Магическите способности на кактуса

0 коментара0/5

Много хора не подозират, че кактусът не е просто декоративно растение, което краси стайната ви градина. В много страни вярват, че кактусът притежава магически способности. Вижте повече за магическите тайни на кактусите.

Магическите способности на кактуса

В някои краища не света кактусът се смята за символ на дълголетие и здраве и за защитник на дома, пазител на спокойствието и разбирателството. Смята се, че в иглите на кактусите се крие енергия, която неутрализира негативните мисли. С кактусови игли се правят и магии с восък, дърво или върху вуду кукли.

Кактусите предпазват собствениците си от енергийни вампири, уроки, черни магии и отрицателна енергия, като обръщат заклинанията към този, който ги е отправил. Интересното обаче е, че кактусът първо примамва отрицателната енергия с бодлите си, а след това я неутрализира, като не й позволява да достигне до обитателите в дома.

Вижте също: Кактуси - как да ги отгледаме?

В същото време много хора вярват, че кактусовите игли излъчват невидими импулси, които успокояват хората, намаляват гнева и агресията, прави ги по-толерантни и уравновесени. По тази причина американците вярват, че трябва да има поне един кактус вкъщи, а за да предпазят дома си от крадци и лоши помисли слагат по един кактус на всеки прозорец.

Добави описание

В даден момент обаче кактусите се „задръстват“ с негативна енергия и се налага да ги освободите от нея. Това може да стане като веднъж годишно изплакнете кактуса под течаща струя вода или като го пресадите.

Вижте също: Кактус топи килограми

В миналото хората са си правили амулети с кактусови игли, за да предпазят дома си от черни магии. За целта слагали в стъклен буркан игли от кактус, карфици, шевни игли, пирони. След като го затворят го заравяли в градината пред дома. Другият вариант е да се сложи до входната врата, но така, че да не се вижда – иначе няма да има същия успех.

В някои страни използвали кактуса и когато ставало дума за любовни проблеми. Например, ако семейството искало да омъжи дъщеря си, временно изкарвали кактусите извън къщата, но оставяли един в спалнята й, за да запазят целомъдрието й до брака.

Ако искате да се предпазите от завистливи очи и негативни енергии, сложете един малък кактус и на бюрото в офиса.

05.09.2014/ Христина Спасова

Още за: кактус, магия

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Магическите способности на кактуса".

Още от "Загадъчно"

И Дзин – да променим съдбата си

И Дзин – да променим съдбата си

До преди 10 години никой не беше чувал за Фън Шуй, а сега всяка трета жена подрежда дома си спрямо него. Новата световна мания е И Дзин – книгата на промените.

Кехлибарената стая

Кехлибарената стая

Представете си стая. Представете си съкровища. А сега си представете съкровище, което принадлежи на руската империя – стаята е облицована в кехлибарени панели със златен кант и огледала. Тя е наричана „осмото чудо”.

Коледен подарък според зодията - част 2

Коледен подарък според зодията - част 2

Всяка зодия има характерни черти, които определят предпочитанията й в различни сфери. Затова е добре да вземете предвид астрологичните особености на вашите близки, когато избирате подаръци за празниците. Вижте какъв коледен подарък да подарите според зодията