Кои са сънищата, които никога не трябва да пренебрегвате

0 коментара0/5

Разберете кои са най-значимите символи, които може да сънувате и какво предупреждение се опитват да ви дадат.

Кои са сънищата, които никога не трябва да пренебрегвате
 © iStock

В основата си сънищата са отражение на реалността, а символите в тях могат да засегнат живота ни. Те са важни картини, които ни дават възможност да разберем себе си и обкръжаващия ни свят, стига да бъдат разтълкувани правилно. Ето защо ви представяме шест от най-често срещаните символи в сънищата и тяхното значение:

Летенето в съня най-често се асоциира с волята и силата, която притежавате. Летенето е способност, от която хората са лишени, ето защо когато летите на сън вие имате възможност да разкриете вътрешната сила, която притежавате или която ви липсва. Вашето психическо състояние също може да бъде разкрито от такъв тип сънища. Контролът над полета и лекотата, с която летите и кацате идиндикират, че се намирате в психическо равновесие и чувствате, че ръководите собствения си живот. Падането или страхът от летене от друга страна могат да символизират страх от предизвикателства или провал.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:Добави описание

 

    15 неизвестни факти за сънищата >>>

 

 

Сънищата свързани с храна, често са метафора за определен аспект от живота, който ни вълнува в конкретния момент. Има случаи обаче, когато такива сънища отразяват несбъднати желания. Ако не сте доволни от живота си, именно в съня си се опитвате да удовлетворите желанията си, а храната се оказва наи-честия избор за това. Всеки вид храна, която се появява в съня ви има собствено значение, което се определя от формата и цвета. Орехът, например, символизира умствените способности, докато мангото е олицетворение на похотта.

Символиката на преследването в съня е показател за тревожност, страх и уязвимост. Как се справяте с преследването в съня си отразява начинът, по който се справяте с натиска и стреса в реалността. Да сънувате, че ви преследват може да означава, че се опитвате да избегнете конфронтация. Ако преследвачът се окажете самите вие, тогава се опитвате да надвиете собствените си страхове.

Добави описание

Мистичните обекти в съня като еднорог, езически бог, джудже и т.н., обикновено се отнасят до копнеж за вяра в нещо духовно или свръхестествено. Вие подсъзнателно поставяте този обект в съня си, за дави напомня да търсите по-дълбок смисъл в нещата. Възможно е нещо в живота ви да е скрито от вас и в съня си да усещате това, като му отдавате специално значение. Правите го, защото разбирате, че ви влияе. Древните народи са смятали, че сакралните обекти в съня са духовно съобщение, което отвежда към отредената за всеки съдба.

Да бъдеш гол в съня си може да има различни значения според етапът от живота, в който се намира човек. Дрехите винаги символизират прикриване на нещо, тъй като хората са единствените животни, които крият тялото си под тях. Ако всички останали в съня са облечени, голотата може да означава уязвимост или желание да бъдете приети в дадена среда/общност. Освен това може да означава, че криете нещо и се страхувате другите да не го научат. От друга страна голотата може да има точно противоположното значение, че нямате какво да криете от останалите или че имате желание да бъдете център на внимание, точно като ексхибиционистите.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:Добави описание

 

     Сънища, които вещаят нещастие >>>

 

 

Животните в съня също имат различни значения, според своя вид и големина. В общия случай животното олицетворява част от вашата личност или вашите страхове и надежди. Ако животното е диво това вероятно се отнася до неопитомената част от вашата личност – подсъзнание. Ако животното е домашно, то се свързва или с рационалната страна на ваша личност или с конкретно животно, което има значение в живота ви. В много култури се е съхранило вярването, че животно в съня представлява личния дух закрилник – животното, което е най-близко до личността на човека.  Смята се, че човек може да се научи да следва този дух в съня си, и по този начин да открие истинската си същност. Ако животното говори, информацията, която получавате от него представлява скрито знание, което не може да бъде получено по друг начин.

Още от "Загадъчно"

Влиянието на планетите

Влиянието на планетите

Още в миналото астролози и учени вярвали, че планетите оказват пряко влияние върху живота на хората. Как планетите са си разпределили „задачите“ и какво е влиянието им върху зодиака?

Какво означават символите на зодиите?

Какво означават символите на зодиите?

Навярно са ди добре познати символите на 12-те зодии, но замисляли ли сте се какво означават? Ето какъв е скрития смисъл на зодиакалните символи.

Куче според зодиакалния знак

Куче според зодиакалния знак

Оказва се, че всяка порода кучета, имат своя аналог при човешките зодиакални знаци.