, не ги привличат дори в младежките години. В същото време те са с много чувствителен характер. Лесно се обиждат, тъй като са готови да виждат навсякъде уловка или укор.

Родените под този знак са трудолюбиви и отговорни, но ако не получат похвала за упорита си работа, са склонни да се обидят, тъй като се нуждаят от одобрението на околните, за да се чувстват значими.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Каква сватба искат различните зодии? >>>

Водолей - Нике

Нике е богинята на победата. Тя често е изобразявана с крила или летяща над земята. Като покровителка на Водолеите, тя ги е дарила със невероятен стремеж към свободата. Те са неизчерпаем запас от жизненост и оптимизъм, но не търпят да ги ограничават.

Освен това, Водолеите винаги печелят. Така че, ако спешно се нуждаете от късмет се помолете на богинята Нике или се сприятелете с Водолей. Нике е щедра богиня, ето защо хората родени под нейната звезда са щедри и винаги биха споделили победата си с околните.

Риби - Афродита

Добави описание

Афродита е богинята на любовта. В нейна чест са написани и изпети множество балади. Хората, родени в нейния месец, винаги привличат вниманието и са предпочитани за приятели. Любовта е онова, без което Рибите не могат да съществуват. Няма значение кой изразява тази любов - противоположния пол, старата дама, съсед или домашен любимец. В замяна обаче те също дават много любов и обичат да правят подаръци.

Но горко на онзи, който отхвърли любовта на жена, покровителствана от Афродита. Това ще я накара да изпадне в ярост и ще предизвиква изгарящо желание за отмъщение.

26.05.2017/ Боряна Харлова

Още от "Загадъчно"

И Дзин – да променим съдбата си

И Дзин – да променим съдбата си

До преди 10 години никой не беше чувал за Фън Шуй, а сега всяка трета жена подрежда дома си спрямо него. Новата световна мания е И Дзин – книгата на промените.

Какъв човек си според кафето, което пиеш

Какъв човек си според кафето, което пиеш

Еспресо, кафе с мляко и захар, капучино... Кафето, което обичате, издава много за темперамента ви. Вижте какво говори за вас любимото ви кафе?

Хоопонопоно – силата на прошката

Хоопонопоно – силата на прошката

Хоопонопоно е доказателство за силата на прошката. Хоопонопоно е практика с дългогодишна традиция, която не спира да намира последователи. Какво представлява Хоопонопоно и какво е действието му?