Древният хороскоп на африканското племе Гереро

0 коментара0/5

Разберете кой е вашия покровител според древния хороскоп на южноафриканското племе Гереро и как може да ви помогне да откриете нещо повече за своя характер:

Древният хороскоп на африканското племе Гереро
 © iStock

Племето Гереро е малка етническа група, която населява части от Южна Африка. По-голямата част от тях живеят в Намибия. Те вярват в един бог – Омукуру, който символизира „свещения огън“ и притежава магически способности. Много от традиционните им ритуали и вярвания са свързани с жертвоприношения на животни, задгробния живот и прераждането.

Коя зодия си според маите? >>>

Гереро имат собствен календар. Началото на годината племето посреща, когато при нас настъпва есента. На всеки период от годината съответства определен тотем и антитотем. Според това, чертите на кой от двата тотема преобладават в характера на човек, се определяло дали той следва правилния път, който му е отредила съдбата или злите сили са го привлеки на тяхна страна. Днес двата тотема са символ на комплексната същност на човешката природата. 

Открийте коя сред 12-те двойки тотеми е вашата, според периодът в който попада вашата рожденна дата:

26 декември – 25 януари

Тотем: Крава

Добър и великодушен. Създаден, за да бъде всеодаен. Спокоен човек, обича да похапва. Никога не спори, домошар, обича семейството си.

Антитотем: Бивол

Опърничав, високомерен, смята себе си за най-умния. Изпада в ярост, ако някой му противоречи.

26 януари – 29 февруари

Тотем: Камила

Вие сте много силен и търпелив човек. Неотстъпчиви сте - държите на своята позиция, понякога дори се държите високомерно. Същевременно сте мълчалив тип и рядко инициирате разговори. Склонни сте към аскетичния начин на живот. Обичате да ходите пеша.

Антитотем: Хиена

Основна черта на хиените е тяхната ненаситност. Те винаги искат още и още. Понякога изпада в състояние, което околните биха сметнали за лудост – некотролируем смях породил се без причина.

1 март – 25 март

Тотем: Заек

Винаги постигате своето, но така че усилията и вниманието, което отделяте, да остават незабелязани от околните, сякаш някой друг има заслугата. Умеете да се приспособявате към всяка ситуация. Не обичате да сте в центъра на вниманието, а предпочитате да останете в сянка.

Антитотем: Чакал

Съгласявате се с мнението на хората, които са ви нужни. Стремите се да сте обкръжени от хора с власт. Същевременно не обичате да рискувате и сте склонни да си отмъщавате. Не страдате от скрупули и преследвате целите си на всяка цена.

26 март – 25 април

Тотем: Гепард

Точно като гепарда, вие сте смел и активен човек. Грижлив и всеотдаен към децата и семейството си. Бързо се привързвате, честни и верни сте към хората от обкръжението ви. Готови сте да се жертвате за своите близки.

Антитотем: Антилопа

Съмнявате се в хората и трудно се доверявате. Несигурността ви често се изразява в смяната на жилище и работа. Трудно може да се разчита на вас. Гордеете се с външния си вид и изящество.

26 април – 25 май

Тотем: Лъвица

Истински ловец, винаги се грижи за семейството си. Ако нещо заплашва сигурността и хармонията в дома сте готов на всичко. Много силен характер. Мъжете родени под този знак са мързеливи, но щедри. Следят за спазването на реда у дома.

Антитотем: Коза

Ловки и хитри, когато имат изгода от ситуацията. Склонни са да излъжат. Вятърничеви личности, които не правят планове за бъдещето. Обичат да поучават и дават съвети, дори и когато не са желани. Действията им често вредят не само на тях, но и на околните.

26 май – 25 юни

Тотем: Саламандър

Мъдри, жизнени и всестранно развити личности. Тези хора са твърди и издръжливи. Могат да преживеят тежки ситуации и след това да се изправят безпроблемно на крака. Не бързат, но винаги постигат целите си.

Антитотем: Хамелеон

Постоянно играят роля и се представя за някой друг. Хамелеоните обичат да лъжат и интригантсват. Нямат собствено мнение, но лесно се приспособява и заимства чуждото.

26 юни – 25 юли

Тотем: Змия

Външно тези хора изглеждат студени и безчувствени. В действителност обаче са много раними и емоционални. В никакъв случай не може да се каже, че са безхарактерни, но никога не нападат без причина. Нуждаят се от продължително време, което да прекарват сами със себе си.

Антитотем: Жаба

Жадни за внимание, искат да винаги да бъдат харесвани и за целта са готови дори да преувеличат своите качества и способности. Могат да си отмъстят, ако някой ги е обидил или така им се е сторило.

26 юли – 25 август

Тотем: Слон

Респектираща личност с мнение, която обаче уважава останалите независимо от статута им в обществото. Мъдри и добродушни, тези хора се стремят към постигане на вътрешен мир. Лесно избухват и са склонни да изпадат в състояние на ярост, да наранят, за което да съжаляват след това.

Антитотем: Мишка

Енергична личност, която трудо изпитва погнуса от нещо. Не държи на семейството си и заради собственото си благополучието може да предаде всеки. Егоист, не се интересува или страхува от нищо и никого.

26 август – 25 септември

Тотем: Богомолка

Този тип личности се вълнуват от свръхестественото. Успяват да внушат доверие у хората и никога не изпуска възможност да спечелят изгода от ситуацията.

Антитотем: Термит

Настойчиви и войнствено настроени, тези хора винаги са заобиколени от близки приятели и роднини, на които има доверие.

26 септември – 25 октомври

Тотем: Птица Каня

Вие имате силен, горд и смел човек. Добър и всеотдаен приятел, никога не нарушавате дадената дума. Имате развито въображение и сте много любознателни.

Антитотем: Лешояд

Тези хора обичат да се наслаждават на живота - хубава храна в приятна обстановка. Често обаче страдат от ленивост. Виждат и чуват само онова, което им изнася.

26 октомври – 25 ноември

Тотем: Леопард

Свиреп и могъщ, но справедлив - това е леопардът. Точно като него вие сте властна личност, която държи на правилата. Не напада без причина и не сте отмъстителни. Бързо обаче се отегчавате и за това обичате разнообразието. 

Антитотем: Пантера

Коварна и злопаметна, патерата е активна през тъмната част от денонощието. Не зачита законите, освен онези които сама поставя. 

26 ноември – 25 декември

Тотем: Паяк

Мъдри и ловки, тези хора са най-добрите в своето поприще. Тихи и скромни, те обичат да планира всеки аспект от живота си. Предпочитат да живеят сами.

Антитотем: Муха

Безцеремонни и в някои случай дори нахални, мухите са навсякъде дори и да не са желани. Обичат да говорят, дори когато не казват нищо. Искат да имат много приятели, но понякога задушават околните със своя та настоятеленост. 

Още от "Загадъчно"

Когато ме сърби...

Когато ме сърби...

Какво значи, когато ви засърби ухото или носът? Дали да чакате щастие и успех или пък проблеми и затруднения? Съществуват различни суеверия за това какво може да ви сполети, когато ви сърби...

Окото на Назар пази от уроки

Окото на Назар пази от уроки

Окото на Назар е един от най-популярните в света амулети за предпазване от уроки, лоши очи и негативна енергия. Научете повече за Окото на Назар.

Индийски хороскоп - I част

Индийски хороскоп - I част

Въз основа на индийския Слънчев хороскоп  доста бързо може да разберем с какъв човек си имаме работа или пък да научим малко повече за себе си.