Какво означават символите на зодиите?

1 коментар0/5

Навярно са ди добре познати символите на 12-те зодии, но замисляли ли сте се какво означават? Ето какъв е скрития смисъл на зодиакалните символи.

Какво означават символите на зодиите?
 © istockphoto.com

Овен

Символът на тази зодия е недвусмислен образ на животински рога на овен. Но знакът може да се чете по още няколко начина. Символът на тази зодия наподобява взрив, който се свързва с началото и сътворението. Фактът, че Овен е първият знак от зодиака допълва тази идея. Символът на тази зодия бива обвързван и с образа на бог Рам, а мнозина го оприличават на два полумесеца

Телец

На пръв поглед символът на зодия Телец прилича на глава на бик, но също така представлява Слънцето и Луната. Спорен е въпросът, обаче, дали кръгът в знака символизира Слънцето, Земята или пълнолуние, но се смята, че като цяло знакът на Телец символизира сътворението и цикъла на живота.

Близнаци

Знакът на близнаци представлява два полумесеца, които едновременно са заедно и разделени. Този знак символизира материалното и духовното,  хармонията и дисбаланса, двойнствената природа като цяло. Символът на зодия Близнаци бива оприличаван и на врата към нови идеи, към друго светове и т.н. Ето защо се смята, че Близнаците имат усет към свръхестественото.

Вижте още:Любимите храни на зодия Близнаци >>>

Рак

Символът на тази зодия изобразява две рачешки щипки, които сякаш се ръкостискат. Знакът много наподобява и символна на Ин и Ян, а двата кръга се свързват отново със Слънцето и Луната, създавайки идеята за хармония, баланс, цикличност.

Вижте още:Любими храни на зодия Рак >>>

Лъв

Символът на зодия Лъв се смята, че идва от гръцката буква Ламбда, с която започва думата лъв на гръцки. Знакът на зодията прилича много и на глава на лъв с дълга опашка или отметната назад грива. Някои пък го оприличават на сперматозоид, което символизира силния характер на тази зодия. Кръгът пък е образа на Слънцето, с което зодията е пряко свързана.

Вижте още: Защо Лъвовете са добри приятели? >>>

Добави описание

Дева

Това е единствената женска зодия в зодиака, съответно и знакът й символизира женското начало. На пръв поглед се вижда "М", което се свързва с майка.

Вижте още:10 причини да обичаме Девите >>>

Везни

Знакът на Везните буквално наподобява везна, но също символизира Слънцето и хоризонта, залеза и изгрева, хармония, баланс, справедливост, както и непрестанното лутане на зодия Везни между две крайности.

Вижте още:
Какъв си според месеца на раждане: Октомври >>>

Скоприон

Знакът на скорпиона много прилича на Дева. Отново се вижда "М", но в този случай буквата се свързва с Mortal (смъртоносен), която представа се допълва и от завитата навън скоприонска опашка със стрела в края й. Знакът на тази зодия недвусмислено навежда на мисълта за опасност. Стрелката пък говори за целеустремеността на тази зодия, а също се свързва и с мъжкото начало и сексуалността, отново присъщи за зодия Скорпион.

Вижте още:
Какъв си според месеца на раждане: Ноември >>>

Стрелец

Знакът на тази зодия съвсем ясно прилича на стрела, която е символ на прогреса, ясните идеи и цели, искреността, така характерни за представителите на тази зодия. Стрелата сочи нагоре, което пък говори за това, че Стрелците трудно мога да бъдат свалени на земята и редовни се носят някъде в облаците, в техен си свят.

Вижте още:
10 неща, които всеки Стрелец рано или късно разбира >>>

Козирог

Този знак символизира рогата на коза и опашката на русалка, земното и морското, хармонията, но и дисбаланса между двете. Този знак напълно обрисува двойнствената природа на Козирозите.

Водолей

Знакът на Водолеите ясно напомня за две вълни, като зигзагообразните линии говорят за едно бурно море в симбиоза с характера на тази зодия. Двете линии напомнят също за знака за равенство, както и за прилива и отлива и постигането на съвършена хармония. 

Вижте още: Какъв е кристалът на вашата зодия? >>>

Риби

Знакът на зодия Риби символизира движението и кръговрата на живота. Зачертаните линии обаче навеждат на мисълта за края на един цикъл, както Риби са последната зодия от зодиака. Знакът на Рибите също символизира двойнствената им природа на мечтатели и реалисти, на мислещи и действащи.

Вижте още:Защо е трудно да разберете зодия Риби? >>>

21.02.2017/Ели Йорданова

1 коментарДобави коментар »

jasmin1

От jasmin112.03.2017, 17:16 ч.

Странно сме се устроили тук на земята . Познаваме по близките планети и хоп Сатурн ни влияе , Луната ретроградна и т.н . Някой да се замислял ,че скоро откриха още няколко неизвестни за човечеството планети .Сега и тях ли...

Виж всички коментари за "Какво означават символите на зодиите?".

Още от "Загадъчно"

Какъв човек си според кафето, което пиеш

Какъв човек си според кафето, което пиеш

Еспресо, кафе с мляко и захар, капучино... Кафето, което обичате, издава много за темперамента ви. Вижте какво говори за вас любимото ви кафе?

Калина Трендафилова – необикновената история на един екстрасенс

Калина Трендафилова – необикновената история на един екстрасенс

„Моля ви да се пазите и да не храните злоба и омраза към другите! Дори някой да ви е сторил зло, отговорете му с доброта! ...“ - из книгата на Калина Трендафилова „Видението“

По следите на коледната картичка

По следите на коледната картичка

Всяка година хиляди хора по света изпращат коледни картички, в които са събрани техните най-съкровени послания и пожелания. Предпразнично решихме да тръгнем по следите на коледната картичка, за да разберем как се е зародила традицията.