Кундалини – енергията на съзнанието

2 коментара0/5

Вярвате ли, че в тялото ви има енергия, която можете да събудите и да се превърнете в нов човек и да виждате света по различен начин. Вижте какво представлява Кундалини енергията и как можете да я събудите.

Кундалини – енергията на съзнанието
Кундалини – енергията на съзнанието

Какво е кундалини?

Кундалини е енергия, която всеки човек притежава. Обикновено Кундалини енергията е в т.нар. „спящо състояние”, затова и повечето хора не подозират, че съществува. При някои хора обаче тази Кундалини енергия се събужда и открива съвсем нови възможности и усещания за човека. Събуждането на тази Киндалини енергия може да е свързано с приятни усещания (ако е резултат от медитация или целенасочени усилия), но може и да е свързано с болка (ако Кундалини се отключи след травмиращо за човека събитие).

Аурата - какво трябва да знаем? >>>

Чакрите - извор на енергия >>>

Кундалини – енергията на съзнаниетоКундалини енергията не се признава от науката, дори голяма част от практикуващите йога, дори учителите, не могат да я обяснят, защото не са я изпитали. Въпреки това мнозина вярват, че събуждането на Кундалини енергията винаги е изпитание за тялото. Причината е, че Кундалини отваря пътища в нервната система. Количеството енергия е толкова голямо, че нервната система не успява да го побере и затова човек може да изпитва физическа болка.

Къде е концентрирана Кундалини енергията?

Кундалини енергията се намира в чакрата в долния край на гръбнака. Смята се, че при събуждането енергията „пропълзява” по целия гръбнак и излиза през чакрата, която се намира на фонтанелата.

Любопитно: На санскрит Кундалини означава змия, змийска сила или скрита, спотаена (енергия) като змия

Как „се събужда” Кундалини енергията?

Кундалини енергията може да се събуди, ако човек спазва някаква дисциплина на духа. Най-често това се случва след дългогодишно редовно медитиране. След като човек отключи Кундалини енергията си, той изпитва нов вид сила у себе си. Отключването на Кундалини енергията се свързва с нови усещания, емоции и дори видениq. Йоги, отключили своята Кундалини енергия, казват, че усещането е като че  в тялото ти има течен огън.

5 начина за защита от негативната енергия >>>

Неблагоприятната енергия у дома >>>

Кундалини – енергията на съзнанието

Любопитно: В някои древни текстове отпреди 3 000 години се говори за хора, събудили своята Кундалини енергия

Какво става след като събудим Кундалини енергията?

Смята се, че когато човек събуди своята Кундалини енергия, има верен спътник по време на своето духовно пътуване и израстване. Тази енергия има своите външни белези – човек изглежда по-жив и по-щастлив, дори улеснява преминаването през препятствия.

09.01.2015/ Радослава Михайлова

2 коментарaДобави коментар »

Блум

От Блум13.01.2015, 11:34 ч.

Инсайт, благодаря, аз прочетох. Пак ще го чета, защото не осмислих всичко. Дрипата на старата мисъл...това ли е. Не чрез спиране на ума, а чрез промяна на мислите. Затова ли каза преди, че медитацията е атавизъм. Много ми...

Виж всички коментари за "Кундалини – енергията на съзнанието".

Още от "Загадъчно"

Каква алкохолна напитка подхожда на личността ви?

Каква алкохолна напитка подхожда на личността ви?

Любимата ви алкохолна напитка е като огледален образ на характера, дори визията ви. Тя е вашият уникален подпис. Ако пък все още не се установили коя е вашата алкохолна напитка, вижте коя от изброените ви пасва най-добре.

15 неизвестни факти за сънищата

15 неизвестни факти за сънищата

Сънувате ли? Всички сънуват, дори и да не искат. Сънищата са една мистериозна част от живота ви, която носи със себе си много въпроси без отговор. Ето едни от най-любопитни факти за сънищата, които може би не знаете.

Мандала - тайнственият символ

Мандала - тайнственият символ

Чували ли сте думата мандала? Научете какво се крие зад нея, какво символизира мандалата и как можем да я използваме, за да релаксираме. Мандала - що е то?