Как да предпазим дома си от „зли сили" ?

1 коментар0/5

В окултната практика съществуват няколко начина, чрез които можем да държим „злите сили" надалеч от дома си.

Как да предпазим дома си от „зли сили" ?
Как да предпазим дома си от „зли сили" ?

Това са магическите ритуали с огледала или сол и поставянето на картини с еднорог или фигурки с ангели. Цветовете пък определят каква ще бъде атмосферата в жилището ни.

Огледалата обръщат посоката на магията

Огледала

Ако смятате, че имате враг или съперник, който не ви мисли доброто, купете си няколко малки огледала (колкото по-малки, толкова по-добре). В случай че не намерите достатъчно малки, използвайте огледалата от стари пудриери. Поставете по едно срещу всеки прозорец в дома ви така, че да гледа навън. Целта е негативното влияние, насочено към вас, да се върне обратно при първоизточника, вече с утроена сила.

Освен че прогонват злото, огледалата действат и като сюнгер, който поема положителните влияния. Затова, ако изпращате обич и загриженост към другите хора, огледалото ще ви ги върне с тройна сила.

Солта отблъсква злите погледи и лошите помисли

сол

Ако чувствате, че в дома ви витае нещо неприятно и потискащо или пък се местите в нова къща - направете следния ритуал. Първо запалете бяла, лавандулова или синя свещ и с нея обиколете стаите на жилището си. Докато ги обхождате, повтаряйте следното заклинание на глас:

„Благослови тази къща, като й донесеш хармония, светлина и радост. Отнеми всичко негативно в нея и възстанови баланса. Върни любовта и мира. Така ще бъде.“

После вземете малко количество сол и я разпръснете из помещенията. След като сте обиколили всички ъгълчета и ниши, оставете свещта на безопасно място да изгори или угасне сама.

Еднорог и ангели бдят над дома

Добави описание

В средните векове еднорогът бил изобразяван като коза с един рог, а днес го представят като великолепно създание, наподобяващо бял кон със златни копита и спираловиден златен рог. Твърди се, че злото не съществува за него и никой не може да го нарани или улови. Затова една от най-силните форми на защита се свързва с еднорога. Ако искате да се предпазите от злите сили, поставете картини или скулптури с неговото изображение в дома си. И в миналото, и днес ангелите са символ на мира и благополучието. За да ги получите в изобилие, поставете украшения или картини с ангели в дома си. Можете да ги носите и като бижу, за да ви пазят от отрицателните енергии навън.

Цветовете влияят на настроението

  • ЦветовеАко искате спокойствие и удобство, боядисайте дома си в нежни нюанси. Няма значение на кой цвят ще се спрете, изберете онзи, който ви е най-приятен.
  • Постарайте се да не избирате ярки, натрапчиви цветове като червено и оранжево. Те не могат да разсеят неблагоприятните влияния.
  • Лимоненожълтото, зеленото и бледорозовото например ще ви създадат приятна атмосфера.
  • Синьото и пурпурното ще подсилят психологическите ви умения.
  • Кафявото, кремавото и бежовото са неутрални цветове без съществено значение и сила за дома ви.
Още за: талисман

1 коментарДобави коментар »

Insight

От Insight10.02.2013, 20:38 ч.

Няма по-мощна защитна сила от молитвата. Молитва от сърце и душа (не непременно във външния храм). Тогава домът е защитен - защото личният храм е осветен! Това е тайната. Домът се брани с лична аура, не с вещи в него.

Виж всички коментари за "Как да предпазим дома си от „зли сили" ?".

Още от "Загадъчно"

Петък, 13 число

Петък, 13 число

Черна котка, разсипана сол, счупено огледало - всекидневни банални неща, но са имали значение за хората, които се стремели да победят нещастието, а и днес все още вярваме в тях.

Азбуката на съдбата

Азбуката на съдбата

„В началото бе словото. И словото беше у Бога. И Бог бе словото. ”

Цветен хороскоп

Цветен хороскоп

Какво цвете сте? На всяка рождена дата съответства цвете.