Древният хороскоп на африканското племе Гереро

0 коментара0/5

Разберете кой е вашия покровител според древния хороскоп на южноафриканското племе Гереро и как може да ви помогне да откриете нещо повече за своя характер:

Древният хороскоп на африканското племе Гереро
 © iStock

Племето Гереро е малка етническа група, която населява части от Южна Африка. По-голямата част от тях живеят в Намибия. Те вярват в един бог – Омукуру, който символизира „свещения огън“ и притежава магически способности. Много от традиционните им ритуали и вярвания са свързани с жертвоприношения на животни, задгробния живот и прераждането.

Коя зодия си според маите? >>>

Гереро имат собствен календар. Началото на годината племето посреща, когато при нас настъпва есента. На всеки период от годината съответства определен тотем и антитотем. Според това, чертите на кой от двата тотема преобладават в характера на човек, се определяло дали той следва правилния път, който му е отредила съдбата или злите сили са го привлеки на тяхна страна. Днес двата тотема са символ на комплексната същност на човешката природата. 

Открийте коя сред 12-те двойки тотеми е вашата, според периодът в който попада вашата рожденна дата:

26 декември – 25 януари

Тотем: Крава

Добър и великодушен. Създаден, за да бъде всеодаен. Спокоен човек, обича да похапва. Никога не спори, домошар, обича семейството си.

Антитотем: Бивол

Опърничав, високомерен, смята себе си за най-умния. Изпада в ярост, ако някой му противоречи.

26 януари – 29 февруари

Тотем: Камила

Вие сте много силен и търпелив човек. Неотстъпчиви сте - държите на своята позиция, понякога дори се държите високомерно. Същевременно сте мълчалив тип и рядко инициирате разговори. Склонни сте към аскетичния начин на живот. Обичате да ходите пеша.

Антитотем: Хиена

Основна черта на хиените е тяхната ненаситност. Те винаги искат още и още. Понякога изпада в състояние, което околните биха сметнали за лудост – некотролируем смях породил се без причина.

1 март – 25 март

Тотем: Заек

Винаги постигате своето, но така че усилията и вниманието, което отделяте, да остават незабелязани от околните, сякаш някой друг има заслугата. Умеете да се приспособявате към всяка ситуация. Не обичате да сте в центъра на вниманието, а предпочитате да останете в сянка.

Антитотем: Чакал

Съгласявате се с мнението на хората, които са ви нужни. Стремите се да сте обкръжени от хора с власт. Същевременно не обичате да рискувате и сте склонни да си отмъщавате. Не страдате от скрупули и преследвате целите си на всяка цена.

26 март – 25 април

Тотем: Гепард

Точно като гепарда, вие сте смел и активен човек. Грижлив и всеотдаен към децата и семейството си. Бързо се привързвате, честни и верни сте към хората от обкръжението ви. Готови сте да се жертвате за своите близки.

Антитотем: Антилопа

Съмнявате се в хората и трудно се доверявате. Несигурността ви често се изразява в смяната на жилище и работа. Трудно може да се разчита на вас. Гордеете се с външния си вид и изящество.

26 април – 25 май

Тотем: Лъвица

Истински ловец, винаги се грижи за семейството си. Ако нещо заплашва сигурността и хармонията в дома сте готов на всичко. Много силен характер. Мъжете родени под този знак са мързеливи, но щедри. Следят за спазването на реда у дома.

Антитотем: Коза

Ловки и хитри, когато имат изгода от ситуацията. Склонни са да излъжат. Вятърничеви личности, които не правят планове за бъдещето. Обичат да поучават и дават съвети, дори и когато не са желани. Действията им често вредят не само на тях, но и на околните.

26 май – 25 юни

Тотем: Саламандър

Мъдри, жизнени и всестранно развити личности. Тези хора са твърди и издръжливи. Могат да преживеят тежки ситуации и след това да се изправят безпроблемно на крака. Не бързат, но винаги постигат целите си.

Антитотем: Хамелеон

Постоянно играят роля и се представя за някой друг. Хамелеоните обичат да лъжат и интригантсват. Нямат собствено мнение, но лесно се приспособява и заимства чуждото.

26 юни – 25 юли

Тотем: Змия

Външно тези хора изглеждат студени и безчувствени. В действителност обаче са много раними и емоционални. В никакъв случай не може да се каже, че са безхарактерни, но никога не нападат без причина. Нуждаят се от продължително време, което да прекарват сами със себе си.

Антитотем: Жаба

Жадни за внимание, искат да винаги да бъдат харесвани и за целта са готови дори да преувеличат своите качества и способности. Могат да си отмъстят, ако някой ги е обидил или така им се е сторило.

26 юли – 25 август

Тотем: Слон

Респектираща личност с мнение, която обаче уважава останалите независимо от статута им в обществото. Мъдри и добродушни, тези хора се стремят към постигане на вътрешен мир. Лесно избухват и са склонни да изпадат в състояние на ярост, да наранят, за което да съжаляват след това.

Антитотем: Мишка

Енергична личност, която трудо изпитва погнуса от нещо. Не държи на семейството си и заради собственото си благополучието може да предаде всеки. Егоист, не се интересува или страхува от нищо и никого.

26 август – 25 септември

Тотем: Богомолка

Този тип личности се вълнуват от свръхестественото. Успяват да внушат доверие у хората и никога не изпуска възможност да спечелят изгода от ситуацията.

Антитотем: Термит

Настойчиви и войнствено настроени, тези хора винаги са заобиколени от близки приятели и роднини, на които има доверие.

26 септември – 25 октомври

Тотем: Птица Каня

Вие имате силен, горд и смел човек. Добър и всеотдаен приятел, никога не нарушавате дадената дума. Имате развито въображение и сте много любознателни.

Антитотем: Лешояд

Тези хора обичат да се наслаждават на живота - хубава храна в приятна обстановка. Често обаче страдат от ленивост. Виждат и чуват само онова, което им изнася.

26 октомври – 25 ноември

Тотем: Леопард

Свиреп и могъщ, но справедлив - това е леопардът. Точно като него вие сте властна личност, която държи на правилата. Не напада без причина и не сте отмъстителни. Бързо обаче се отегчавате и за това обичате разнообразието. 

Антитотем: Пантера

Коварна и злопаметна, патерата е активна през тъмната част от денонощието. Не зачита законите, освен онези които сама поставя. 

26 ноември – 25 декември

Тотем: Паяк

Мъдри и ловки, тези хора са най-добрите в своето поприще. Тихи и скромни, те обичат да планира всеки аспект от живота си. Предпочитат да живеят сами.

Антитотем: Муха

Безцеремонни и в някои случай дори нахални, мухите са навсякъде дори и да не са желани. Обичат да говорят, дори когато не казват нищо. Искат да имат много приятели, но понякога задушават околните със своя та настоятеленост. 

Още от "Загадъчно"

Зодии и пари

Зодии и пари

Както планетите влияят на настроението, любовните пориви и професионалното развитие на зодиите, така те не остават безучастни и когато става въпрос за пари.

Сдобряване и зодии

Сдобряване и зодии

Как да се сдобрим с партньора си ще ни покаже неговата зодия.

За да бъдеш щастлив не ти трябва повод

За да бъдеш щастлив не ти трябва повод

Какво е чувството да си истински щастлив? Убедена съм, че всеки е изпитвал страшно много пъти усещането да се чувства искрено щастлив без реална причина и да се насилва да се радва, когато има за какво.