Годината на Луната

0 коментара0/5

За повечето хора Луната е просто спътник на нашата планета, но всъщност те притежава много по-големи правомощия и от астрологична гледна точка може дори да диктува настроенията и решенията ни. Март месец предстои да влезем в годината на Луната – какво вещае тя?

Добави описание

Луната – символ и влияние

Луната е спътник на Земята, който виждаме всяка вечер, тъй като няма собствена атмосфера и е сравнително близо на фона на други по-големи небесни тела. На нея природата е поверила водите, затова Луната отговаря за приливите и отливите, а някои вярват, че влияе и на настроенията на морето. В миналото се е свързвала с окултното и магичното, възприемала се е и като символ на плодородието. Днес астролозите смятат, че Луната отговаря за душата и чувствата у хората.

Обикаляйки около Земята, Луната попада в „дома“ на всяка зодия, като й „гостува“ в продължение на 2-3 дни. През това време тя дава израз на определени черти от характера на хората от съответния зодиакален знак и потиска други ключови характеристики. Често хората стават по-чувствителни, понякога дори раздразнителни.

В различните фази, в които се намира Луната, хората на Земята приемат различни сигнали от нея, които влияят не само на усещанията им, но и на здравословното им състояние. При намаляваща Луна придобиват смелост, зареждат се с оптимизъм и са по-решителни, а при нарастваща тялото се чувства заредено с енергия и човек усеща прилив на адреналин. Новолунието пък прочиства от негативизъм и токсини. Но най-силно влияние Луната придобива, когато е на фаза пълнолуние – тогава бъдете подготвени за всякакви промени.

Добави описание

2013г. - годината на Луната

Според астрологията на Вавилон и Египет всяка една календарна година е подвластна на влиянието на някоя планета от Слънчевата система. На 20-ти март тази година малко след 13ч. навлизаме в годината на Луната. Това означава, че през следващите 12 месеца тя ще контролира нашите настроения и решения. В миналото годините на Луната са се свързвали с драматични и непредвидими събития – светът е видял и хубаво, и лошо. Какви изненади ни е подготвила Луната тази година, може само да гадем.

Това, което астролози съветват, е да бъдем предпазливи. През 2013-та трябва да избягваме конфликтите и да търсим преди всичко компромиса, тъй като не се знае дали битката, която всеки човек води на няколко фронта (работа, семейство, приятели), ще завърши с победа. Промяна със сигурност ще има, но за всеки тя ще бъде видима в различни сфери. Годината на Луната предвещава най-вече новости в личен и духовен план.

Според Лунния календар, ако сте решили да сключвате брак, най-добре е това да се случи в ден, който е под знака на Близнаци, тъй като зодията се асоциира със стабилност и хармония в семейните отношения. Някои пък ще предприемат важно пътуване, за да открият себе си. Желателно е пътешествията да стартират в ден, подвластен на зодия Стрелец, тъй като тя е символ на авантюризма и приключенията.

В годината на Луната силата ще бъде в ръцете на множеството, така че астролозите съветват да работите повече в екип и да търсите подкрепа от съмишленици.

15.03.2013/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Годината на Луната".

Още от "Загадъчно"

Сънища, които вещаят нещастие

Сънища, които вещаят нещастие

Много хора вярват, че сънищата са знак за предстоящи събития. И ако някои сънища ни карат да се усмихваме, от други ни побиват тръпки. Вижте някои от сънищата, които вещаят нещастие.

Зимен хороскоп 2016

Зимен хороскоп 2016-17

Какво очаква различните зодии тази зима? Вижте зимен хороскоп 2016-17.

Тайните общества

Тайните общества

От много години историята разказва за съществуването на тайни общества, които пазят най-големите материални и духовни богатства, за които светът е чувал.