Коя зодия е Дядо Коледа?

0 коментара0/5

Задавали ли сте си този въпрос? Дали Дядо Коледа е една от 12-те ни познати зодии, или е представител на съвсем различен зодиакален знак. Вижте коя зодия е Дядо Коледа.

Коя зодия е Дядо Коледа?
 © istockphoto.com

Както самият образ на Дядо Коледа, така и зодията му е обгърната от мистерия. Едни смятат, че е Стрелец, други залагат на Риби, а трети вярват, че добрият старец е Козирог. Коя теория, обаче, е вярна?

Дядо Коледа е зодия Стрелец

Понеже никой не знае кога точно е роден Дядо Коледа, гадаенето коя зодия е той започва отзад напред. Или иначе казано, астрологията може да работи и на принципа “Кажи ми какъв е характерът ти, за да ти кажа каква зодия си”. Следва да се замислим:

Добави описание

Какъв е характерът на Дядо Коледа?

Не случайно го наричаме “добрият старец”. Основна черта на характера му е добротата. Дядо Коледа е също много щедър (само той е способен да подарява толкова много подаръци), винаги весел и позитивен, както и голям чревоугодник. Той е много работлив, мотивиран и целенасочен (как иначе щеше да се справя с изработването и разнасянето навреме на всички подаръци за Коледа). Дядо Коледа е прекрасен слушател и много търпелив, а изключително важно, ако вземем предвид, че основните му  събеседници са децата. Дядо Коледа е авантюрист по душа – всяка година е готов отново да впрегне шейната за дълго пътешествие и да се пробва още ли е добър във влизането на гости през комина. Или иначе казано, Дядо Коледа е едно непораснало дете. Всички тези черти от характера доказват, че Дядо Коледа определено е зодия Стрелец.

Вижте още:
10 неща, които всеки стрелец рано или късно разбира >>> 
Кой е кристалът на зодия Стрелец >>> 
Хороскоп за зодия Стрелец >>> 
Любимите храни на зодия Стрелец >>>

Добави описание

Дядо Коледа е зодия Риби

Тази теория се ражда от догадките кой всъщност е реалният образ, който се крие зад Дядо Коледа.  Най-разпространеното вярване е, че добрият старец е всъщност Свети Николай Чудотворец, покровител на деца, моряци, пивовари, несправедливо обвинени, покаяли се грешници, търговци  и банкери. Смята се, че Св. Николай е роден в началото на март, откъдето следва, че зодиакалният му знак е Риби.

Кой е Дядо Коледа? >>> 

Добави описание

Дядо Коледа е зодия Козирог

Тази теория не се основава не на рожденната дата на Дядо Коледа или на чертите от характера му, а на връзката на образа му с 25 декември. От астрологична гледна точка това е времето на настъпването на зимното слънцестоене и преминаването в зодия Козирог. А дълбоката връзка на Дядо Коледа с този период от годината, за мнозина автоматично го обвързва и със зодиакалния знак Козирог.

13.12.2016/Ели Йорданова

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Коя зодия е Дядо Коледа?".

Още от "Загадъчно"

Китайски хороскоп за 2010 година

Китайски хороскоп за 2010 година

Тази година началото на новия китайски хороскоп съвпада със деня на св. Валентин.

Нели Колева: Нумерологичен Хороскоп по Лична година – II част

Нели Колева: Нумерологичен Хороскоп по Лична година – II част

Изчисляване на Лична година. Изчисляването и правилното тълкуване на вибрацията Лична година е от съществено значение за точността на Нумерологичната Прогноза.

Годината на Петела, 2017

2017 - Годината на Петела

Според Китайския хороскоп 2017 е Годината на Огнения Петел. Какво ни очаква през годината на 2017 - Годината на Петела. Какво е значението на елемента Огън. Вижте хороскоп за 2017 - Годината на Петела