Египетски хороскоп

0 коментара0/5

Древните египтяни са имали обширни познания, свързани с астрологията. Прочутите египетски пирамиди също са построени съобразно разположението на звездите.

Египетски хороскоп
Египетски хороскоп

Зодиите в Египетския хороскоп са свързани с боговете и символите, важни за Древен Египет. Всяка зодия има покровител и носи неговото име. За всяка зодия от Египетския хороскоп има и билка, камък, дърво, животно и цвете, които влияят ползотворно на представителя на зодията.

Вижте също:

Тибетски хороскоп >>>

Японски хороскоп - коя е вашата зодия? >>>

Египетски хороскоп:Сфинкс (27 декември – 25 януари)

Сфинксът е символ на трансформацията и повелител на богатството. Представителите на зодия Сфинкс на Египетския хороскоп са мистериозни и тайнствени личности. Те са здраво стъпили на земята. Фокусирани са върху целите си и не се оставят нищо да ги отклони от пътя. В същото време са гъвкави и лесно се нагаждат към промените и реагират адекватно в напрегнати ситуации.

Билка: Кориандър
Камък: Кварц
Дърво: Бадем
Животно: Лъв
Цвете: Лилия

Египетски хороскоп:Шу (26 януари – 24 февруари)

Шу е древноегипетският бог на въздуха, ветровете и покровител на зодия Шу от Египетския хороскоп. Хората от зодия Шу са креативни във всяко отношение. Творци по природа, те могат да направят от нищо нещо. Обичат предизвикателствата и имат уникално чувство за хумор.

Билка: Маточина
Камък: Лунен камък
Дърво: Бяла бреза
Животно: Лястовица
Цвете: Перуника (Ирис)

Египетски хороскоп

Египетски хороскоп:Изида (25 февруари – 26 март)

Изида е богинята на магията, на живота и мъдростта. Тя е и покровител на зодия Изида от Египетския хороскоп. Представителите на зодия Изида са хора с идеали. За тях честта е всичко на този свят, а принципите ръководят всяко тяхно действие. Те са уверени в себе си и активни хора. Не се оставят нищо да застане на пътя им.

Билка: Естрагон
Камък: Лапис лазули
Дърво: Явор
Животно: Котка
Цвете: Роза

Египетски хороскоп:Озирис (27 март – 25 април)

Озирис е богът на прераждането, владетел на царството на мъртвите и бог на мъртвите. Представителите на зодия Озирис са енергични хора. Обичат да се раздават и винаги са готови да помогнат на познати и непознати. В същото време те са сред най-любопитните зодии в Египетския хороскоп и са готови винаги да експериментират.

Билка: Босилек
Камък: Ахат
Дърво: Кедър
Животно: Скарабей
Цвете: Теменужка

Египетски хороскоп:Амон (26 април – 25 май)

Амон е върховният бог, покровител на Тива. По време на Новото царство вече го наричат Амон Ра – върховен бог, защитник на фараона и властта му. Представителите на зодия Амон са родени лидери. Умеят да вдъхновяват и мотивират. В същото време са добри слушатели и дават мъдри съвети. Уверени са в уменията си и имат силна воля.

Билка: Градински чай
Камък: Тюркоаз
Дърво: Дъб
Животно: Овен
Цвете: Зюмбюл

Египетски хороскоп:Хатор (26 май – 24 юни)

Хатор е богинята на любовта и покровителка на зодия Хатор в Египетския хороскоп. Представителите на тази зодия са хора на духовното, а не на материалното. Радват се на малките жестове и обичат да демонстрират привързаността си по необичайни начини. Непоправими романтици са, дори човекът срещу тях да не го заслужава.

Билка: Резене
Камък: Яспис
Дърво: Бряст
Животно: Крава
Цвете: Иглика

Египетски хороскоп

Египетски хороскоп: Феникс (25 юни – 24 юли)

Фениксът е символ на възкръсването, новото начало, едновременно на живота и смъртта. Родените под знака на Феникса в Египетския хороскоп са изобретателни и находчиви. Никога не се отказват, ако се захванат с нещо. Обичат да действат предимно сами и почти винаги постигат целите си.

Билка: Индийско орехче
Камък: Кехлибар
Дърво: Елша
Животно: Птица Лира
Цвете: Нарцис

Египетски хороскоп: Анубис (25 юли – 28 август)

Анубис е богът, който съпровожда душите през  тъмнината и ги отвежда в небесното царство. Родените под знака на Анубис са чувствителни хора, които обаче не показват емоциите си. Те са хора, които тежат на мястото си. Обичат всичко да се случва по начин и ред, определен от тях. Те са хора на действието и не се колебаят дори в критични ситуации.

Билка: Чубрица
Камък: Обсидиан
Дърво: Тис
Животно: Чакал
Цвете: Попадиино семе

Египетски хороскоп: Тот ( 29 август – 27 септември)

Бог Тот е бог на науката, занаятите и мъдростта. Смята се, че е един от най-важните богове за египетската митология. Родените на знака на Тот са хора на речта и са много способни преподаватели. Повечето от тях са увлечени по книгите. В работата си обичат да действат в екип. Гъвкави и последователни са във всяко отношение.

Билка: Мащерка
Камък: Карнеол
Дърво: Дюля
Животно: Ибис
Цвете: Невен

Египетски хороскоп

Египетски хороскоп: Хор (28 септември – 27 октомври)

Хор, познат още като Хорус, е първият фараон на Египет. Хората, родени под неговия знак, са лъчезарни и усмихнати. Рядко влизат в конфликти и са непоправими оптимисти. Обичат да са в компания, независимо на познати или непознати.

Билка: Розмарин
Камък: Жълт кварц
Дърво: Акация
Животно: Сокол
Цвете: Карамфил

Египетски хороскоп: Уаджет (28 октомври – 26 ноември)

Уаджет е наричана още богинята-кобра. Тя е защитничка на справедливостта и покровителка на Долен Египет. Родените под знака на Уаджет, са хора, които държат на семейните ценности и традициите. Предпочитат да прекарват времето у дома, вместо навън с приятели. Имат тесен приятелски кръг. Внимателни са и никога не проявяват грубост или агресия.

Билка: Синап
Камък: Аметист
Дърво: Ясен
Животно: Змия
Цвете: Зюмбюл

Египетски хороскоп: Секмет (27 ноември – 26 декември)

Секмет е богинята на войната. Родените под нейния знак в Египетския хороскоп са хора с чувство за хумор. Умерени и обрани във всяко отношение, представителите на зодия Секмет са много интелигентни и не се боят да го покажат. Единственият им недостатък е, че се изнервят твърде лесно.

Билка: Черен пипер
Камък: Тигрово око
Дърво: Сандалово дърво
Животно: Лъвица
Цвете: Мак

13.03.2015/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Египетски хороскоп".

Още от "Загадъчно"

Рибен хороскоп

Рибен хороскоп

Вдъхновени от празника на рибарите и моряците, Никулден, попаднахме на този рибен хороскоп, който решихме да споделим с вас. Вижте коя зодия сте според рибния хороскоп.

Идва ли краят на света?

Идва ли краят на света?

Няма вечни неща. Надали има някой, който би оспорил подобно твърдение. Всичко рано или късно среща своя край – планинско възвишение, речен водоем, любимата ни дреха ... преходността на живота ни.

Руни

Руни

Те са един от най-опасните магически инструменти. Това се дължи на неспособността на духовниците в Средновековието, да ги разгадаят.