Коя зодия е Дядо Коледа?

0 коментара0/5

Задавали ли сте си този въпрос? Дали Дядо Коледа е една от 12-те ни познати зодии, или е представител на съвсем различен зодиакален знак. Вижте коя зодия е Дядо Коледа.

Коя зодия е Дядо Коледа?
 © istockphoto.com

Както самият образ на Дядо Коледа, така и зодията му е обгърната от мистерия. Едни смятат, че е Стрелец, други залагат на Риби, а трети вярват, че добрият старец е Козирог. Коя теория, обаче, е вярна?

Дядо Коледа е зодия Стрелец

Понеже никой не знае кога точно е роден Дядо Коледа, гадаенето коя зодия е той започва отзад напред. Или иначе казано, астрологията може да работи и на принципа “Кажи ми какъв е характерът ти, за да ти кажа каква зодия си”. Следва да се замислим:

Добави описание

Какъв е характерът на Дядо Коледа?

Не случайно го наричаме “добрият старец”. Основна черта на характера му е добротата. Дядо Коледа е също много щедър (само той е способен да подарява толкова много подаръци), винаги весел и позитивен, както и голям чревоугодник. Той е много работлив, мотивиран и целенасочен (как иначе щеше да се справя с изработването и разнасянето навреме на всички подаръци за Коледа). Дядо Коледа е прекрасен слушател и много търпелив, а изключително важно, ако вземем предвид, че основните му  събеседници са децата. Дядо Коледа е авантюрист по душа – всяка година е готов отново да впрегне шейната за дълго пътешествие и да се пробва още ли е добър във влизането на гости през комина. Или иначе казано, Дядо Коледа е едно непораснало дете. Всички тези черти от характера доказват, че Дядо Коледа определено е зодия Стрелец.

Вижте още:
10 неща, които всеки стрелец рано или късно разбира >>> 
Кой е кристалът на зодия Стрелец >>> 
Хороскоп за зодия Стрелец >>> 
Любимите храни на зодия Стрелец >>>

Добави описание

Дядо Коледа е зодия Риби

Тази теория се ражда от догадките кой всъщност е реалният образ, който се крие зад Дядо Коледа.  Най-разпространеното вярване е, че добрият старец е всъщност Свети Николай Чудотворец, покровител на деца, моряци, пивовари, несправедливо обвинени, покаяли се грешници, търговци  и банкери. Смята се, че Св. Николай е роден в началото на март, откъдето следва, че зодиакалният му знак е Риби.

Кой е Дядо Коледа? >>> 

Добави описание

Дядо Коледа е зодия Козирог

Тази теория не се основава не на рожденната дата на Дядо Коледа или на чертите от характера му, а на връзката на образа му с 25 декември. От астрологична гледна точка това е времето на настъпването на зимното слънцестоене и преминаването в зодия Козирог. А дълбоката връзка на Дядо Коледа с този период от годината, за мнозина автоматично го обвързва и със зодиакалния знак Козирог.

13.12.2016/Ели Йорданова

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Коя зодия е Дядо Коледа?".

Още от "Загадъчно"

Поверия за Великден

Поверия за Великден

Като всеки голям празник, в миналото Великден е бил и ден, според който хората са гадаели какво ги очаква в бъдеще и са извършвали ритуали, които да им донесат здраве и късмет. Вижте някои от по-разпространените поверия за Великден.

Вярвате ли, че зодиите предначертават любовта?

Вярвате ли, че зодиите предначертават любовта?

Човешкото съзнание е изключително манипулативно, когато заговорим за зодии, партньорство и любов.

Какъв човек сте според  формата на ушите?

Какъв човек сте според формата на ушите?

Според китайците формата на ушите издава много за характера на човека. Вижте какъв човек сте според формата на ушите.