Как да задържите положителната енергия?

1 коментар0/5

Позитивното отношение и положителният енергиен заряд са основно оръжие в борбата със сивото ежедневие. Но как да задържите положителната енергия, когато наоколо гъмжи от проблеми и отрицателни емоции?

Как да задържите положителната енергия?

Положителната енергия е движеща сила, която превръща човек в успяла, щастлива и удовлетворена от живота личност. Това от своя страна рефлектира върху навиците и ежедневието му, но често хора, предмети, обстоятелства му пречат да задържи положителната енергия и това се отразява върху физическото и психическото здраве на човек.

Как да задържите положителната енергия у дома?

Основното правило, за да задържите положителната енергия вкъщи, е да държите дома чист и подреден. Никога не оставяйте кофата за боклук да се пълни до горе – освен, че е признак на лоша  хигиена, това е и едно от нещата, които убиват положителната енергия. Кофата за боклук не бива да се държи пред входната врата или в непосредствена близост, защото по този начин преди на положителния енергиен заряд да влезе вкъщи.

Добави описание

Други суеверия гласят, че не бива да обзавеждате дома си със стари вещи. Дори да сте почитатели на антикварни мебели и старинен стил, намерете начин да внесете нещо ново (като претапицирате, боядисате или лакирате избраната мебел). Старите вещи пречат на новата положителна енергия да зареди дома, освен това се асоциират с планетата Сатурн, която някои свързват със самотата.

Хората казват също, че вещите от предишен брак нямат място в следващия дом на мъжа или жената, защото ще се отразят зле на отношенията на новото семейство. Други суеверия гласят, че трябва да се отървете от дрехите, с които сте били облечени, когато сте преживели някакво по-тежко боледуване, защото те носят отрицателната енергия на болестта и пречат на положителната да ви завладее отново. Теорията, че счупеното носи щастие, също не важи, ако искате да се сте заредени с положителен заряд.

Враг на положителната енергия са мръсотията и хаосът. По-суеверните смятат, че мръсният дом поражда негативни мисли, които провокират скандали и създават проблеми.

Заредете се с позитивна енергия, като се обградите с картини и фотографии, които асоциирате с нещо красиво и приятно.

Как да задържите положителната енергия, докато сте навън?

В свободното си време отделяйте повече часове за разходка сред природата, защото тя е основен генератор на положителна енергия. Търсете места с по-особен енергиен заряд, който да успее да ви пречисти и да ви накара да забравите за ежедневните проблеми. Такива са местностите край църкви и манастири.

Добави описание

Заредете се с положителна енергия от гората – дърветата не само, че са източник на такава, но и умеят да възстановяват енергийния баланс в тялото ви. Но за да възползвате от тяхната сила, трябва да се отнасяте към дървото като към човек. - да вярвате в неговите способности и да изразите благодарността си като го докоснете или прегърнете.

Медитацията е друг метод, който ще ви помогне да задържите положителната енергия и да блокирате отрицателната. Йога упражнения на открито също са отличен начин да се заредите с позитивизъм и да постигнете търсената хармония между дух и тяло.

Не на последно място, за да задържите положителната енергия около вас, следвайте принципа на бумеранга, който гласи, че за да бъдете щастливи, трябва да помагате на другите да бъдат щастливи. 

27.03.2014/ Христина Спасова

1 коментарДобави коментар »

Insight

От Insight04.04.2014, 04:31 ч.

Разбира се, полезно е човек да се зарежда от външна енергия - дом, предмети, природа... Защото очите и сетивата попиват подредеността или хаоса. Но по-полезно е да знаем, че аурата на един дом не е във вещите, тя е в човека! И...

Виж всички коментари за "Как да задържите положителната енергия?".

Още от "Загадъчно"

Суеверни ли сте

Суеверни ли сте

Суеверията са се появили преди хиляди години поради невъзможността на древните народи да открият логично обяснение на мистериозни събития или понятия. В миналото хората са се страхували от неизвестното и от това, което не са можели да си обяснят.

Тайните общества

Тайните общества

От много години историята разказва за съществуването на тайни общества, които пазят най-големите материални и духовни богатства, за които светът е чувал.

Хороскоп за 2010 година

Хороскоп за 2010 година

Хороскоп за 2010 година. Какво ни чака през 2010-а, годината на лидерите?