Магическите способности на кактуса

0 коментара0/5

Много хора не подозират, че кактусът не е просто декоративно растение, което краси стайната ви градина. В много страни вярват, че кактусът притежава магически способности. Вижте повече за магическите тайни на кактусите.

Магическите способности на кактуса

В някои краища не света кактусът се смята за символ на дълголетие и здраве и за защитник на дома, пазител на спокойствието и разбирателството. Смята се, че в иглите на кактусите се крие енергия, която неутрализира негативните мисли. С кактусови игли се правят и магии с восък, дърво или върху вуду кукли.

Кактусите предпазват собствениците си от енергийни вампири, уроки, черни магии и отрицателна енергия, като обръщат заклинанията към този, който ги е отправил. Интересното обаче е, че кактусът първо примамва отрицателната енергия с бодлите си, а след това я неутрализира, като не й позволява да достигне до обитателите в дома.

Вижте също: Кактуси - как да ги отгледаме?

В същото време много хора вярват, че кактусовите игли излъчват невидими импулси, които успокояват хората, намаляват гнева и агресията, прави ги по-толерантни и уравновесени. По тази причина американците вярват, че трябва да има поне един кактус вкъщи, а за да предпазят дома си от крадци и лоши помисли слагат по един кактус на всеки прозорец.

Добави описание

В даден момент обаче кактусите се „задръстват“ с негативна енергия и се налага да ги освободите от нея. Това може да стане като веднъж годишно изплакнете кактуса под течаща струя вода или като го пресадите.

Вижте също: Кактус топи килограми

В миналото хората са си правили амулети с кактусови игли, за да предпазят дома си от черни магии. За целта слагали в стъклен буркан игли от кактус, карфици, шевни игли, пирони. След като го затворят го заравяли в градината пред дома. Другият вариант е да се сложи до входната врата, но така, че да не се вижда – иначе няма да има същия успех.

В някои страни използвали кактуса и когато ставало дума за любовни проблеми. Например, ако семейството искало да омъжи дъщеря си, временно изкарвали кактусите извън къщата, но оставяли един в спалнята й, за да запазят целомъдрието й до брака.

Ако искате да се предпазите от завистливи очи и негативни енергии, сложете един малък кактус и на бюрото в офиса.

05.09.2014/ Христина Спасова

Още за: кактус, магия

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Магическите способности на кактуса".

Още от "Загадъчно"

Стъпалата издават характера

Стъпалата издават характера

Характерът на човека може да се познае по стъпалата и дори по всеки отделен пръст. Вижте какво издава за характера ви формата на стъпалото и какъв сте според пръстите на краката.

 Нели Колева: Числата познават нашето минало, настояще и бъдеще

Нели Колева: Числата познават нашето минало, настояще и бъдеще

Нели Колева се занимава с нумерология от много години. Практиката я е научила да борави с езика на числата и да разкодира посланията им. Ето и какво ни сподели Нели за нумерологията.

Кристалният череп

Кристалният череп

Всеки е чувал за това явление, което често се характериза с израза „черепът не би трябвало  да съществува“. Факт, обаче, че се намира на земята, дори преди година се е помещавал в дома на откривателката си. Кристалният череп.